Neler Yeni

RTX 4080 sıfır sistem sürekli mavi ekran veriyor

amulet

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
enes doğan
Power tuşundan başlattığımda anakart ışıkları kırmızı sarı yeşil sırayla yanıyor 3-4 defa bu şekilde yandıktan sonra açılıyor.
Anakart üstündeki düğmeden başlattığımda sorun olmadan açılıyor ama neredeyse her gün durduk yere mavi ekran hatası alıyorum işlemciye ve ekran kartına çok yük bindirecek oyunlar da oynamıyorum.
Bazen de kasa çalışır vaziyette montiörler de görüntü yok fakat klavyenin RGB'si değil de güç ışığı ve mousenin RGB'si yanıyor ama hiçbir tepki vermiyor.
Chrome i açtığımda biraz takılıyor bir anda masaüstü komple siliniyor tarayıcı vs hepsi kapanıyor sonra tekrar açtığımda düzeliyor bunu sürekli yaşıyorum.
Aldığım mavi ekran hata kodları:
Stop code: SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION
Stop code: SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION not handled.
Stop code: SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED
CRITICAL_PROCESS_DIED
kmoda exception not handled

Sistem özellikleri:
CPU: Intel i9 13900KS.
GPU: Gigabyte RTX 4080 Gaming OC.
Anakart: ASUS ROG STRIX Z790 Wi-Fi
PSU: ASUS TUF 1000WATT.
CPU soğutucu: Thermaltake pacific C360 ddc Custom kit.
Ram : GSKILL Trident z5 2X16 GB CL36 7800MHZ

Ekler

• minidump.rar
    1 MB · Hit: 76
Dahası  
Reaksiyon skoru
132
İsim
Master yi
Ekran kartı işlemci öyle şeylere sebep olmaz diyenler düşünüyorum ram ve SSD ile alakalı olabilir
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekran kartı işlemci öyle şeylere sebep olmaz diyenler düşünüyorum ram ve SSD ile alakalı olabilir
Hiç aldığın hata isimlerini arastirdinmı internetten ?

amulet

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
enes doğan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
tüm sistemi 4-5 ay önce sıfır aldım , ekran kartına gelen son güncellemeden sonra olmaya başladı bunlar.Ben yazılımsal bir sorun olduğu kanaatındayım

Dahası  
Reaksiyon skoru
132
İsim
Master yi

Hiç aldığın hata isimlerini arastirdinmı internetten ?
Meslala hata kodunun bitanesi
Tam olarak, SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION hataları aşağıdakilerden kaynaklanıyor: Kötü yapılandırılmış, eski veya bozuk aygıt sürücüleri (SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION). Son SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION ile ilişkili yazılım değişikliğinden (yükleme ya da kaldırma) kaynaklanan, Windows kayıt defterinde bozulma.

Tam olarak, SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION hataları aşağıdakilerden kaynaklanıyor: Kötü yapılandırılmış, eski veya bozuk aygıt sürücüleri (SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION). Son SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION ile ilişkili yazılım değişikliğinden (yükleme ya da kaldırma) kaynaklanan, Windows kayıt defterinde bozulma.
Evt yazılımsal da olabilir ama genelde açılma kapanma mavi ekran vs ram lardan sebep de oluyor takılmalar vs özellikle oyuzden öyle dedim ekran kartı ve işlemci fabirakadan sorunsuz çıktıysa çok kola kolay bozulabilen şeyler değil

Evt yazılımsal da olabilir ama genelde açılma kapanma mavi ekran vs ram lardan sebep de oluyor takılmalar vs özellikle oyuzden öyle dedim ekran kartı ve işlemci fabirakadan sorunsuz çıktıysa çok kola kolay bozulabilen şeyler değil
Başta format denersin eski sürücüler yeni surucler vs derken ortalık karışmıştır olmazssa bence ram veya SSD

amulet

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
enes doğan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

peki hocam deneyip göreyim tekrar konuya cevap yazarım

Dahası  
Reaksiyon skoru
132
İsim
Master yi
Power tuşundan başlattığımda anakart ışıkları kırmızı sarı yeşil sırayla yanıyor 3-4 defa bu şekilde yandıktan sonra açılıyor.
Anakart üstündeki düğmeden başlattığımda sorun olmadan açılıyor ama neredeyse her gün durduk yere mavi ekran hatası alıyorum işlemciye ve ekran kartına çok yük bindirecek oyunlar da oynamıyorum.
Bazen de kasa çalışır vaziyette montiörler de görüntü yok fakat klavyenin RGB'si değil de güç ışığı ve mousenin RGB'si yanıyor ama hiçbir tepki vermiyor.
Chrome i açtığımda biraz takılıyor bir anda masaüstü komple siliniyor tarayıcı vs hepsi kapanıyor sonra tekrar açtığımda düzeliyor bunu sürekli yaşıyorum.
Aldığım mavi ekran hata kodları:
Stop code: SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION
Stop code: SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION not handled.
Stop code: SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED
CRITICAL_PROCESS_DIED
kmoda exception not handled

Sistem özellikleri:
CPU: Intel i9 13900KS.
GPU: Gigabyte RTX 4080 Gaming OC.
Anakart: ASUS ROG STRIX Z790 Wi-Fi
PSU: ASUS TUF 1000WATT.
CPU soğutucu: Thermaltake pacific C360 ddc Custom kit.
Ram : GSKILL Trident z5 2X16 GB CL36 7800MHZ
Birde şöyle bir şey buldum güzel bir örnek

Adam ekran kartı guncelledikten sonra oldu demiş bende format deneyebilirsin dedim OC yapıyorum dedmemis neresi yalan yanlış
Verdiğin bilgilerin hepsi yanlış. Moderatör olsam konuya yazdığın tüm mesajlara yanlış bilgi uyarısı atarım o derece. Referans verdiğin microsoft forumundaki konudaki çözümler yanlış. Bilmediğin halde ne diye konu sahibine müdahele ediyorsun onu da anlamadım. OC dememiş de ben soruyorum yapmış mı diye. Aç bir dosyaları incele hala sağdan soldan internetteki saçma bilgileri atıyorsun.

Dahası  
Reaksiyon skoru
132
İsim
Master yi
Verdiğin bilgilerin hepsi yanlış. Moderatör olsam konuya yazdığın tüm mesajlara yanlış bilgi uyarısı atarım o derece. Referans verdiğin microsoft forumundaki konudaki çözümler yanlış. Bilmediğin halde ne diye konu sahibine müdahele ediyorsun onu da anlamadım. OC dememiş de ben soruyorum yapmış mı diye. Aç bir dosyaları incele hala sağdan soldan internetteki saçma bilgileri atıyorsun.
Ben ordaki şeyleri yapsın diye değil buna sebel olan şeyleri gösterdiği için paylaştım

Ben ordaki şeyleri yapsın diye değil buna sebel olan şeyleri gösterdiği için paylaştım
Ki ztn kendi dediğine göre de ekran kartı guncelledikten sonra oldu diyor

amulet

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
enes doğan
@God of MasterYi bilgin yoksa konuya yazıp kirletme.

@amulet 2 dosyanda hata ekran kartı olarak gözüküyor, herhangi bir oc yoksa kendisinde kontrol etmeni öneririm.
format atmaya çalıştım zaten ama format atamıyorum sürekli mavi ekran :D
ddu ile silip yüklemeye çalışsam büyük ihtimal mavi ekran hatasından yine yapamayacağım bilgisayarım resmen kitlendi
bu arada herhangi bir OC yok bilgisayarda

Win 10 kurmaya çalışıyorum C sildim ama win 10 kuramadım.Usb dosya hatası veriyor ama yeniden başlatınca yine düzgün açılmıyor
Kasa tuşundan basınca yine açılmıyor ama anakart tuşundan açılıyor
OS olmadığı halde yine mavi ekran atıyor win kurulumuna gitmeden de mavi ekran aldım

@hountybunter @Drsağbırakmayan

Son düzenleme:
format atmaya çalıştım zaten ama format atamıyorum sürekli mavi ekran :D
ddu ile silip yüklemeye çalışsam büyük ihtimal mavi ekran hatasından yine yapamayacağım bilgisayarım resmen kitlendi
bu arada herhangi bir OC yok bilgisayarda

Win 10 kurmaya çalışıyorum C sildim ama win 10 kuramadım.Usb dosya hatası veriyor ama yeniden başlatınca yine düzgün açılmıyor
Kasa tuşundan basınca yine açılmıyor ama anakart tuşundan açılıyor
OS olmadığı halde yine mavi ekran atıyor win kurulumuna gitmeden de mavi ekran aldım

@hountybunter @Drsağbırakmayan
Ekran kartının kablosunu çıkar ve sistemi işlemcideki dahili kart ile formatlamaya çalış. Bakalım olacak mı öyle.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,005,660
Üyeler
159,377
Son üye
onedayyy