Ryzen 3 3100 ile gainward 2060 super ghost uyumu hakkında

Felistigris

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
406
Merhaba arkadaşlar arkadaşımdan yaklaşık 8000 TL'ye bir sistem satın almaya karar verdim sistem öxellikleri şu sekilde;
gainward rtx 2060 super ghost 8gb
ryzen 3 3100
16 gb ram
1tb m2ssd
kasa 600w psu

simdi birinci sorum şu ryzen 3 3100 bir miktar hız aşırtma yaparsam rtx 2060 superi besler mi?

ikinci sorum ise gainward markasını ilk defa duyuyom bu marka kaliteli mi?

bir de m2ssd ise kioxia exceria markalı bu iyi midir daha sonra değiştirmeme gerek var mı?

Fiyatına göre sistem iyi duruyor.
simdi birinci sorum şu ryzen 3 3100 bir miktar hız aşırtma yaparsam rtx 2060 superi besler mi?
Farklı bir forumda oc ile rx6600xt bile besleyen gördüm.
ikinci sorum ise gainward markasını ilk defa duyuyom bu marka kaliteli mi?
Modelden modele değişir ancak genel olarak orta segment kalitede diyebiliriz.
bir de m2ssd ise kioxia exceria markalı bu iyi midir daha sonra değiştirmeme gerek var mı?
Gerek yok güzel marka.

Fiyatına göre sistem iyi duruyor.

Farklı bir forumda oc ile rx6600xt bile besleyen gördüm.

Modelden modele değişir ancak genel olarak orta segment kalitede diyebiliriz.

Gerek yok güzel marka.
öncelikle cevabın için teşekkürler sormak istedigim baska bir soru daha vardı unuttum.
şimdi ben bu sistemle atıyorum elden ring oynuyorum 1080p yüksek ayarlarda ve bir miktar darboğaz oluyor diyelim.
bunu ray tracing dlss acıp ultraya çekersem darbogaz miktarı artar mı azalır mı.
bir yerde görüntü kalitesini arttırmanın darbogazı engellediğini görmuştum

öncelikle cevabın için teşekkürler sormak istedigim baska bir soru daha vardı unuttum.
şimdi ben bu sistemle atıyorum elden ring oynuyorum 1080p yüksek ayarlarda ve bir miktar darboğaz oluyor diyelim.
bunu ray tracing dlss acıp ultraya çekersem darbogaz miktarı artar mı azalır mı.
Evet görüntü kalitesi artarsa darboğaz azalır.Ayrıca oc yapılmasada çok fazla bir darboğaz olucağını sanmıyorum.Vede darboğaz sisteme zarar vermez ekliyim bunu.

Darboğaz durumunda daha güçlü olan parçaya daha fazla yüklenirsen darboğaz oranı azalacaktır. 2060super ile 3100 kullanırsan 1080P'de bazı oyunlarda 3100'ün gücüne takılabilirsin. Bu durumlarda dediğin gibi bütün ayarları Ultra yapıp üstüne Ray tracing açarsan büyük ihtimalle darboğaz ortadan kalkacaktır(DLSS açarsan ekran kartına binen yük azalır ve darboğaz artar). Sistemi 0'dan alıyorsan bütçeni biraz zorlayıp R5 5500 yada R5 3600 gibi biraz daha iyi bir işlemci alsan daha iyi olur. Şuan 3100 ile idare edip ileride işlemcini güncelleyebilirsin. Elinde 2K bir monitör varsa bunlarla hiç uğraşmana gerek kalmaz. 2K bir monitör'ün varsa OC yapılmış bir 3100 2060S'i çoğu senaryoda sıkıntısız bir şekilde besler. 3100'e OC yapacaksan işlemcinin silikon kalitesi de önemli bu noktada. Gold yada Platinium silikonlu bir işlemcin varsa güzel bir oc yapabilirsin ama bronze yada silver silikon bir işlemci denk gelirse elinde çok iyi bir soğutucu olsa bile çok iyi değerlere çıkamayabilirsin
İşlemci silikonunun kalitesini belirli testlerle ölçen bir uygulama var aşağıya kullanım rehberini bırakıyorum

Geri