termal limit kaç?yani 70 derece görüyorsa maks sıvı soğutmaya gerekyok çünkü termal limite takılmıyor, performans arttırmaz
hiçbişey fark etmez sıvı soğutmayı taktığında ,sadece soğuk çalışır performans aynı kalır, 12600k deseydin ovverclock yapardın o zaman gerekirdi ama bu işlemciye aio ya gerek yok
4k monitör almayı ve ekipmanları da bi tur değiştirmek istiyorum şu an onları da katarsam çok maliyetli oluyor arkadaşlar da işlemciye iddialı dediği için değiştirme hevesim kaçtı. Onun yerine sıvı soğutmayla işlemciyi ferah tutmak daha iyi bir seçenek gibi geldiiyi işlemci istiyorum dersen 22 bine 14900k alırsın , arctic 360 sıvı soğutma alırsın 6 bine , 28e gelir ikisi
Mesaj otomatik birleştirildi:
hiçbişey fark etmez sıvı soğutmayı taktığında ,sadece soğuk çalışır performans aynı kalır, 12600k deseydin ovverclock yapardın o zaman gerekirdi ama bu işlemciye aio ya gerek yok
anakart: Asus prime H610m-k D4iyi işlemci istiyorum dersen 22 bine 14900k alırsın , arctic 360 sıvı soğutma alırsın 6 bine , 28e gelir ikisi
anakartın neydi
o zaman buna bakabilirsinizbelirtmeyi unutmuşum bu işlemciyi rahat götürsün istiyorum 360mm bi tık gereksiz masraf gibi geldi idare edecek daha düşük modeller varsa onlardan da atabilme şansın var mı hacım
yok oynamayacağım oyun için elimde full hd bir monitör var dizi film/photoshop tarzı şeyler için istiyorum4k da oyun oynamayacaksan sorun yok ama oyun için alıyorsan 2k daha mantıklı olur
işlemcine iddialı diyemem de yeterli diyebilirim ama kesinlikle sıvı soğutmaya ihtiyacın yok, şuan alırım ileride işlemciyi yükseltirim diyorsan başka tabi
12400f e oc olmuyoranakart: Asus prime H610m-k D4
bu arada overclock demişken şu anki işlemciye oc yaparsam üstüne sıvı soğutma koyarsam performans artar o zaman o mantıklı olmaz mı?
fiyat olarak intelle aralarında çok fark var gibi geldi bu sistemin idare edeceğine emin miyizHocam satıp amd alın derim intel tarafında 13-14 nesil i7 i9 alırsanız sogutamazsiniz zaten 360mm sağlam soğutucu gerek. 13600k yerine 7600x var zaten rakip. Çok daha az ısınıyor. Islemci+anakart+ram satın 7500f b650 ve ddr5 ram alın.
ls720 veya lt720 bakabilirsin o bütçelerde en iyisi fiyatı da uçuk değilbelirtmeyi unutmuşum bu işlemciyi rahat götürsün istiyorum 360mm bi tık gereksiz masraf gibi geldi idare edecek daha düşük modeller varsa onlardan da atabilme şansın var mı hacım
işlemciyi i9 falan alacaksan anakartı da değişmen gerek z690-790 falan almalısınanakart: Asus prime H610m-k D4
bu arada overclock demişken şu anki işlemciye oc yaparsam üstüne sıvı soğutma koyarsam performans artar o zaman o mantıklı olmaz mı?