Neler Yeni

Ryzen 5 3600 + rtx 3060 düşük fps sorunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
mehmet vatan
merhabalar daha 1 yada 2 ay önce almış olduğum pc de düşük fps sakıntısı alıyorum arkadaşımda i5 9. nesil +rtx 2060 olmmasına rağmen benden yüksek fps alıyor nereye baksam bulamadım yardımcı olurmusunuz

HoeDie

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Gökhan Önsür
Aynı korkuyu laptopu ilk aldığımda yaşadım. Meğer prize takılı olmadığı sürece performansın yarısını veriyormuş. Oyunları başlatmak için RTX 3060'ı seçtiğine emin misin ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
mehmet vatan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dediğiniz şey aygıt yöneticisinden baktım görüntü bağdaştırıcılarda sadece rtx 3060 mış var

s3k4rya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Gökhan Yalçın
Bende de gtx 1650 super var ben de diğer kişilerden düşük fps ve drop sorunu yaşamaktayım ısınma sorunum yok.

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
Selam.
Driverlarının güncelliğinden emin ol ardından
Msi afterburner indirip oyun içi görüntü paylaşır mısın ?
Oynadığın oyunlar neler ?
Sıcaklık değerlerine bir bakalım , 1080p oyunculukta r5 3600 ,rtx 3060 ile darboğaz yaşatır .

Qzer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
816
İsim
Ekrem
darbogaz yaşıyor olabilirsin. Ekran kartın yüzde yüz çalışıyor mu ? onu takip et

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
merhabalar daha 1 yada 2 ay önce almış olduğum pc de düşük fps sakıntısı alıyorum arkadaşımda i5 9. nesil +rtx 2060 olmmasına rağmen benden yüksek fps alıyor nereye baksam bulamadım yardımcı olurmusunuz
i5 9. nesil kötü bir işlemci değil. Bu ayrı konu.
Performansa etki eden şeyler de sadece işlemci ve ekran kartı değildir, sistemin RAM'i de önemli ve bazı durumlarda anakart bile fark eder (işlemciyi veya RAM'i kısıtlayan anakart olursa). Monitör özellikleri bile etki edebiliyor. Oyun grafik ayarları etki edebilir FPS farkına.
Sistem tam anlamıyla yazılmadan karşılaştırma yapmak anlamsız. Oyun ayarları neler, monitör ne? Nasıl karşılaştırma yapıyorsun?
İşlemci hangi soğutucu ile, kaç MHz ayarda kullanılıyor? XMP (DOCP) açık mı? Hiç bilgi verilmeden karşılaştırmamız nasıl mümkün olsun?
Yardımcı olmamız da mümkün değil. Herkes ezberden tahmin yazar anca cevap olarak.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
mehmet vatan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
i5 9. nesil kötü bir işlemci değil. Bu ayrı konu.
Performansa etki eden şeyler de sadece işlemci ve ekran kartı değildir, sistemin RAM'i de önemli ve bazı durumlarda anakart bile fark eder (işlemciyi veya RAM'i kısıtlayan anakart olursa). Monitör özellikleri bile etki edebiliyor. Oyun grafik ayarları etki edebilir FPS farkına.
Sistem tam anlamıyla yazılmadan karşılaştırma yapmak anlamsız. Oyun ayarları neler, monitör ne? Nasıl karşılaştırma yapıyorsun?
İşlemci hangi soğutucu ile, kaç MHz ayarda kullanılıyor? XMP (DOCP) açık mı? Hiç bilgi verilmeden karşılaştırmamız nasıl mümkün olsun?
Yardımcı olmamız da mümkün değil. Herkes ezberden tahmin yazar anca cevap olarak.
Xmp yi açmıştım,monitör 1080 p 165 hz,soğutucu stok işlemci 3950 mhz

FrostSue

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Emirhan Önen
İlgilendiği Kategoriler
Coding , pc , games
OC yapmadıysanız darboğaz yaşıyorsunuzdur. OC olmadan tam performans 3600 + 3060 malesef tam olarak mümkün değil gibi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
mehmet vatan
OC yapmadıysanız darboğaz yaşıyorsunuzdur. OC olmadan tam performans 3600 + 3060 malesef tam olarak mümkün değil gibi.
Yani aldığım günden beri işlemci 3950 mhz çalışıyor bende oc yapmayı denedim ama bu seferde işlemci ısınıyor saten sıcak işlemci

FrostSue

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
69
İsim
Emirhan Önen
İlgilendiği Kategoriler
Coding , pc , games
Yani aldığım günden beri işlemci 3950 mhz çalışıyor bende oc yapmayı denedim ama bu seferde işlemci ısınıyor saten sıcak işlemci
Hafif oc ile sorun cikmamasi lazim her seyi dogru yaptiginiza emin misiniz. Detayli rehberleri inceleyin

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Manuel OC + UV yapmanız lazım (bilmiyorsanız yeni konu açıp yardım isteyin). Bir de bütçeniz el veriyorsa iyi bir hava soğutma alın. İşlemcinin tam performansını alırsınız.
UV ile voltaj düşürürsünüz ve daha serin çalışır. Bunu da işlemcinin silikon kalitesine göre yapmanız lazım. O yüzden bilen arkadaşlardan yardım almanızda fayda var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
mehmet vatan
Manuel OC + UV yapmanız lazım (bilmiyorsanız yeni konu açıp yardım isteyin). Bir de bütçeniz el veriyorsa iyi bir hava soğutma alın. İşlemcinin tam performansını alırsınız.
UV ile voltaj düşürürsünüz ve daha serin çalışır. Bunu da işlemcinin silikon kalitesine göre yapmanız lazım. O yüzden bilen arkadaşlardan yardım almanızda
UV ile voltaj düşürürsünüz ve daha serin çalışır. Bunu da işlemcinin silikon kalitesine göre yapmanız lazım. O yüzden bilen arkadaşlardan yardım almanızda fayda var.
Peki bunun bir zararı olurmu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,539
Üyeler
164,516
Son üye
Talhaxx
Top Bottom