Neler Yeni

Ryzen 3600 Gereksiz Yere Çok Kullanım Sorunu. (Bios güncel , driverler güncel,Windows güncel)

PapaganGülsem

80+ Bronze
DA-El Capitan sistem aldım.
İşlemcim testlerde %60 maks kullanılırken benim yaptığım testlerdeyse %70'in altına düşmemekte.
Bunun nedeni ne olabilir?
Neden bu kadar fazla kullanıyor kendisini?
Yanına 8gb 3200mhz ram alıp koysam düzelir mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
Yasir Aykaç
DA-El Capitan sistem aldım.
İşlemcim testlerde %60 maks kullanılırken benim yaptığım testlerdeyse %70'in altına düşmemekte.
Bunun nedeni ne olabilir?
Neden bu kadar fazla kullanıyor kendisini?
Yanına 8gb 3200mhz RAM alıp koysam düzelir mi?
Sorun tam ne bilmiyorum ama bendede oyunlarda 76 derecelere çıkıyor hediye soğutucuya sahibim.

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Arkaplanda işlemciyi kullanan uygulamaları görev yöneticisinden sıralayıp atabilir misin?

PapaganGülsem

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben olduğu gibi aldım sadece derece sorunum var 5 10 derece fazla çıkıyor kullanımda sorun yok. Özelleştirip aldıysanız o şekilde yazın belki ondan olabilir
Ben rami 8gb 3200mhz yaptım. Maalesef bunu yaparak almak zorundaydım çünkü param yetmedi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkaplanda işlemciyi kullanan uygulamaları görev yöneticisinden sıralayıp atabilir misin?
Oyun sırasında mı?

Ben rami 8gb 3200mhz yaptım. Maalesef bunu yaparak almak zorundaydım çünkü param yetmedi.

Oyun sırasında mı?
?

Son düzenleme:

Arif

80+ Bronze
Ryzen Master uygulamasından EDC(CPU) değerine bakabilir misin? %99'da stabil kalmışsa önerilerim var.

PapaganGülsem

80+ Bronze
İşlemcinin voltajını en yüksek ayarda kullanıp kullanmadığını gösteriyor. Windows güç ayarlarından bu sorun düzeliyor, oyunda olsanızda olmasınızda işlemci tüm gücünü kullanmaya ayarlanmış oluyor.
O zaman Ryzen Masteri indiriyorum.

RmzDayi

80+ Silver
Anakartınıza uygun ryzen çipsetini yükleyip güç seöeneklerindenden ryzen blance seçiniz
hwm den işlemci voltaj değerlerini takip ediniz.
İşlemcinize uygun oranda oc yapıp frekansı ve voltajı sabitleyebilirsiniz

PapaganGülsem

80+ Bronze
Anakartınıza uygun ryzen çipsetini yükleyip güç seöeneklerindenden ryzen blance seçiniz
hwm den işlemci voltaj değerlerini takip ediniz.
İşlemcinize uygun oranda oc yapıp frekansı ve voltajı sabitleyebilirsiniz
Aslında FPS kaybetmiyorum veya drop yemiyorum. Tek korkum ileriki zamanlarda çıkabilecek olası sorun. İşlemci neden kendini bu kadar kullanır ki?

Top Bottom