Neler Yeni

Yardım RX6600XT OC beyaz led yanma sorunu

WODD

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ömer Faruk
Ekran kartımı son 2 aydır tam performans olarak kullanamıyorum. Normalde beyaz led yanmıyordu ayrıca ayarladığım rgb ışığın yanması gerekirken sadece mavi yanıyor. Çözümünü bilen var mı hocam?
Ekran kartı: Gigabyte RX 6600XT OC

Ekler

• WhatsApp Image 2023-01-16 at 16.13.17 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2023-01-16 at 16.13.17 (1).jpeg
    54.4 KB · Hit: 30
  • WhatsApp Image 2023-01-16 at 16.13.17.jpeg
    WhatsApp Image 2023-01-16 at 16.13.17.jpeg
    183.6 KB · Hit: 32

Exanimu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
374
İsim
Comol Ogga
Ekran kartımı son 2 aydır tam performans olarak kullanamıyorum. Normalde beyaz led yanmıyordu ayrıca ayarladığım rgb ışığın yanması gerekirken sadece mavi yanıyor. Çözümünü bilen var mı hocam?
Ekran kartı: Gigabyte RX 6600XT OC
Bu power ışığı, gigabyte kartlarında kendim de yaşadığım bir olay, araştırdığımda psu dan gelen gücün yeterli veya stabil olmadığından bahsetmişler, ama 4 sene kadar rx 580 kullandım, günde birkaç kez bu ışıklar yanıp sönüyordu, tam performansa sorunsuz çalıştılar ve hala da çalışıyorlar.

Ama sizin rgb ışığınızda da bir problem var ve performans sorunu yaşıyorsanız belki gerçekten de psu ile alakalı bir sorun olabilir, elinizde deneyebileceğiniz başka bir psu varmıydı?

WODD

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ömer Faruk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu power ışığı, gigabyte kartlarında kendim de yaşadığım bir olay, araştırdığımda psu dan gelen gücün yeterli veya stabil olmadığından bahsetmişler, ama 4 sene kadar rx 580 kullandım, günde birkaç kez bu ışıklar yanıp sönüyordu, tam performansa sorunsuz çalıştılar ve hala da çalışıyorlar.

Ama sizin rgb ışığınızda da bir problem var ve performans sorunu yaşıyorsanız belki gerçekten de psu ile alakalı bir sorun olabilir, elinizde deneyebileceğiniz başka bir psu varmıydı?
Maalesef yok 650w 80+ psu var sadece. Ama benim led hiç sönmüyor sürekli olarak yanıyor eskiden sönüyordu ama son 1 aydır bırakın sönmeyi sürekli yanıyor.

Exanimu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
374
İsim
Comol Ogga
Maalesef yok 650w 80+ psu var sadece. Ama benim led hiç sönmüyor sürekli olarak yanıyor eskiden sönüyordu ama son 1 aydır bırakın sönmeyi sürekli yanıyor.
Bu linkte aynı sorunu yaşayanlar da olmuş, hatta kartları sizin kartınıza aynı, bir kişi psu yu değiştirerek bu sorunuz çözmüş diğer kişi ise kartı garantiye göndermiş ve değişim ürününde bu sorun çözülmüş.

WODD

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ömer Faruk

Exanimu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
374
İsim
Comol Ogga
İlginiz için teşekkür ederim büyük ihtimalle güç kaynağını değiştiririm hocam.
Bu arada 2. fotoğrafta slotlar tam gözükmüyor ama sanırım ramlar hatalı montaj gibi gözüküyor. dual channel için soldan sağa doğru 2. ve 4. slotlara takmanız gerekiyor, açı yüzünden de öyle görüyor olabilirim.

WODD

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ömer Faruk
Bu arada 2. fotoğrafta slotlar tam gözükmüyor ama sanırım ramlar hatalı montaj gibi gözüküyor. dual channel için soldan sağa doğru 2. ve 4. slotlara takmanız gerekiyor, açı yüzünden de öyle görüyor olabilirim.
Aaaa onu farketmemiştim 😅 düzeltirim şimdi hocam teşekkürler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,029,570
Üyeler
163,193
Son üye
Axtontr