Neler Yeni

Ryzen 3 3100 ve RX 6600 Darboğaz konusu

mes57

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emin
Ryzen 3 3100+ GTX 1650 + 16 GB Ram Bileşenleri olan PCmde uygun fiyata rx 6600 bulup takviye ettim yalnız Cs Go ve bir la. oyunda FPS droplar yaşıyorum. Dağboğaz önleme için nasıl bi overclok yapabilirim. Kaç MHZ vs kaç voltaj ? Mesela Fifa 22 oyununu oynarken maç esnasında sıfır kasma donma menüsünde dolaşırken çok kasıyor. Ne önerebilirsiniz ?

abcdefg1234

80+ Silver
Ryzen 3 3100+ GTX 1650 + 16 GB Ram Bileşenleri olan PCmde uygun fiyata rx 6600 bulup takviye ettim yalnız Cs Go ve bir la. oyunda FPS droplar yaşıyorum. Dağboğaz önleme için nasıl bi overclok yapabilirim. Kaç MHZ vs kaç voltaj ? Mesela Fifa 22 oyununu oynarken maç esnasında sıfır kasma donma menüsünde dolaşırken çok kasıyor. Ne önerebilirsiniz ?
Sorunun darboğazdan kaynaklandığını sanmıyorum. Bende 3100 ve 6600 kullanıyorum ama hiç kasma , donma, drop sorunu yaşamadım.

Depolama birimlerinizin sağlığını kontrol edin, virüs taraması yapın.
Ekran kartı driverını güncelleyin.

İşlemci overclock için 4.2 Ghz 1.2V deneyebilirsiniz, siyah ekran yerseniz ya voltaj arttırın ya da frekans düşürün.
Veya CTR ile işlemci slikon kalitenizi öğrenin,uygulamanın önerdiği overclock değerlerini deneyin.

mes57

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bilgilendirme için teşekkür ederim. Valla ekran kartı ile birlikte Samsung evo 970 500 m2 ssd de sipariş ettim sadece işletim sistemi mi kurum devam ettim. Diğer oyunlarda sıkıntı yok (rdr 2, Detroit Become Human vb) ama CS go da rakiple karşılanşınca ani fps dropları oldu bir kaç kez, hep değil. Ryzen 5600x mi alsam diye düşünmeye başladım Hocam

mayra

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Mert Toltay
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar , SolidWorks , C#,Cs6
Bilgilendirme için teşekkür ederim. Valla ekran kartı ile birlikte Samsung evo 970 500 m2 ssd de sipariş ettim sadece işletim sistemi mi kurum devam ettim. Diğer oyunlarda sıkıntı yok (rdr 2, Detroit Become Human vb) ama CS go da rakiple karşılanşınca ani fps dropları oldu bir kaç kez, hep değil. Ryzen 5600x mi alsam diye düşünmeye başladım Hocam
reis ustunden bir yıl geçmişte görursen merak ettiğim bişey var, şimdi bendede r3 3100 ve 6600 var çoğu oyunda çok buyuk droplar yaşıyorum başta darboğaz yuzunden zannettim ama diskten sanırım benim oyunlar harıcı hddde kurulu acaba sen ssd alınca bu drop olayı duzeldimi

Top Bottom