AhmetN
80+ Gold
- En İyi Cevap
- 3
Dahası
1660 ti ile kapışabilecek bir kart değil saf güç oalrak 1660 ti daha iyiPeki DLSS desteklemeyen oyunlarda 1660Tİ karşı performansı ne olur?
bahsettiğin 1660 ti masaüstü mü dizüstü mü ?Oynadığım oyunların çoğunda DLSS yok o zaman 1660Tİ'a geri mi döneyim?
Mesaj otomatik birleştirildi:
3750H+1660Tİ
Dizüstübahsettiğin 1660 ti masaüstü mü dizüstü mü ?
yine VRAM'den dolayı 3050 sıkıntı yapar, ilerleyen dönemlerde sonuçta oyunların da VRAM gereksinimi artacağından, 1660 ti'da kalmak daha mantıklı olurdu sanırım.Dizüstü
Şu anda 10 yıllık bir bilgisayar kullanıyorum ve alacağımı da en az 6 yıl aktif şekilde kullanılır. Kafam çok karıştı.yine VRAM'den dolayı 3050 sıkıntı yapar, ilerleyen dönemlerde sonuçta oyunların da VRAM gereksinimi artacağından, 1660 ti'da kalmak daha mantıklı olurdu sanırım.
yine son karar sizin, buyrun bu da bir karşılaştırma videosu.
hocam şöyle karışık bir durum var bunu size en basit şekilde anlatmaya çalışayım.Şu anda 10 yıllık bir bilgisayar kullanıyorum ve alacağımı da en az 6 yıl aktif şekilde kullanılır. Kafam çok karıştı.
Peki bana işlemcisi ve ekranı güzel bir 1660Tİ laptop atar mısınız? Piyasadan bir süredir uzağım.hocam şöyle karışık bir durum var bunu size en basit şekilde anlatmaya çalışayım.
VRAM'i dolduran en önemli şey "texture" ayarıdır ve texture ne kadar kaliteli olursa o kadar yer kaplar
aynı şekilde çözünürlük de kaplanan alanı katlar
ve dlss ile daha düşük bir çözünürlüğü misal 720p'yi 1080p gibi gösterdiğinden VRAM'leri zorlamayabilir.
öte yandan dlss desteği dahi olsa da "warzone" gibi aşırı detaylı oyunlar her türlü VRAM"i yer ve bunun önüne asla geçemezsiniz.
yani oynayacağınız oyuna göre de düşünmeniz lazım tek dlss desteği de yetmeyebilir oyununa göre.
ancak her oyun da dlss desteğiyle çıkacağının garantisi olmadığından 1660 ti dlss desteği olmasa da VRAM'den dolayı büyük bir fark atıyıor bence.
ki zaten AMD FSR desteğini GTX 16XX serisine de getireceğini söylediğinden ilerleyen zamanlarda 1660 ti'da FSR ile idare edebileceğinizi düşünmekteyim.
son olarak yine aynı şekilde AMD FSR teknolojinin de her oyunu destekleyeceğinin garantisi olmadığından bu da önü belirsiz bir durum olmakta.