Neler Yeni

RX 6800 XT vs RTX 3080 [Hangisini tercih etmeliyim?]

Tietiex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
Kadir Bayram
Onu yanlış yazmışlar o sam yani start acces memory dlss gibi
Bildiğim kadarıyla aynı şey değil dlss ile
Yanlış biliyorsam düzeltin
Dlss yapay zeka ile ekran kartının yapması gereken işi kendisi yapıp ekran kartının performansını artırmaya yarıyor.

S.a.m bu şekilde çalışmıyor diye biliyorum ekran kartı ile işlemcinin birlikte çalışmasıyla daha çok ilgili olduğunu biliyorum.

(Bir nevi rtx laptop lansmanını izleyenlerin de gördüğü gibi ramlerin tamamını kullanmaya anlık olarak yarıyor diye biliyorum hatam var ise düzeltin.)

yufuscuk

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,398
İsim
YUSUF BAĞRIYANIK
Bildiğim kadarıyla aynı şey değil dlss ile
Yanlış biliyorsam düzeltin
Dlss yapay zeka ile ekran kartının yapması gereken işi kendisi yapıp ekran kartının performansını artırmaya yarıyor.

S.a.m bu şekilde çalışmıyor diye biliyorum ekran kartı ile işlemcinin birlikte çalışmasıyla daha çok ilgili olduğunu biliyorum.

(Bir nevi rtx laptop lansmanını izleyenlerin de gördüğü gibi ramlerin tamamını kullanmaya anlık olarak yarıyor diye biliyorum hatam var ise düzeltin.)
Teşekkür ederim

• Muhteşem
Reaksiyonlar: cici

Rennes

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,139
İsim
Umut Dağ
Valla ben de kararsız kalıyorum.

Tietiex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
Kadir Bayram
YAnlış hatırlamıyorsam ilgili videoda daha fazla fps artışı vardı.Video
Onun kısaltılmışı SAM diye biliyorum ama başta SMA yazmıştı ben de dedim neden bahsediliyor diye... 😳🤭 %10-12 değil bu arada %1-2'lik civarı bir etkisi var bu testlerde ve nvıdıa'ya da geleceği söyleniyor üstelik 5000 serisi işlemci kullandırma zorunluluğu yok ama çok da önemli değil.
6800 xT'de 16 çinokititaytıt avantajı var ve cad yazılımlarında ve hackintosh vs gibi konularda sanırım daha iyi. 3080 ise RTX performasnı bariz daha iyi ve bir tık daha güçlü ve nvenc, CUDA vs gibi farkları var yayın gibi konularda falan daha iyi özellikle 3D renderda alaka yok. 6800 XT sözde dolar bazında çıkış fiyatı olarak %7 daha ucuz olmalı ama modele göre ve stoklara göre değişir. Yakın fiyatlar. Kullanım amacı nedir?
Mesaj otomatik birleştirildi:

DLSS gibi değil o. GPU belleğinin tamamından yararlanmak gibi bir şey sanırım. Bazı oyunlarda bir tık FPS'i arttırıyor. Bazılarında bir tık düşürmüş teste göre. nvıdıa'ya da geleceği söyleniyor üstelik 5000 serisi işlemci kullandırtma zorunluluğu yok ama yinede pek önemli değil gibi.

39121

80+ Gold
En İyi Cevap
8
Kasa olarak xpg battlecruiser düşünüyorum. 990₺ bundan fazla para ödemek gereksiz olur. Xpg sıvı soğutma düşünüyorum.
500gb m2ssd düşünüyorum ayriyetten 500gb harici depolama alanım mevcut
XPG sıvı soğutma yerine ID-Cooling Frostflow veya PF240 bak.

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,701
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
Neden tercih ederdiniz ?
Nvidia tarafında yazılım konusu daha iyi dlss gürültü engelleme gibi
Amd tarafında s.a.m ile performans farkı çoğu oyunda daha fazla..Gibi

Siz neden tercih ederdiniz ?(gerekçesiyle belirtirseniz daha sağlıklı bilgi edinmiş olacağım.)

Fikrini belirten herkese teşekkür ederim
Benim tercih etme nedenim performans olurdu, çünkü ben eğer bu ikisi arasından alacak olsam oyun performansını değerlendirim ama eğere siz yazılım vs. ile uğraşıyorsanız 3080 daha sağlıklı olur. Aradaki fiyat farkı uçurum değil ise 3080 de alınabilir

Top Bottom