Neler Yeni

Yardım Ryzen 5 3600 Oc

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,552
İsim
Enes Bahadır
Merhaba iyi forumlar. Yukarıda başlıkta ki işlemcime Oc yapmayı düşündüm. Daha önce yapmadım fakat. Gameboost ve Core Performance Boost kısmını kapatıp. Hep 4.2 ye alıp kullandığım ghz yi kendi elimnde 4.3 ghz yaptım üst voltaj değerini 1.275 verip alt voltajı otoda bıraktım. Aida64 testinde 10 dakka durdu 76 dereceyi geçmedi. Buna şimdi azda olsa oc diyebilirmiyiz. 4.4 denicem az sonra

Köl Tigin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
744
İsim
Hakan Yöyen
Aida64'te 10 dakikalık stres testi ile stabilite ölçülmez. İndirin Prime95'i, o zaman anlarsınız stabil mi değil mi.

RmzDayi

80+ Silver
10 dk az en az 60 dk olmalı

KayıpG

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Enes S.
10 dk az en az 60 dk olmalı
Sistemini çok beğendim dostum güle güle kullanman dileğiyle ancak işlemci ile ilgili boost core auto şeklinde bırakınca sıcaklıklar stok fanla aşırı uçuyor nasıl çözebiliriz

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,552
İsim
Enes Bahadır
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sistemini çok beğendim dostum güle güle kullanman dileğiyle ancak işlemci ile ilgili boost core auto şeklinde bırakınca sıcaklıklar stok fanla aşırı uçuyor nasıl çözebiliriz
ben sırf o yüzden soğtucu aldım olmuyor. stok fanla sniper elite 4 oynarken bile kapanıyor pc aşırı ısındığı için. şuan gayet iyi core performanca boost kapatınca ısınmıyor fakat kapattığındada stokdan farkı kalmıyor 3.6 ghzde oyun oynanmıyor adam akıllı böyle bi sistemde. soğtucu şart 3600 işlemciye
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aida64'te 10 dakikalık stres testi ile stabilite ölçülmez. İndirin Prime95'i, o zaman anlarsınız stabil mi değil mi.
indiriyorum bakalım

RmzDayi

80+ Silver
teşekkür ederim daha iyileri sizin olsun inşaAllah
3600 ü stok soğutucu ile oc yapmak pek sağlıklı olmuyor ne yazıkki. Yetmiyor soğutucu. frekansı 3,9-4 GHz lere ve voltajı da en uygun seviyeye sabitlerseniz sıcaklıklar daha tatminkar olacaktır.

Ayrıca3600 ve 3600x dengesiz frekans ve voltajda çalışıyor. Bu işlemcilere oc yapmadan kullanmak mantıksız. oc yapmak demek frekansı arttırmak demek değil. Frekans-voltaj-sıcaklık değerlerini en iyi noktaya getirmek demek aslında.

KayıpG

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Enes S.
ben sırf o yüzden soğtucu aldım olmuyor. stok fanla sniper elite 4 oynarken bile kapanıyor PC aşırı ısındığı için. şuan gayet iyi core performanca boost kapatınca ısınmıyor fakat kapattığındada stokdan farkı kalmıyor 3.6 ghzde oyun oynanmıyor adam akıllı böyle bi sistemde. soğtucu şart 3600 işlemciye

indiriyorum bakalım
Hangi soğutucuyu aldın ?

teşekkür ederim daha iyileri sizin olsun inşaAllah
3600 ü stok soğutucu ile oc yapmak pek sağlıklı olmuyor ne yazıkki. Yetmiyor soğutucu. frekansı 3,9-4 GHz lere ve voltajı da en uygun seviyeye sabitlerseniz sıcaklıklar daha tatminkar olacaktır.

Ayrıca3600 ve 3600x dengesiz frekans ve voltajda çalışıyor. Bu işlemcilere oc yapmadan kullanmak mantıksız. oc yapmak demek frekansı arttırmak demek değil. Frekans-voltaj-sıcaklık değerlerini en iyi noktaya getirmek demek aslında.
Boost core kapattım şuan 3.6ghz sabit. 4.2ghz getirip 1.325 voltaja sabitledim ısınma ciddi manada azaldı ancak masaüstü kullanımda biraz gereksiz bir sarfiyat oluşturmaz mı bu şekilde

ensbhdr55

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,552
İsim
Enes Bahadır
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hangi soğutucuyu aldın ?

Boost core kapattım şuan 3.6ghz sabit. 4.2ghz getirip 1.325 voltaja sabitledim ısınma ciddi manada azaldı ancak masaüstü kullanımda biraz gereksiz bir sarfiyat oluşturmaz mı bu şekilde
İmzamda var hocam
Arctic freezer 34 duo esports

Ademmk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
836
İsim
Adem
Hangi soğutucuyu aldın ?

Bu sorunun cevabını ben de çok merak ediyorum. Günde 12 saat PC açık ve sürekli oyun oynamıyorum. 6 saat oyun oynuyorsam 6 saat PC boşta çalışıyor. Bu durumda nekadar yansır faturaya acaba ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,064,063
Üyeler
169,058
Son üye
amötör
Top Bottom