Neler Yeni

RTX 3070 + R5 5600 sistem toplama

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,951
İsim
Enver Eryalçın
Şuan kullandığım sistem;
Asus HD7850 DirectCU II.
*Asus Rog Strix B550-E Gaming.
AMD Ryzen 5 3600.
*Corsair CMW16GX4M2C3200C16 modeline sahip ram.
*Corsair MP510 480GB.
Sharkoon TG5 RGB.
PowerBoost 500W JPSU-BST-ATX500R.

Bu sistemdeki ekran kartı ve işlemciyi satacağım, kasa ve güç kaynağını ne yapacağımın hakkında bir fikire varmış değilim.
Fotoğraflardaki parçalarla beraber " * " işaretlediğim olanları kullanacağım. Corsair Capellix, sıvı soğutmasının eğer 360mm radyatör ile gelirse onu eklemeyi planlıyorum.
Baya araştırdım şuan en güçlü sıvı soğutma bu diye biliyorum Lian li GALAHAD 360 ve Arctic Liquid Freezer II 360 karşılaştırdığımız da, fanlarını %100 de çalıştırdığımız veya balance ayarlarında çalıştırsak da %1 gibi farkla geçiyor izlediğim incelemede.
Corsair RM850W ile FSP Hydro Pro 850W içinde kullanılan kıyasladığım kompanentler, mosfetler ve kondansatörleri kıyasladığımda FSP'nin malzeme kalitesi daha iyi olduğunu gördüm.
Tabi sizlerin de görüşlerinizi ve değerlendirmenizi almak isterim.

Ekler

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    233.4 KB · Hit: 49
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    575.4 KB · Hit: 50
  • Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    464.4 KB · Hit: 51
  • Screenshot_5.png
    Screenshot_5.png
    457.5 KB · Hit: 51
  • 9592_40_corsair-icue-h150i-elite-capellix-cpu-cooler-review.png
    9592_40_corsair-icue-h150i-elite-capellix-cpu-cooler-review.png
    1.6 MB · Hit: 48
  • 9592_39_corsair-icue-h150i-elite-capellix-cpu-cooler-review.png
    9592_39_corsair-icue-h150i-elite-capellix-cpu-cooler-review.png
    1.6 MB · Hit: 47
  • 9592_38_corsair-icue-h150i-elite-capellix-cpu-cooler-review.png
    9592_38_corsair-icue-h150i-elite-capellix-cpu-cooler-review.png
    1.6 MB · Hit: 52
Son düzenleme:
PF360 ile karşılaştırdın mı? FSP Hydro G güzeldir ama PB 1200W veya GF1, Core Reactor bakılabilir.

Ek olarak attığın RTX modeli bayağı kazık.

Rennes

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,139
İsim
Umut Dağ
Öncelikle render işleriyle uğraşmayacaksan 980 PRO gereksiz, onun dışında ekran kartını Inno3D IcHill 4x alabilirsin, kasayı XPG Battlecrusier alabilirsin siyah ve beyaz çeşidi var, geri kalan parçaları da ikinci elden ve ya mahalle bilgisayarcısına okutmayı deneyebilirsin.

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,951
İsim
Enver Eryalçın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
PF360 ile karşılaştırdın mı? FSP Hydro G güzeldir ama PB 1200W veya GF1, Core Reactor bakılabilir.

Ek olarak attığın RTX modeli bayağı kazık.

Sıvı soğutma olarak PF360 performansını bilmiyorum, araştırmadım ama şuan piyasada bulunan ve karşılaştırmada bile geride kalan Arctic Liquid Freezer II 360 dan bile iyi midir bilemeyeceğim. Önerdiğiniz güç kaynaklarına bakacağım özelliklerine fiyatını da kıyaslayarak seçebilirim. Ama Inno3D almamya bilindik bişey alasım var, zaten OverClock lada işim yok ekran kartında. Soğutması iyi olsun fan sesi yüksek olmasın yeter Asus Dual 3070 OC alasım vardı ama onunda fan devri yüksek sıcaklığı 65 derecenin üstünü geçmemesine rağmen.
Bu arada önerdiğiniz ramden kullanmıyorum, şuan kullandığım CMW16GX4M2C3200C16 bu model yanına bi kit daha alıp hem 32GB yapmak hemde Quad Channel çalıştırıp Ryzen 5 5600x de 10-15FPS elde etmek. İşlemciyi de All Core 4.9GHz O.C. yaparım 5-7 FPS de ordan elde etsem yeterde artar düşüncesindeyim.

T.P.G.

80+ Titanium
Sıvı soğutma olarak PF360 performansını bilmiyorum, araştırmadım ama şuan piyasada bulunan ve karşılaştırmada bile geride kalan Arctic Liquid Freezer II 360 dan bile iyi midir bilemeyeceğim. Önerdiğiniz güç kaynaklarına bakacağım özelliklerine fiyatını da kıyaslayarak seçebilirim. Ama Inno3D almamya bilindik bişey alasım var, zaten OverClock lada işim yok ekran kartında. Soğutması iyi olsun fan sesi yüksek olmasın yeter Asus Dual 3070 OC alasım vardı ama onunda fan devri yüksek sıcaklığı 65 derecenin üstünü geçmemesine rağmen.
Bu arada önerdiğiniz ramden kullanmıyorum, şuan kullandığım CMW16GX4M2C3200C16 bu model yanına bi kit daha alıp hem 32GB yapmak hemde Quad Channel çalıştırıp Ryzen 5 5600x de 10-15FPS elde etmek. İşlemciyi de All Core 4.9GHz O.C. yaparım 5-7 FPS de ordan elde etsem yeterde artar düşüncesindeyim.
Palit Gamerock ya da Inno iChill al kesinlikle.
Palit daha iyi bu arada.

Palit daha iyi bu arada.
DFS bilgisayarda palit de var.

O kadarı abartıdır bence. Kasa olarak ne düşünüyorsun?

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,951
İsim
Enver Eryalçın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öncelikle render işleriyle uğraşmayacaksan 980 PRO gereksiz, onun dışında ekran kartını Inno3D IcHill 4x alabilirsin, kasayı XPG Battlecrusier alabilirsin siyah ve beyaz çeşidi var, geri kalan parçaları da ikinci elden ve ya mahalle bilgisayarcısına okutmayı deneyebilirsin.
Render için değil oyun girdi, çıktı ve ara sahnelerindeki bekleme sürelerini kısaltmak istiyorum. Hem artık PCI-E 4.0 destekleyen anakart almışken faydalarından yararlanmamak olmaz. O model bu kasadan kötü diye biliyorum soğutma konusunda ama şık kasa hakkını yemeyim hem aşırı bir geniş kasa Corsair 4000x ile arasında çok kalmıştım sonra daha da geniş olsun hem çok iyi hava akışına sahip dedim, RGB ne yapacam diye buna karar verdim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Palit daha iyi bu arada.
Palit Gamerock OC alırsam alırım indirim beklemek lazım.

Rennes

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,139
İsim
Umut Dağ
Render için değil oyun girdi, çıktı ve ara sahnelerindeki bekleme sürelerini kısaltmak istiyorum. Hem artık PCI-E 4.0 destekleyen anakart almışken faydalarından yararlanmamak olmaz. O model bu kasadan kötü diye biliyorum soğutma konusunda ama şık kasa hakkını yemeyim hem aşırı bir geniş kasa Corsair 4000x ile arasında çok kalmıştım sonra daha da geniş olsun hem çok iyi hava akışına sahip dedim, RGB ne yapacam diye buna karar verdim.
Karar senin tabii ama soğutması kötü değil aksine çok iyi, çünkü kasa her yerden hava alıp verebiliyor.

T.P.G.

80+ Titanium
Mesaj otomatik birleştirildi:

Palit Gamerock OC alırsam alırım indirim beklemek lazım.
OC almana gerek yok düz modelini al. Zaten OC olmuyor RTX 3000 serisi.

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,951
İsim
Enver Eryalçın

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,951