Neler Yeni

ryzen 5 3600 ısınma sorunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
atakan bektaş
sa herkeze. 2 hafta önce yeni bir pc topladım sistem özelliklerim şu şekilde; ryzen 5 3600. rx5500xt. msı b450m a pro max. 8gb ram. arkadaşlar canımı sıkan konu şu. işlemcim oyun falan açık değilken durduk yere sıcaklığı 65-75 derece arası gidip geliyor. pubg açıkkende 80-85 derece falan bazen atlamalar yapıyor 10 derece sıcaklık 90a 94e çıkıyor sonra geri düşüyor. bir hevesle topladım pcyi endişelenşyorum işlemcide bir sıkıntımı var diye. kasada sıvı soğutma falan yok işlemcinin kendi stok fanı var. bir arkadaşım bana güçlü bir işlemci olduğu için o değerleri görmen normal dedi. ama endişeleniyorum hala lütfen yardımcı olabilirmisinz. ryzen 5 3600 sahibi olanlar lütfen yardım edin. kullandığım kasa corsair carbide spec delta

Dahası  
Reaksiyon skoru
209
İsim
Mustafa Kaya
sa herkeze. 2 hafta önce yeni bir PC topladım sistem özelliklerim şu şekilde; ryzen 5 3600. rx5500xt. msı b450m a pro max. 8gb ram. arkadaşlar canımı sıkan konu şu. işlemcim oyun falan açık değilken durduk yere sıcaklığı 65-75 derece arası gidip geliyor. PUBG açıkkende 80-85 derece falan bazen atlamalar yapıyor 10 derece sıcaklık 90a 94e çıkıyor sonra geri düşüyor. bir hevesle topladım pcyi endişelenşyorum işlemcide bir sıkıntımı var diye. kasada sıvı soğutma falan yok işlemcinin kendi stok fanı var. bir arkadaşım bana güçlü bir işlemci olduğu için o değerleri görmen normal dedi. ama endişeleniyorum hala lütfen yardımcı olabilirmisinz. ryzen 5 3600 sahibi olanlar lütfen yardım edin. kullandığım kasa corsair carbide spec delta
stok fanından kaynaklı yetmiyo

sws9912

80+ Silver
aynı kasa ve işlemciye sahibim voltajı fazla veriyor, bios üzerinden ayarlaman lazım manuel olarak autodan çıkarman lazım 10 derece gibi bir düşüş yaşarsın. 3.8 ghz yaptım ben 10 derece düşüş yaşadım autodan çıkarman lazım otomatik overclock yapıyor yani.

Emre123a

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,317
İsim
Emre
cpb açık olduğu için
kapat ryzen masterden 4000mhz 1.125v yap

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
atakan bektaş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
cpb açık olduğu için
kapat ryzen masterden 4000mhz 1.125v yap
aynı kasa ve işlemciye sahibim voltajı fazla veriyor, bios üzerinden ayarlaman lazım manuel olarak autodan çıkarman lazım 10 derece gibi bir düşüş yaşarsın. 3.8 ghz yaptım ben 10 derece düşüş yaşadım autodan çıkarman lazım otomatik overclock yapıyor yani.
sizde sıcaklıklar nasıl hocam ?

sws9912

80+ Silver
sizde sıcaklıklar nasıl hocam ?
Bende ilk açtığımdabilgisyarı test yaptım hiç bir şeye ellemeden 93 derece gördüm stres testinde sonra auto overclocku manuele alıp 3.8ghz yaptım 83 derece gördüm max

Looper

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,839
İsim
Ege
Gayet normal.
Bu işlemciye stok soğutucu yetmiyor.
Bende de bu şekilde çözüm olarak ise BIOS'dan Core Performance Boost özelliğini kapattım 60'ı geçmiyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
atakan bektaş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bende ilk açtığımdabilgisyarı test yaptım hiç bir şeye ellemeden 93 derece gördüm stres testinde sonra auto overclocku manuele alıp 3.8ghz yaptım 83 derece gördüm max
hangi stres test programını kullanıyorsunuz

Polifonix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Orhan Düven
Sıcaklık normal diyen arkadaşlar, hiç bir işlemci boştayken o derecelere çıkmaz.Benim monster laptop bile boşta 40 dereceyi geçmiyor.Lütfen düşünerek yorum yapın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada sorunun voltajla alakalı olduğu kesin hocam.Amd işlemciler voltaj konusunda biraz sapıtıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
atakan bektaş
Sıcaklık normal diyen arkadaşlar, hiç bir işlemci boştayken o derecelere çıkmaz.Benim monster laptop bile boşta 40 dereceyi geçmiyor.Lütfen düşünerek yorum yapın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada sorunun voltajla alakalı olduğu kesin hocam.Amd işlemciler voltaj konusunda biraz sapıtıyor.
hocam termal macunu az koymuş olabilirlermi. pazar günü vatana gitmeyi düşünüyorum işlemcinin durumunu anlatıcam onnlara

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
atakan bektaş
stok soğutucu sürülü geliyor zaten tam sıkmamış olabilirler
voltaj ayarı yap
hocam sistemi aldıktan sonra kasa değişimi yapmıştım. anakartı işlemciyi söküp tekrar başka kasaya monte ettiler. ordan dolayı termal macunda bir sorun olamazmı ?

Top Bottom