Neler Yeni

Ryzen 5 1600 12nm boşta 3.65 yükte 3.40Ghz

Aperius

80+
Yeni işlemcimi taktım ayarları otomatikte. Sorun şu ki anakartım A320 olduğundan dolayı overclock yapamıyorum ve şöyle bir sıkıntı daha var, görev yöneticisinden yük altında cpu frekansını test ederken 3.39Ghz'e kadar düştüğünü gördüm. Boştayken de 3.65'e kadar çıktığını. Yükteyken sabit 3.65Ghz'de çalışmasını beklemiştim fakat beklediğim gibi olmadı ne yazık ki. Bunu nasıl çözerim? Cool 'n Quiet ile ilgili bir problem mi? Ya da bu bir problem mi, normal midir İntel Burn Testte bu frekansı görmek? (3.4)

Sıcaklık değerleri 70 dereceyi kesinlikle görmedi. 65-67 civarı seyrediyor.

Frekansı sabit tutup voltajı yükselttiğim zaman yük bindiği anda 2.7-2.8Ghz'e kadar düşüş oldu. Bu yüzden voltajı azaltmayı denedim ve şu an yaptığım yük testlerinde en kötü 3.5 Ghz'lik bir performans yakaladım, daha altına hiç düşmedi. Boştayken 3.3-3.1 civarı çalışıyor, yükte 3.5-3.65 civarı şu an. Ryzen 5 1600 12nm 0.95 voltaj ayarında çalışmadı, 1'e çektim ben de. Ayrıca Cool 'n Quiet kapalı olmasına rağmen yukarıda belirttiğim sorunu yaşadım onu da ekleyeyim. Eğer aynı sıkıntıyı çeken arkadaşlar varsa benim gibi frekansı sabit tutup voltajı kademe kademe azaltarak deneyebilirler. Bunun tamamıyla bir çözüm olduğunu düşünmüyorum ama ben memnunum şu anki halinden. Yine de tartışmaya açık bir konudur, konuya hakim arkadaşlar veya yöneticiler varsa lütfen paylaşıp bizi de aydınlatsınlar.

Son düzenleme:

Birol Azak

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
986
İsim
Birol azak
Yeni işlemcimi taktım ayarları otomatikte. Sorun şu ki anakartım A320 olduğundan dolayı overclock yapamıyorum ve şöyle bir sıkıntı daha var, görev yöneticisinden yük altında cpu frekansını test ederken 3.39Ghz'e kadar düştüğünü gördüm. Boştayken de 3.65'e kadar çıktığını. Yükteyken sabit 3.65Ghz'de çalışmasını beklemiştim fakat beklediğim gibi olmadı ne yazık ki. Bunu nasıl çözerim? Cool 'n Quiet ile ilgili bir problem mi? Ya da bu bir problem mi, normal midir İntel Burn Testte bu frekansı görmek? (3.4)
Görev yöneticisinden bakma msi aterburner indir oyun içinde bak veya cpu z indir ordan bak

Emre Baş

80+ Gold
Yazılımsal hatadır farklı yerden kontrol et

Aperius

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
CPU-Z'den kontrol ettim, yük altındayken voltajı düşürüyor, bundan kaynaklı olabilir mi? Neden düşüyor bu voltaj?

Dahası  
Reaksiyon skoru
95
İsim
Hakan yılmaz
Denetim masası sistem güç yönetimi performans seçeneği seçilimi.

İbrahim Özel

80+ Silver
En İyi Cevap
13
Yük altında voltaj düşürmesi ısınma problemidir. Sıcaklık değerlerini kontrol et.

Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Enes Özdemir
Yazılımın da bı sorun olabilir internetten bakmanı öneririm

Top Bottom