Neler Yeni

Rtx 5070ti ve 7900x3d dar boğaz sorunu

Chunky

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emir buğra Ünal
Merhaba CS 2, Valorant, PUBG fark etmeksizin tüm oyunlarda CPU kullanımım asla GPU kullanımının altına düşmüyor. %65-100 arası dolaşıyor bazen %100 oluyor. Grafik ayarlarını ultraya çeksem bile bu sonuç değişmiyor, CPU'daki yük azalmıyor. Özellikle CS 2 FPS değerlerim benim sistemimden daha düşük sistemlerle anca yarışıyor. Ekran kartımı FurMark testinden geçirdim ve olması gerektiği değerleri verdi. Cinebench uygulaması ile de single&multicore işlemci testlerini yaptım sonuçlar :normalde single core puanı 2041 olması gerekirken bende 1747 .Bilgisayara format attım yine aynı sonuç devam ediyor, güç seçeneklerinden yüksek performans, dengeli, güç tasarrufu gibi seçenekleri de denedim fakat değişen bir şey yok. Sizce sebebi ne? Önceden aynı sistemde 4080 Super takılıydı ve bu sıkıntıyı yaşamıyordum. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim 🙏🏻

ynsemreuzun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
729
İsim
Yunus Emre Uzun
Merhaba CS 2, Valorant, PUBG fark etmeksizin tüm oyunlarda CPU kullanımım asla GPU kullanımının altına düşmüyor. %65-100 arası dolaşıyor bazen %100 oluyor. Grafik ayarlarını ultraya çeksem bile bu sonuç değişmiyor, CPU'daki yük azalmıyor. Özellikle CS 2 FPS değerlerim benim sistemimden daha düşük sistemlerle anca yarışıyor. Ekran kartımı FurMark testinden geçirdim ve olması gerektiği değerleri verdi. Cinebench uygulaması ile de single&multicore işlemci testlerini yaptım sonuçlar gene normaldi ayrıca işlemci sıcaklığım da çok iyiydi. Bilgisayara format attım yine aynı sonuç devam ediyor, güç seçeneklerinden yüksek performans, dengeli, güç tasarrufu gibi seçenekleri de denedim fakat değişen bir şey yok. Sizce sebebi ne? Önceden aynı sistemde 4080 Super takılıydı ve bu sıkıntıyı yaşamıyordum. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim 🙏🏻
hocam darboğaz imkansız ama neden böyle bir sorun var tam anlamadım ekran çözünürlüğünüz ne idi?

Chunky

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emir buğra Ünal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam darboğaz imkansız ama neden böyle bir sorun var tam anlamadım ekran çözünürlüğünüz ne idi?
1920x1080
Mesaj otomatik birleştirildi:

Cinebench r23 tekli çekirdek testinde normaden 300 puan daha az aldım.Cpu mu sorunlu acaba? Cidden kafayı yiyeceğim

exist.one

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
404
İsim
Yusuf Karayer
1920x1080

Cinebench r23 tekli çekirdek testinde normaden 300 puan daha az aldım.Cpu mu sorunlu acaba? Cidden kafayı yiyeceğim
1080p'den dolayı oluyor.

ynsemreuzun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
729
İsim
Yunus Emre Uzun
1920x1080

hocam 2k da deneyebilir misiniz monitör 2k mevcut değilse DSR kullanınız

Chunky

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emir buğra Ünal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
2k değil 1080p, 3d ayarları kısmından bahsediyorsunuz dimi oradan açılıyordu

Bahsettiğiniz ayarı açtım ve cs 2 ayarlarından oyunu 2 k olarak açtım ve cpu kullanımı nerdeyse daha fazla arttı bazen 100 de 100 görüyor dahada sıkıntılı oldu şuan

1080p'den dolayı oluyor.
Merhaba 2k dada aynı sorun mevcut dsr açtım, 2 k ya cekınce cpu kullanımı dahada arttı hatta.

Son düzenleme:

ynsemreuzun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
729
İsim
Yunus Emre Uzun
2k değil 1080p, 3d ayarları kısmından bahsediyorsunuz dimi oradan açılıyordu

Bahsettiğiniz ayarı açtım ve cs 2 ayarlarından oyunu 2 k olarak açtım ve cpu kullanımı nerdeyse daha fazla arttı bazen 100 de 100 görüyor dahada sıkıntılı oldu şuan

Merhaba 2k dada aynı sorun mevcut dsr açtım, 2 k ya cekınce cpu kullanımı dahada arttı hatta.
anladım hocam aklıma bu geldi sadece tatsız olmuş böyle bir şey yaşanması eski kartı sattınız mı ya da neden değiştirdiniz :/

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,081,024
Üyeler
171,854
Son üye
schlafer
Top Bottom