Neler Yeni

ryzen 2200g li bir sistem toplayacağım nasıl bir ram almalıyım?

sveaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
846
İsim
ahmet ali özmert
selamlar forum kullanıcıları çok düşük bir bütçe ile(2000-2400) bir sistem toplayacağım işlemci olarak ryzen 2200g alıp ileride para olunca gtx 1060 6 gb takıcağım bu sisteme nasıl bir ram önerirsiniz?

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
öncelikle 16 gb 2*8 ram gerekiyor apu olduğu için dual chanel ciddi performans artışı sağlar birde ilerde 1060 6gb takacağım demişssiniz ama 1060 önermem artk eskiyen bir kart daha güncel bir kart düşünün tavsiyem rx 570

sveaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
846
İsim
ahmet ali özmert
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
öncelikle 16 gb 2*8 RAM gerekiyor APU olduğu için dual chanel ciddi performans artışı sağlar birde ilerde 1060 6gb takacağım demişssiniz ama 1060 önermem artk eskiyen bir kart daha güncel bir kart düşünün tavsiyem rx 570
biraz bütçem kısıtlı olduğu için ben 8 gb düşünmüştüm 16 gb ram biraz pahalı 8 gb yüksek mhz ram alsam sıkıntı olur mu?

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
98
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,005
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540
APU sistem alıyorsan çift kanal bellek alman şart. İleriye dönük olsun dersen 2x8 alabilir ya da ileriye dönük olmasına gerek yok diyip 2x4 de alabilirsin. Ancak şunu söylemek isterim ki günümüz oyunları 12GB ram bile kullanabiliyor. Zaten sistem APU olduğu için ekran kartına 2GB ram ayırman gerekecek, 8GB ram olacak sana 6GB, bu seni hiç mutlu etmeyecektir.
Ayrıca sistem Ryzen olduğu için ramı 3000mhz'den aşağı almamalısın.

sveaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
846
İsim
ahmet ali özmert
APU sistem alıyorsan çift kanal bellek alman şart. İleriye dönük olsun dersen 2x8 alabilir ya da ileriye dönük olmasına gerek yok diyip 2x4 de alabilirsin. Ancak şunu söylemek isterim ki günümüz oyunları 12GB RAM bile kullanabiliyor. Zaten sistem APU olduğu için ekran kartına 2GB RAM ayırman gerekecek, 8GB RAM olacak sana 6GB, bu seni hiç mutlu etmeyecektir.
Ayrıca sistem Ryzen olduğu için ramı 3000mhz'den aşağı almamalısın.
ben zaten ileride bu sistemi upgrade yapmak için alıyorum şu anda elimde laptop var onu satıp bu tarz bir sistem alıp onu ileride param olunca upgrade edicem 4x2 ram alsam şu anda beni idare edebilir değil mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anakartı belirtir misin
b450 almayı düşünüyorum ileride oc yapabilmek için işlemciye

Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Enes Büyülü
Twitter
enesbuyulu
Facebook
enes.buyulu.52
Kardeşim aynen arkadaşın dediği gibi dual channel (çift kanal) mesela 16 GB alacaksan 2*8 veya 8 GB alacaksan 2*4 alman gerekli mhz kısmından bakacak olursan 3000mhz altına düşmeni tavsiye etmiyorum. Anakartı tercih ederkende 4 RAM slotlu anakart tercih etmelisin çünkü 8gb ram demişsin ilerde bu rami çoğaltman gerekecek o yüzden 4 Ram slotlu anakart alman gerekli.

ben zaten ileride bu sistemi upgrade yapmak için alıyorum şu anda elimde laptop var onu satıp bu tarz bir sistem alıp onu ileride param olunca upgrade edicem 4x2 RAM alsam şu anda beni idare edebilir değil mi?

Aynen sorun olmaz upgrade iin gayet iyi bir seçim APU sistemler ama dediğim gibi b450 chipset ve 4 Ram slotlu bir anakart al istersen link atabilirim uygun fiyatlı

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
98
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,005
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540
ben zaten ileride bu sistemi upgrade yapmak için alıyorum şu anda elimde laptop var onu satıp bu tarz bir sistem alıp onu ileride param olunca upgrade edicem 4x2 RAM alsam şu anda beni idare edebilir değil mi?

Dediğim gibi ram düşük kalacağı için bazı oyunlarda drop yiyebilirsin, 6GB ram pek yeterli değil. Ayrıca ileride ram eklemek istediğinde elindeki ramleri satman gerekecek, anakartında 2 slot olduğu için yer açman gerekecek. Şimdiden 2x8 alabilirsen ileride kafan rahat olur.

sveaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
846
İsim
ahmet ali özmert
Kardeşim aynen arkadaşın dediği gibi dual channel (çift kanal) mesela 16 GB alacaksan 2*8 veya 8 GB alacaksan 2*4 alman gerekli mhz kısmından bakacak olursan 3000mhz altına düşmeni tavsiye etmiyorum. Anakartı tercih ederkende 4 RAM slotlu anakart tercih etmelisin çünkü 8gb RAM demişsin ilerde bu rami çoğaltman gerekecek o yüzden 4 RAM slotlu anakart alman gerekli.

Aynen sorun olmaz upgrade iin gayet iyi bir seçim APU sistemler ama dediğim gibi b450 chipset ve 4 RAM slotlu bir anakart al istersen link atabilirim uygun fiyatlı
atabilirsen çok sevinirim parçaları ayrı ayrı alıcam kendim toplayacağım

Dediğim gibi RAM düşük kalacağı için bazı oyunlarda drop yiyebilirsin, 6GB RAM pek yeterli değil. Ayrıca ileride RAM eklemek istediğinde elindeki ramleri satman gerekecek, anakartında 2 slot olduğu için yer açman gerekecek. Şimdiden 2x8 alabilirsen ileride kafan rahat olur.
ucuza acaba 2x8 ram varmıdır bildiğiniz?

Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Enes Büyülü
Twitter
enesbuyulu
Facebook
enes.buyulu.52

ucuza acaba 2x8 RAM varmıdır bildiğiniz?
Kardeşim dolar 7 ye dayandığından dolayı en ucuz bunu bulabildim biraz daha bakıyorum şimdi uygun fiyatlı bulursam atacağım hemen şuanlık en ucuz 4 Ram slotlu bulabildiğim bu

Şöyle bir şey de yapabilirsin 2 ram slotlu alıp 16gb ram alabilirsin anakartın fiyatı düşer en azından hem RAM kısmında kafan çok rahat olur

ucuza acaba 2x8 RAM varmıdır bildiğiniz?
Bakıyorum kardeşim işini halletcem inşallah

Kardeşim şimdi ben bir araştırma yaptım 2*8 3000MHZ ram ve 2 Ram slotlu anakartın sana maliyeti 1310TL diğer seçeneğimiz 2*4 3000MHZ ram ve 4 Ram slotlu anakartın maliyeti ise 1150TL yapıyor (İTOPYA) arada 150tl bir fark var seçim sana kalmış tabi.

Son düzenleme:

sveaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
846
İsim
ahmet ali özmert
Kardeşim dolar 7 ye dayandığından dolayı en ucuz bunu bulabildim biraz daha bakıyorum şimdi uygun fiyatlı bulursam atacağım hemen şuanlık en ucuz 4 RAM slotlu bulabildiğim bu

Şöyle bir şey de yapabilirsin 2 RAM slotlu alıp 16gb RAM alabilirsin anakartın fiyatı düşer en azından hem RAM kısmında kafan çok rahat olur

Bakıyorum kardeşim işini halletcem inşallah

Kardeşim şimdi ben bir araştırma yaptım 2*8 3000MHZ RAM ve 2 RAM slotlu anakartın sana maliyeti 1310TL diğer seçeneğimiz 2*4 3000MHZ RAM ve 4 RAM slotlu anakartın maliyeti ise 1150TL yapıyor (İTOPYA) arada 150tl bir fark var seçim sana kalmış tabi.
acaba linkleri atabilirmisin çok teşekkürler bu arada

Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Enes Büyülü
Twitter
enesbuyulu
Facebook
enes.buyulu.52

sveaz

80+ Bronze