Neler Yeni

RTX 3070 Ti 150W Overclock değer mi ?

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Arkadaşlar öncelikle durumu anlatayım size. Yeni laptop aldım. Bir videoya denk geldim ve bu video üreticisi ünlü bir kanal yani değerler kesinlikle doğru.

Bu videoda RTX 3070Ti 150w versiyon ile masaüstü rtx 3070 Ti değerlerinin ne kadar yakın olduğunu gösteriyor. Bende 150wlık canavar bir 3070 Ti laptop aldım. MSİ Afterburner üzerinden OC yaparak 5-10 fps daha arttırabilir miyim ? Laptoptaki Ekran kartlarına OC yapmak ne derece güvenli ve sağlıklı konuyla ilgili kişiler aydınlatabilirse çok sevinirim. 🙏

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,451
İsim
Hamza Ziya Üstün
5-10fps arttıracağını düşünmüyorum. Zaten oyuna bağlı, yüzdelik cinsinden düşünülürse farklı oyunlarda farklı artış olacaktır. Yapılabiliyorsa bile yapmanızı tavsiye etmem. Laptoplar zaten ısınır üstüne oc yaparsanız alev atar. Ömrünü kısaltmaya değmez

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Laptopta zaten power limit yada voltaj arttıramıyorsun, var olan voltaj üzerinden OC mümkün. Bence yapabilirsin, iyice test ederek stabil bir ayar tutturursun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

5-10fps arttıracağını düşünmüyorum. Zaten oyuna bağlı, yüzdelik cinsinden düşünülürse farklı oyunlarda farklı artış olacaktır. Yapılabiliyorsa bile yapmanızı tavsiye etmem. Laptoplar zaten ısınır üstüne oc yaparsanız alev atar. Ömrünü kısaltmaya değmez

Bu 3000 ve 4000 serisinde güç tüketimi değişmiyor OC ile. Dediğim gibi voltaj yada power limit açılamıyor.

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anladım hocam, aralarında masaüstü ile avarage 1080p %15.35 fark varmış o kadar olması normal diyorsunuz yani oc yapmaya gerek yok o zaman (y)

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,451
İsim
Hamza Ziya Üstün
Anladım hocam, aralarında masaüstü ile avarage 1080p %15.35 fark varmış o kadar olması normal diyorsunuz yani oc yapmaya gerek yok o zaman (y)
Laptop zaten aynı özellikte olsa bile masaüstüne oranla daha az performans verir. Her ne kadar ikisi de 3070ti olsa bile gpu yani çipleri aynı değil. Atıyorum masaüstünün gpusu ad118 laptobun ad108(tamamen farazi) olduğundan isimleri 3070ti olsa bile tam olarak aynı değiller.

04umut76

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,300
İsim
umut şahin
Arkadaşlar öncelikle durumu anlatayım size. Yeni laptop aldım. Bir videoya denk geldim ve bu video üreticisi ünlü bir kanal yani değerler kesinlikle doğru.

Bu videoda RTX 3070Ti 150w versiyon ile masaüstü rtx 3070 Ti değerlerinin ne kadar yakın olduğunu gösteriyor. Bende 150wlık canavar bir 3070 Ti laptop aldım. MSİ Afterburner üzerinden OC yaparak 5-10 fps daha arttırabilir miyim ? Laptoptaki Ekran kartlarına OC yapmak ne derece güvenli ve sağlıklı konuyla ilgili kişiler aydınlatabilirse çok sevinirim. 🙏
5-10 fps içindeğmez

Top Bottom