Şuan elimde r5 5500 var ve şuan fiyati aynı olan iki ekran kartı duşunuyorum. Rx6650xt daha iyi performans bakımından ama işlemci darboğaz olurmu? Olursa da alınır mı? yoksa rx 6600 mu almalıyım? şuan hatta 6650xt rx6600 den ucuz
Ben Azərbaycandayım şuan burda rx 6650xt rx 6600 den 150 200 tl daha ucuz. Ama r5 5500 ile darboğaz olmazmı?6650 xt alabiliyosan al
Mesaj otomatik birleştirildi:
rx 6600 inidirimle 5500tlye düştü bugün
darboğazı dert etme darboğaz olmazBen Azərbaycandayım şuan burda rx 6650xt rx 6600 den 150 200 TL daha ucuz. Ama r5 5500 ile darboğaz olmazmı?
Her türlü 6650XT. 5500 bu karta çoğu senaryoda yeterli gelecektir. Ben 12100F'le kullanıyorum hiçbir sıkıntı yaşamadım. GoW, RDR2 gibi oyunlar oynadım, gram drop kasma vs olmadı. Tabii ki ultra ayarlarda. Ayarları kıstığın an cortlar işlemci.
Ultra ayalarda yük ekran kartına bindiği için işlemci bir tık daha rahat çalışıyor. Aynı oyunlarda ayarları düşürdüğüm an darboğaz yaşanıyor. Ultra ve Medium ayarlarda aldığım fps değeri aynı.Düşük ayarlarda neden işlemci cortlasınki?
Çünkü yüksek grafiklerde yük genelde gpu ya binerken cpu ya daha az yük biner düşük grafiklerde ise tam tersi olur bu nedenle düşük grafiklerde darboğaz olma ihtimali yüksek grafiklerde olma ihtimlainden daha fazladırDüşük ayarlarda neden işlemci cortlasınki?
He yani ulrta ayarda oynamak düşük ayarda oynamakdan daha iyiUltra ayalarda yük ekran kartına bindiği için işlemci bir tık daha rahat çalışıyor. Aynı oyunlarda ayarları düşürdüğüm an darboğaz yaşanıyor. Ultra ve Medium ayarlarda aldığım fps değeri aynı.
O zaman rx 6650xt seçmek daha mantıklı olur hem güclü gpu hemde ulrtada sıkıntı yaratmazÇünkü yüksek grafiklerde yük genelde gpu ya binerken cpu ya daha az yük biner düşük grafiklerde ise tam tersi olur bu nedenle düşük grafiklerde darboğaz olma ihtimali yüksek grafiklerde olma ihtimlainden daha fazladır
Büyük ihtimalle darboğaz olmaz ama olursa da olsun daha güçlü kart daha ucuzsa hiç düşünmeden al geç.Şuan elimde r5 5500 var ve şuan fiyati aynı olan iki ekran kartı duşunuyorum. Rx6650xt daha iyi performans bakımından ama işlemci darboğaz olurmu? Olursa da alınır mı? yoksa rx 6600 mu almalıyım? şuan hatta 6650xt rx6600 den ucuz