Neler Yeni

RM 750 - Hydro G 700W

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
@kandes22

Rm750’nin iç yapısına bakmak istedim. Ana kapasitörü söylenene göre Chemi Chon markasına ait. techpowerup sitesinin dediğine göre filtre görevi gören (ani dalgalanmaları engelleyen) diğer kapasitörlerin Chemi Chon gibi değil tam aksine kaliteli “olmayan” bir üretici tarafından üretildiği söylenmiş.

Ayrıca yine tecpowerup’un incelemesine göre bu PSU diğer çoğu Corsair PSU’ların aksine (düşük ve orta bütçedeki) CWT yerine Chicony tarafından üretiliyormuş. Buradaki tek sıkıntı yukarıda da bahsettiğim gibi ana kapasitörleri dışında ikincil kapasitörlerin daha kaliteli olabilecekken
daha kalitesiz bir marka tarafından üretilmesi.

İç yapısına bakıldığında bir sürü soğutucu blok koyulduğunu fark ediyorsunuz, site de aynı şeyi söylemiş zaten. RM 750 ile ilgili bir sürü detay da zaten konunun devamında isteyen gidip bakabilir linki bırakacağım gayet güzel bir inceleme olmuş iç yapısı hakkında.

Hydro G’ye gelecek olursak. Zaten forumda sürekli önermeye çalışacağımı belirttiğim bir PSU, TR stoklarında ben bulamıyorum arayınca da PRO 850 çıkıyor (ki fiyatları çok yüksek ama düz G serisi bile son derece iyiyken en basitinden PRO ve Gold olmasını söylemem yeterlidir).

Rm 750’nin kapasitörlerinden gittiğim için bunun da kapasitörleri hakkında ve bir kaç tane de genel bilgi verip linki bırakmak istiyorum. Değer olarak birebir aynı mı bilmesem de aynı marka: Nippon Chemi Chon kapasitörlerden 2 tane ana kapasitör olarak kullanıldığı belirtlimiş. Ancak RM’den farkı 2’ncil kapasitörlerini de (küçük olanlar- filtre görevi gören, dalgalanmalarda zararı engelleyen) Nippon Chemi Chon dan kullanmıştır ancak bazıları Rubycon adlı markaya (?) aittir. Ve hepsi 105 dereceye kadar dayanıklı olma özelliğine de sahiptir.

Açıkçası techpowerup gibi her şeyiyle dibine kadar hatta PCB’sinden lehimine kadar inceleyen başka bir kaynak aradım ama bulamadım genel olarak üstte söylediğime ek bir kaç madde daha sayıyorlar, FSP’nin kendi kullandığı minimal soğutmalar ve orta da direk göze çarpan büyük soğutma vs.

Detaylı incelemesini bulan olursa buraya bırakması güzel olur Hydro G modelinin (700W‘dı sanırım üstelik) neden 600TL ye satışta olduğunu bilmiyorum. Amazon daha önce kullanmadım nasıl bir vergi sistemi vs. Yürütülüyor bilemiyorum. Bilen varsa aydınlatırsa güzel olur ayrıca.

Linkler:

(bir kaç kaynağa daha baktım ama sonuç hep aynı)

Güvenlik kapasitörleri olan X - Y kapasitörlerini kısaca anlatan bir yer bulmuştum tekrar bulabilirsem linki editle bırakırım.

Konuda bahsettiğim RM750 eski model, yeni modeldeki kapasitörler bunlardan daha bile alınmaması gereken markalardan. Ancak doğruya doğru bu PSU “Asla alınmaması gerekenler” kategorisinde değildir. Yalnız yarı fiyatına faha kaliteli parçalar kullanan başka PSU’lar varken örnek: HighPower 750W Gold Performance gerek yok bence alınmasına.

Son düzenleme:

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3

ramo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
236
İsim
Ramazan
@kandes22

Rm750’nin iç yapısına bakmak istedim. Ana kapasitörü söylenene göre Chemi Chon markasına ait. techpowerup sitesinin dediğine göre filtre görevi gören (ani dalgalanmaları engelleyen) diğer kapasitörlerin Chemi Chon gibi değil tam aksine kaliteli “olmayan” bir üretici tarafından üretildiği söylenmiş.

Ayrıca yine tecpowerup’un incelemesine göre bu PSU diğer çoğu Corsair PSU’nun aksine (düşük ve orta bütçedeki) CWT yerine Chicony tarafından üretiliyormuş. Buradaki tek sıkıntı yukarıda da bahsettiğim gibi ana kapasitörleri dışında ikincil kapasitörlerin daha kaliteli olabilecekken
daha kalitesiz bir marka tarafından üretilmesi.

İç yapısına bakıldığında bir sürü soğutucu blok koyulduğunu fark ediyorsunuz, site de aynı şeyi söylemiş zaten. RM 750 ile ilgili bir sürü detay da zaten konunun devamında isteyen gidip bakabilir linki bırakacağım gayet güzel bir inceleme olmuş iç yapısı hakkında.

Hydro G’ye gelecek olursak. Zaten forumda sürekli önermeye çalışacağımı belirttiğim bir PSU, TR stoklarında ben bulamıyorum arayınca da PRO 850 çıkıyor (ki fiyatları çok yüksek ama düz G serisi bile son derece iyiyken en basitinden PRO ve Gold olmasını söylemem yeterlidir).

Rm 750’nin kapasitörlerinden gittiğim için bunun da kapasitörleri hakkında ve bir kaç tane de genel bilgi verip linki bırakmak istiyorum. Değer olarak birebir aynı mı bilmesem de aynı marka: Nippon Chemi Chon kapasitörlerden 2 tane ana kapasitör olarak kullanıldığı belirtlimiş. Ancak RM’den farkı 2’ncil kapasitörlerini de (küçük olanlar- filtre görevi gören, dalgalanmalarda zararı engelleyen) Nippon Chemi Chon dan kullanmıştır ancak bazıları Rubycon adli markaya (?) aittir. Ve hepsi 105 dereceye kadar dayanıklı olma özelliğine de sahiptir.

Açıkçası techpowerup gibi her şeyiyle dibine kadar hatta PCB’sinden lehimine kadar inceleyen başka bir kaynak aradım ama bulamadım genel olarak üstte söylediğime ek bir kaç madde daha sayıyorlar, FSP’nin kendi kullandığı minimal soğutmalar ve orta da direk göze çarpan büyük soğutma vs.

Detaylı incelemesini bulan olursa buraya bırakması güzel olur Hydro G modelinin (700W‘dı sanırım üstelik) neden 600TL ye satışta olduğunu bilmiyorum. Amazon daha önce kullanmadım nasıl bir vergi sistemi vs. Yürütülüyor bilemiyorum. Bilen varsa aydınlatırsa güzel olur ayrıca.

Linkler:

(bir kaç kaynağa daha baktım ama sonuç hep aynı)

Güvenlik kapasitörleri olan X - Y kapasitörlerini kısaca anlatan bir yer bulmuştum tekrar bulabilirsem linki editle bırakırım.
merhaba bende 750 watlik bir psu alacagim ama bu kadar bilgim yok
850 tl butcede ne onerirsin (konuyla alakasiz oldu ama bu kadar yazi yazdigina gore bilgilisin demektir)

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
850 TL butcede ne onerirsin (konuyla alakasiz oldu ama bu kadar yazi yazdigina gore bilgilisin demektir)
High power 750 Watt 80+ Gold bakabilirsin. (Fiyatını bilmiyorum.)

34480

80+ Platinum
En İyi Cevap
23
850 TL butcede ne onerirsin (konuyla alakasiz oldu ama bu kadar yazi yazdigina gore bilgilisin demektir)

• Beğen
Reaksiyonlar: ramo

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Teşekkürler düşüncen için:
O bütçede şu an aklıma gelen

GigaMax 750W
Hydro G 700W (amazon’da 600TL)
HighPower Gold Performance 750W
RM 750 demek isterdim ama modüler olduğu için çok pahalı.
MegaMax 700W (sanırım TR’de yok ancak ararsan belki vardır)

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Iade edeyim mi şimdi ben RM750 yi?
🤣

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
xd yo rm750 de güzel modüler falan, la benim öğretici konularım neden hit almıyor... 😳 @cfranko
Çoğu kişi performansa etkisi olmayan PSU gibi bir parçaya 1000 lira vermek istemediği için RM750 konusu hit almayabilir yani. Ama sen yine iyi yazmışsın

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
Çoğu kişi performansa etkisi olmayan PSU gibi bir parçaya 1000 lira vermek istemediği için RM750 konusu hit almayabilir yani. Ama sen yine iyi yazmışsın
Anlamıyorum ki kötü konu değil paragraf paragraf, sallamasyon bilgi yok. PSU hakkında öğretici konularım ama 10 hit xd hayırlı işler forum üyeleri insanın eli çarpar da bakar la

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,042,333
Üyeler
165,340
Son üye
YEfelunisY
Top Bottom