Neler Yeni

RX 6800 XT vs RTX 3080 [Hangisini tercih etmeliyim?]

Tietiex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
Kadir Bayram
Bu iki ekran kartı arasında hangisini tercih etmeliyim.
"X" tercih etmelisin çünkü gibi gerekçeli fikir belirtirseniz daha sağlıklı olacağı kanısındayım..
Fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Yazılım ve donanım konusundaki fikirlerinizi de bekliyorum.
Sistem hakkında bilgi:
5 5600x
b550
3600mhz
@Yılan Serdar 3T

Edit:
İlgili video'yu izlediğimde amd tarafında yazılım konusunda bir problem yoksa rx6800xt s.a.m teknolojisi ile açık ara tercih edilebilir gözüküyor.

Son düzenleme:

dutemo

80+ Gold
En İyi Cevap
3
RTX istiyorsan 3080. 6800xt RTX olarak iyi değil.

Tietiex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
Kadir Bayram
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
RTX istiyorsan 3080. 6800xt RTX olarak iyi değil.
Fiyat ve özellik bakımından bakıldığında çoğu oyunda da belli olduğu gibi rx6800xt açık ara önde

Peki rtx konusunda ne kadar fark söz konusu ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Yılan Serdar 3T

Sllent

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Fiyat ve özellik bakımından bakıldığında çoğu oyunda da belli olduğu gibi rx6800xt açık ara önde

Peki rtx konusunda ne kadar fark söz konusu ?

@Yılan Serdar 3T
Neredeyse yarı yarıyaydı sanırım ama RX 6000 serisinde ekstra olarak SMA var, bu da performansı deli gibi uçuruyor.

• İnanılmaz
Reaksiyonlar: cici

Tietiex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
Kadir Bayram
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Neredeyse yarı yarıyaydı sanırım ama RX 6000 serisinde ekstra olarak SMA var, bu da performansı deli gibi uçuruyor.
Rtx özelliğini fps oyunu oynadığım için aşırı derecede kullanmayabilirim amd'nin konsollar için ekran kartı ürtttiğini düşünürsek rtx özelliğini daha da geliştireceği kanısındayım.sadece olur da rtx özellik ile oynamak istersem üzer mi diye düşünüyorum s.a.m. Teknolojisi başlı başına çok iyi zaten dlss rakibi geliştirdiği uygulamayı dlss gibi performanslı çalışacak vaziyete getirebilir diye düşündüğüm için bu konuyu açmak istedim. Dlss'e rakip olabilirse nvidia alırsam çok üzülürüm :D

T.P.G.

80+ Titanium
Rtx özelliğini fps oyunu oynadığım için aşırı derecede kullanmayabilirim amd'nin konsollar için ekran kartı ürtttiğini düşünürsek rtx özelliğini daha da geliştireceği kanısındayım.sadece olur da rtx özellik ile oynamak istersem üzer mi diye düşünüyorum s.a.m. Teknolojisi başlı başına çok iyi zaten dlss rakibi geliştirdiği uygulamayı dlss gibi performanslı çalışacak vaziyete getirebilir diye düşündüğüm için bu konuyu açmak istedim. Dlss'e rakip olabilirse nvidia alırsam çok üzülürüm :D
6800XT al
Artan parayla diğer bileşenleri yükselt.

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,701
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
Şöyle düşün RTX performansı olarak 3060Tİ ile neredeyse aynı 6800XT hatta 3060Tİ daha iyi bile olabilir

Tietiex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
Kadir Bayram
Kasa olur, soğutucu olur.
Kasa olarak xpg battlecruiser düşünüyorum. 990₺ bundan fazla para ödemek gereksiz olur. Xpg sıvı soğutma düşünüyorum.
500gb m2ssd düşünüyorum ayriyetten 500gb harici depolama alanım mevcut

Satashke

80+ Bronze
Bu iki ekran kartı arasında hangisini tercih etmeliyim.
"X" tercih etmelisin çünkü gibi gerekçeli fikir belirtirseniz daha sağlıklı olacağı kanısındayım..
Fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Yazılım ve donanım konusundaki fikirlerinizi de bekliyorum.
Sistem hakkında bilgi:
5 5600x
b550
3600mhz
@Yılan Serdar 3T

Edit:
İlgili video'yu izlediğimde amd tarafında yazılım konusunda bir problem yoksa rx6800xt s.a.m teknolojisi ile açık ara tercih edilebilir gözüküyor.
Bu Amd ye güveninle alakalı. Ben hiç düşünmez 3080 alırdım. Şahsi karar

Tietiex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
Kadir Bayram
Şöyle düşün RTX performansı olarak 3060Tİ ile neredeyse aynı 6800XT hatta 3060Tİ daha iyi bile olabilir
Yazılım konusu da önem taşıyor aslında

Green screen olmadan arka plan ile oynamak, gürültü engelleme (bu benim için baya iyi bir özellik,dlss)

Bu Amd ye güveninle alakalı. Ben hiç düşünmez 3080 alırdım. Şahsi karar
Merdiven altı marka değil sonuçta ikisi de büyük bir marka amd güvenmesem ne kadar performanslı olsa da 5 5600x almazdım.
Her iki markaya da güvenim var beni üzmeyecekleri düşüncesindeyim.sadece verdiğim parayı sonuna kadar hak etmesini istiyorum. Alıp uzun süre hafiza ve ram değişikliği dışında değişiklik yapmayı düşünmüyorum.

Top Bottom