Bütçeniz varken neden 3600 yerine 3500x alasınız ki?
CPB "Core Performance Boost" demek. Yani işlemcinin sıçramasını engelliyor ve 3.6'ya sabitliyor.
BIOS'ta Advanced Mode'a girdiğinizde Ai Tweaker'ın yanındaki sekmede (ismini hatırlamıyorum o yüzden böyle diyorum) AMD CBS diye bir yer var, oraya girince Core Performance Boost diye bir ayar var, onu Disable'a getirince kapanıyor.
Yayın ve render konularında 3600 çok daha iyi.
Arkadaşın zaten 3600 alacak bütçesi varmış.
Ben sadece soğutucunun şart olduğunu belirttim.
Soğutucu alana kadarda CPB kapatıp kullanabileceğini de.
3600 yerine ısınıyor diye 3500x almanın pek mantığı yok. 3600'e stok soğutucu gayet yeterli CPB kapatırsanız 4.2ghz'lere çıkmamasını sağlarsınız oldukça yeterli. Bu forumda insanlarda yanlış bir algı var. Ayrıca r5 3600 90 dereceye çıkınca da yanmıyor 90 dereceye çıkıyorsa turbo frekanslara çıkıyordur zaten.
Küçük ayarlarla stok ile de 3600 gayet güzel bir soğutucu.
3600 yerine ısınıyor diye 3500x almanın pek mantığı yok. 3600'e stok soğutucu gayet yeterli CPB kapatırsanız 4.2ghz'lere çıkmamasını sağlarsınız oldukça yeterli. Bu forumda insanlarda yanlış bir algı var. Ayrıca r5 3600 90 dereceye çıkınca da yanmıyor 90 dereceye çıkıyorsa turbo frekanslara çıkıyordur zaten.
Küçük ayarlarla stok ile de 3600 gayet güzel bir soğutucu.
Yayın ve render konularında 3600 çok daha iyi.
Arkadaşın zaten 3600 alacak bütçesi varmış.
Ben sadece soğutucunun şart olduğunu belirttim.
Soğutucu alana kadarda CPB kapatıp kullanabileceğini de.
R5 3600 kullanıyordum, oyunlarda yüksek sıcaklıktan dolayı yani 85+'dan dolayı T6 ultra satın almıştım.
CBP kapalı olmasına rağmen bende yüksek sıcaklıklara çıkıyordu, neden bilmiyorum.
t6 ultra ile kullanıyorum bir de voltajını ayarlardım miss gibi oldu 4.3 4.250 ghz civarlarında kullanıyorum stok fan bir süre nasıl idare eder dersen cbpyi kapatırsın veya uv yaparsın
Hocam karışık anlatmışsam kusura bakma fakat şöyle bilgilendireyim seni:
R5 3600 r5 3500x'ten çok daha iyi bir işlemci aradaki 200-300tl farka kesin değecek bir işlemci. Sırf ısınıyor diye R5 3600 almamanın bir mantığı yok. Şimdi alırsın R5 3600'ü sonrasında Bios'tan senle ayarları yaparız sıcaklığı da yükselmez. Fakat sıcaklık senin için bir sorun olursa ki oyunlarda çok da sorun olmaz, ileride 200tl paran birikince çok iyi bir soğutucu olan T6 ultra'yı alırsın. Umarım anlatabilmişimdir şimdi
Hocam karışık anlatmışsam kusura bakma fakat şöyle bilgilendireyim seni:
R5 3600 r5 3500x'ten çok daha iyi bir işlemci aradaki 200-300tl farka kesin değecek bir işlemci. Sırf ısınıyor diye R5 3600 almamanın bir mantığı yok. Şimdi alırsın R5 3600'ü sonrasında Bios'tan senle ayarları yaparız sıcaklığı da yükselmez. Fakat sıcaklık senin için bir sorun olursa ki oyunlarda çok da sorun olmaz, ileride 200tl paran birikince çok iyi bir soğutucu olan T6 ultra'yı alırsın. Umarım anlatabilmişimdir şimdi