Neler Yeni

RX 460 ekran kartım 89 derece oluyor ve drop diyorum

Levien

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Arda Baş
Hangi oyunu oynarsam oynayayım ekran kartım 89 dereceye çıkıyor ve takılı kalıyor. İlk attığım SS sistem boşta iken. İkinci attığım SS ise FIFA 22 oynarken ki sıcaklık değeri. Oyun oynarken şunu fark ettim ekran kartım arada bir %0'a kadar düşüyor ve işlemcime çok fazla yük biniyor o sırada oyunda drop yiyorum. Sistemin (MSI RX 460 2 GB tek fan, i3 6098p, 8 GB 2133 MHz tek kanal RAM, H110M anakart)
1657905133841.png
1657905144469.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

Yardım edecek yok sanırım..

Son düzenleme:

B A T U H A N

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
GPU kısmında 2 tane 0 0 var.
Onlar fan kullanımı mı?

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Hangi oyunu oynarsam oynayayım ekran kartım 89 dereceye çıkıyor ve takılı kalıyor. İlk attığım SS sistem boşta iken. İkinci attığım SS ise FIFA 22 oynarken ki sıcaklık değeri. Oyun oynarken şunu fark ettim ekran kartım arada bir %0'a kadar düşüyor ve işlemcime çok fazla yük biniyor o sırada oyunda drop yiyorum. Sistemin (MSI RX 460 2 GB tek fan, i3 6098p, 8 GB 2133 MHz tek kanal RAM, H110M anakart)
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Yardım edecek yok sanırım..
Fanları dönüyor mu ?

B A T U H A N

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Yüksek ihtimal birisi fan diğeri ise ekran kartı kullanımı
Kullanim oldugunu sanmiyorum %0 kullanımla oynanmaz herhalde.
Ben birisi fan RPM digeri %kac döndügü olarak tahmın ettim (cümle olmadi)

Levien

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Arda Baş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

B A T U H A N

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Kasanın içini açınca fark ettim ekran kartının fanı dönmüyor. Ne yapabiliriz acaba?
MSI Afterburner ile fan hızını arttırmayı deneyin.
Arttırmanıza rağmen fan dönmüyorsa donanımsal bir sorun olabilir.

Levien

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Arda Baş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
MSI Afterburner ile fan hızını arttırmayı deneyin.
Arttırmanıza rağmen fan dönmüyorsa donanımsal bir sorun olabilir.
Ekran kartı sürücüsünü silip yükledim ayarlardan fan ayarını vs. yaptım msi afterburnerdan yükseltmeye çalıştım gene olmadı..

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Msi afterburner üzerinden %100 e almanıza rağmen dönmediyse. %100 de iken fan hızı elinizle döndürün, dönecek mi diye ? Dönmezse Fanın güç bağlantılarını kontrol edin.

Levien

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Arda Baş
Acaba voltaj gitmiyor olabilir mi? Çünkü volt kısmı hep 0 görünüyor afterburner programında.
1657911573360.png

Msi afterburner üzerinden %100 e almanıza rağmen dönmediyse. %100 de iken fan hızı elinizle döndürün, dönecek mi diye ? Dönmezse Fanın güç bağlantılarını kontrol edin.
Ekran kartını elimle çevirmeyi denedim olmadı. Birde benim ekran kartıma doğrudan bağlanan bir kablo yok sadece ekran kartım anakarta takılı.

Son düzenleme:

Muhammed0147

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
489
İsim
Muhammed Yertüm
Acaba voltaj gitmiyor olabilir mi? Çünkü volt kısmı hep 0 görünüyor afterburner programında.
Alıntıyı görüntüle

Ekran kartını elimle çevirmeyi denedim olmadı. Birde benim ekran kartıma doğrudan bağlanan bir kablo yok sadece ekran kartım anakarta takılı.
ekran kartını anakarttan çıkar ve sök . Soğutucu blokla ekran kartını ayırırken bir kablo onların tamamen ayrılmasına engel olacak işte onu kontrol et . Ayrıca termal macunun yok ise ekran kartını açma tamirciye götürüp sorununu anlat olmadı o bakar

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Alıntıyı görüntüle

Core voltajı üst düzey yada yeni nesil kartlarda olan bir durum. Ekstrem overclock için. Her kartta çalışmaması normaldir. @Muhammed0147 arkadaşımız yazdığı cevapta bahsettiğim kablonun nerede olduğunu söylemiş. Teknik işlem beceriniz varsa @Muhammed0147 arkadaşın dediği termal macun yenileme,fan bakım ve onarımını kendiniz yapabilirsiniz ama hiç tecrübeniz yoksa hiç upraşmayın.

Levien

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Arda Baş
ekran kartını anakarttan çıkar ve sök . Soğutucu blokla ekran kartını ayırırken bir kablo onların tamamen ayrılmasına engel olacak işte onu kontrol et . Ayrıca termal macunun yok ise ekran kartını açma tamirciye götürüp sorununu anlat olmadı o bakar
Yarın deneyeceğim teşekkürler.

Top Bottom