Neler Yeni

Yardım RX 580 full fan hızında çalışıyor (4700 RPM)

Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Talha Avcı
Arkadaşlar elime daha önce mining yapılmış bir "ASRock RX 580 8 GB Phantom Gaming D" ekran kartı geçti. Benim kartımdan performansı çok daha iyi olduğu için bu kartı kullanmak istiyorum fakat bir sorunu var. Ne yaptıysam çözüm bulamadım, umarım birisi yardımcı olabilir.

Kart ısınamamasına rağmen RPM değeri yani fan hızı 4500-4800 arasında gidip geliyor. Kartın sıcaklığı ise 35 ile 43 derece arasında gidip geliyor.

FurMark testi yaptığımda da fan hızı hiçbir şekilde değişmiyor fakat sıcaklığı 85 dereceye kadar çıkıyor. 3600 küsur puan alıyor.

MSI Afterburner ve AMD Radeon Software programlarıyla da hiçbir şekilde fan hızını düşüremiyorum.

Mining kartı olduğu için ati flash ile BIOS güncellemesi attım. Belki kartın BIOS'u güncellenir veya fabrika ayarlarına döner de fan hızı düşer diye. Yine olmadı.

Kartı farklı bilgisayara da takıp denedim sonuç aynı.

Aynı karttan elimde fazladan bir tane daha var. Belki sorun fanlarındadır diye diğer kartın fanını bu karta taktım ama sonuç yine aynı.

Termal macununu da yeniledim.

Yardımcı olabilecek var mı?

Bünyamina

80+ Platinum
Arkadaşlar elime daha önce mining yapılmış bir "ASRock RX 580 8 GB Phantom Gaming D" ekran kartı geçti. Benim kartımdan performansı çok daha iyi olduğu için bu kartı kullanmak istiyorum fakat bir sorunu var. Ne yaptıysam çözüm bulamadım, umarım birisi yardımcı olabilir.

Kart ısınamamasına rağmen RPM değeri yani fan hızı 4500-4800 arasında gidip geliyor. Kartın sıcaklığı ise 35 ile 43 derece arasında gidip geliyor.

FurMark testi yaptığımda da fan hızı hiçbir şekilde değişmiyor fakat sıcaklığı 85 dereceye kadar çıkıyor. 3600 küsur puan alıyor.

MSI Afterburner ve AMD Radeon Software programlarıyla da hiçbir şekilde fan hızını düşüremiyorum.

Mining kartı olduğu için ati flash ile BIOS güncellemesi attım. Belki kartın BIOS'u güncellenir veya fabrika ayarlarına döner de fan hızı düşer diye. Yine olmadı.

Aynı karttan elimde fazladan bir tane daha var. Belki sorun fanlarındadır diye diğer kartın fanını bu karta taktım ama sonuç yine aynı.

Mining biosu yüklü olabilir o kartta. O yüzden devamlı var gücüyle dönmeye ayarlanmış.
Kartı temizleyin ve macunu yenileyin. O ekran kartının biosunu da güncelleyin.
Nasıl yapacağını netteki videolardan öğrenebilirsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Talha Avcı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kartı temizledim, macunu yeniledim ve bios da değiştirdim

Bünyamina

80+ Platinum
Kartı temizledim, macunu yeniledim ve bios da değiştirdim
Manuel olarak AMD yazılımından fan ayarı yapabiliyor musun ?
Bu aldığın değerler yazın sıcağında bu kart için normal.
Bende 580 vardı macun hiç değişmemiştim. 5 yıla yakın kullandım 86 dereceyi görüyordu.

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,357
İsim
Berk

yanlış konuya göndermişim, pardon

Top Bottom