Yardım RYZEN 5 5500 ısınma sorunu

slpygtkz

80+
Reaksiyon skoru
0
Selam işlemcim ryzen 5 5500 amd stok fanını kullanıyorum kasam mesh ve içinde 1 egzoz 2 normal fan olmak üzere 3 fan var stok soğutucu kullanıyorum fakat işlemcim neredeyse her oyunda 94 derece. Ekran kartım 3060ti fakat onunla alakalı bir şey olduğunu zannetmiyorum. Termal macunum ise mx-4. Sorunun nerede olduğunu nasıl anlayabilirim ? İstanbulda yaşıyorum hava sıcaklığı 32 derece bugünlerde fakat hava 20 derece civarındayken de sıcaklıklar buna yakındı Ekstra olarak işlemcim görev yöneticisi dahil çoğu uygulamada her zaman %100 kullanımda gösteriyor fakat değil. Msi afterburner gibi test araçlarında dahil %100 gösteriyor fakat değil amdnin uygulaması öyle göstermiyor. Bu arada sıcaklıklar ağır oyunlarda 94 GTA 5 gibi daha orta oyunlarda 82 derece. Boştayken ise 60-72 arasında sıcaklıklar.

Piyasada çok fazla sahte mx4 var birde stok fan o işlemciye ucu ucuna ancak yeter bu sıcaklarda yetmemesi normal. 1000-1500 liraya kaliteli bir kule tipi soğutucu alabilirsin eğer istersen daha ucuz alternatiflerde mevcut. Bir de mx4ü nereden aldın? Orijinal satan bi bildiğim teknobiyotik var.

Orjinal olduğuna eminim kodunu doğrulamıştım sanırsam. Macunu doğru uyguladığıma da eminim. Ve neredeyse herkes stok fanın fazlasıyla yeteceğini söylüyor yani bilemiyorum.

Geri