o videoda oc yapılıyor hocamRyzen 5 1600 AF işlemcim var fakat hızı 3.5'yi geçimiyor abdullah abinin videosunda stok hızda 3.687 gibi değerlere ulaşıyor güç planı ayarımda yüksek perfonmasta neyde sorun var.
Her 1600AF aynı değil. Son zamanlarda üretilen 1600AF ler çok kötü silikonlu forumdaki konularda gördüğüm kadarıyla.Ryzen 5 1600 AF işlemcim var fakat hızı 3.5'yi geçimiyor abdullah abinin videosunda stok hızda 3.687 gibi değerlere ulaşıyor güç planı ayarımda yüksek perfonmasta neyde sorun var.
oc yapmadan stok hızında ki halio videoda oc yapılıyor hocam
İlk çıkanlar stok hızda resmî turbo hızı 3.6 olmasına rağmen 3.7GHz görüyordu silikonları da iyiydi ama şuankilerin çoğu öyle değil.o videoda oc yapılıyor hocam
3 ay önce almıştımHer 1600AF aynı değil. Son zamanlarda üretilen 1600AF ler çok kötü silikonlu forumdaki konularda gördüğüm kadarıyla.
he evet hocam o doğruİlk çıkanlar stok hızda resmî turbo hızı 3.6 olmasına rağmen 3.7GHz görüyordu silikonları da iyiydi ama şuankilerin çoğu öyle değil.
ondan kaynaklı olabilir hocam3 ay önce almıştım
ryzen master programından yapabilirmiyim manuel olarak ayarlaya biliyorum ordan ama anakart a320 gigabytehe evet hocam o doğru
ondan kaynaklı olabilir hocam
Doğru bende 3.7 leri görüyorum genellikle , ama bu arkadaşın 3.5ghz si normal değil diye düşünüyorum bir çözümü vardır elbetİlk çıkanlar stok hızda resmî turbo hızı 3.6 olmasına rağmen 3.7GHz görüyordu silikonları da iyiydi ama şuankilerin çoğu öyle değil.
a320 o.c yapamazsınryzen master programından yapabilirmiyim manuel olarak ayarlaya biliyorum ordan ama anakart a320 gigabyte
ama programa girdiğimde ayarları değiştire biliyorum ghz değerlerini felanDoğru bende 3.7 leri görüyorum genellikle , ama bu arkadaşın 3.5ghz si normal değil diye düşünüyorum bir çözümü vardır elbet
Mesaj otomatik birleştirildi:
a320 o.c yapamazsın
3.7GHz hızda 1.4V ile ancak stabil çıkabilen 1600AF ler var. Çok çöp silikon 1600AF var piyasada konu sahibinde de onlardan biri olabilir belki.Doğru bende 3.7 leri görüyorum genellikle , ama bu arkadaşın 3.5ghz si normal değil diye düşünüyorum bir çözümü vardır elbet
a320 o.c yapamazsın
Değiştirebilirsin ama uygula tuşuna basınca hiçbir şey olmazama programa girdiğimde ayarları değiştire biliyorum ghz değerlerini felan
harbimi aga be ben anakartı üstünde oc yazıyo diye almıştım ram ocsiymiş satıp b450 almalımıyım sizce?3.7GHz hızda 1.4V ile ancak stabil çıkabilen 1600AF ler var. Çok çöp silikon 1600AF var piyasada konu sahibinde de onlardan biri olabilir belki.
Değiştirebilirsin ama uygula tuşuna basınca hiçbir şey olmaz
o ayarı bilmiyorumBios core performance boost ayarı ne durumda