RX 570 ile R3 3200G darboğaz mı yaşıyor?

Flex

80+
Reaksiyon skoru
19
Şimdi şöyle özetlemeke gerekirse R3 3200G işlemci , 8 gb tek kanal ram , RX 570 ekran kartım var . Mesela valorant örnek vermek gerekirse oyunu en yüksek ayarlara çekiyorum 140-160 arası fps alıyorum ama işlemci kullanımı yüzde 90 nı bile geçebiliyor . Ekran kartı kullanımı ise çok değişik 0 iniyor 40 a çıkıyor 80 e çıkıyor gibi gibi değişmeler oluyor . İşlemcim normalde 4 ghz en yüksekte çalışması gerekirken 3.80 GHZ de sabit çalışıyor tahminimce bu da darboğaza sebep oluyor . Ayrıca bios , ekran kartı en güncel ve chipset de yüklü . Neler yapmam gerek yardımcı olursanız çok memnun olurum

Şimdi şöyle özetlemeke gerekirse R3 3200G işlemci , 8 gb tek kanal ram , RX 570 ekran kartım var . Mesela valorant örnek vermek gerekirse oyunu en yüksek ayarlara çekiyorum 140-160 arası fps alıyorum ama işlemci kullanımı yüzde 90 nı bile geçebiliyor . Ekran kartı kullanımı ise çok değişik 0 iniyor 40 a çıkıyor 80 e çıkıyor gibi gibi değişmeler oluyor . İşlemcim normalde 4 ghz en yüksekte çalışması gerekirken 3.80 GHZ de sabit çalışıyor tahminimce bu da darboğaza sebep oluyor . Ayrıca bios , ekran kartı en güncel ve chipset de yüklü . Neler yapmam gerek yardımcı olursanız çok memnun olurum
3200g güçlü bir işlemci rx 570 e darboğaz yapcağını düşünmüyorum ama fazla fps aldığın oyunlarda böyle şeyler olabiliyo monitörün 60 hz ise veya 75 kitle gitsin 140 alıp sistemi zorlamaya gerek yok

Biosta amd apularda ve amd ekran kartlarında ikisini crossfire olarak çalıştıran bir özellik var technopatın 1saatlik bios incelemesini izle ordan öğrenirsin zaten açıklamalarda dakikası yazıyor amd crossfire olması lazımdı ismi. Onu yaptığın zaman hem apudaki grafik yongasıyla hemde ekran kartının grafiğini birleştiriyor daha fazla fps alıyorsun bide apu grafik belleğini ramden yiyor bilirsin belki. Bu ram seviyesi en fazla 2gb yiyebiliyor. Biostan bunu 2gbya yükselt bide apularda 8gb zor oyunlar için bi 8 daha ekle ona. Dediklerimide yap mutlaka fps artışın olucaktır. 3200G rx570e darboğaz yapmaz gibi ikiside ucu ucuna eşitler bana göre.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,761
Üyeler
184,214
Son üye
Mustafa.czd
Geri