Stok fansa yetmeyebilir. Kule tipi soğutucu işinizi görecektir.Sanırsam aynı fan çıkmıyor .
Mesaj otomatik birleştirildi:
yani farklı fanlarla geliyor stok halleri mpk şeklinde aldım
daha işlemci gelmedi sökmedim yani ama sanırım soğutucu bloğu yani metal kısım 5600ünkinden biraz daha büyükFotosunu paylaşabilir misiniz ?
zaten undervolt yaparak kullanmayı düşünüyorum stok fan bu aradaStok fansa yetmeyebilir. Kule tipi soğutucu işinizi görecektir.
kasa hava alışı kötü onu da olabildiğince hızlı değiştirmeyi düşünüyorumRender alıyorsanız stok fan yetersiz kalacaktır ama oyunlarda undervolt ile 75-80 derecelerin altında değerler alırsınız bence.
Kasanın hava akışı ve termal macun kalitesi de sıcaklığı etkiler.
Uv felan yapma. O şekilde kullanmalısın. Fan almak istersen x123 fan 550tl ye alabilirsin. Fazlasıyla işini görür.kasa hava alışı kötü onu da olabildiğince hızlı değiştirmeyi düşünüyorum
oyunlar için undervoltla 70-80i geçmemesi şuan için kafi benim için
kasayı değişitirnce soğutucu almayı zaten düşünüyorum
neden uv yapmayayım ? kasama sığmıyor attığınız fanUv felan yapma. O şekilde kullanmalısın. Fan almak istersen x123 fan 550tl ye alabilirsin. Fazlasıyla işini görür.
Bu aylarda tam yükte max 85 civarı çalışıyor. Devamlı bu sıcaklıkta çalışmayacak hatta ender görürsünüz.neden uv yapmayayım ? kasama sığmıyor attığınız fan
kasam aerocool streak .Bu aylarda tam yükte max 85 civarı çalışıyor. Devamlı bu sıcaklıkta çalışmayacak hatta ender görürsünüz.
Performansı düşük kullanmanın bir mantığı bence yok. 90 üstüne çıksa hadi bir nebze okey diyebilirim.
Kasanı öğrenebilir miyim acaba ?
teknobiyotiğin videosunda stok fanla 4.2ghze sabitleyip 60-70 arası gidiyor benim kasa hava akışı kötü dersen 75-80 görür max diye düşünüyorumKasayı değiştirmeden oto O.c yi kapalı tutun 5600 için. 3.9 ghz i geçmesin işlemci. Hava akışı önemli.
Böyle bir fan alabilirsin o zaman.kasam aerocool streak .
Mesaj otomatik birleştirildi:
teknobiyotiğin videosunda stok fanla 4.2ghze sabitleyip 60-70 arası gidiyor benim kasa hava akışı kötü dersen 75-80 görür max diye düşünüyorum
Undervolt doğru yapıldığında performansı olumsuz etkilemez. Aksine sıcaklıklar stabil olacağı için bir miktar performans artışı görmek bile mümkün. Ekstra olarak underclock da yaparsanız performans düşer ama sıcaklık daha da düşer.Uv felan yapma. O şekilde kullanmalısın. Fan almak istersen x123 fan 550tl ye alabilirsin. Fazlasıyla işini görür.