Zen 3 te statik oc mantıklı değil. Pbo curve optimizer ile +200mhz daha mantıklı. Prime 95 small ffts den geçemiyorsa zaten stabil değildir yaptığın oc. Prime95 yapıp onun da sonuçlarını paylaşır mısın ?Merhaba arkadaşlar normalde 4650mhz geçmeyen işlemciyi 4700mhz'e çıkardık hayırlı olsun. Daha üst sınırları deneyeceğim yarın, yapımını isteyen varsa yardımcı olayım.Alıntıyı görüntüle
güzel bir sample gelmiş demekki hayırlı olsun. 4.7ghz tam yükte pass alıyor mu ve ısı değerleri ne durumda seyrediyor benchmarkta.Merhaba arkadaşlar normalde 4650mhz geçmeyen işlemciyi 4700mhz'e çıkardık hayırlı olsun. Daha üst sınırları deneyeceğim yarın, yapımını isteyen varsa yardımcı olayım.Alıntıyı görüntüle
Merhaba hocam, aslında şöyle yaptım, Curve Optimizer ayarlarım bu şekilde. CPU Core Ratio'yu 47 ye çıkardım. Advanced/Motherboard. PBO Scaler 10x te. 5. sonuç 4650mhz bahsettiğin şekilde ki +200mhz ile yapmışış Cinebench testi. Prime95 testi yapmadım fakat şuanlık bir sıkıntı yok.Zen 3 te statik oc mantıklı değil. Pbo curve optimizer ile +200mhz daha mantıklı. Prime 95 small ffts den geçemiyorsa zaten stabil değildir yaptığın oc. Prime95 yapıp onun da sonuçlarını paylaşır mısın ?
Fark çok olur hocam öncelikle PC daha hızlı olur, oyunlar da işlemciniz ekran kartını daha iyi besler.4450mhz kullanıyorum farkı ne.kadar ki
Konudan alakasız Görev yöneticisinde olan "sanallaştırma" ne işe yarıyor? cpu'mda bu teknolojisi var mıdır yok mudur nasıl anlarım? Nasıl açarım? Açarsam ne gibi faydaları ne gibi zararları vardır?Merhaba arkadaşlar normalde 4650mhz geçmeyen işlemciyi 4700mhz'e çıkardık hayırlı olsun. Daha üst sınırları deneyeceğim yarın, yapımını isteyen varsa yardımcı olayım.Alıntıyı görüntüle
Sanallaştırmayı emülatörler için gerekli, performansı arttırıyor. Herhangi bir zararı yok açık tutabilirsiniz.Konudan alakasız Görev yöneticisinde olan "sanallaştırma" ne işe yarıyor? cpu'mda bu teknolojisi var mıdır yok mudur nasıl anlarım? Nasıl açarım? Açarsam ne gibi faydaları ne gibi zararları vardır?
İşte hocam sıkıntı olup olmadığını prime 95 small fft sokmadan anlamak pek mümkün değil . All core 4.7 çok iddiali değer stabil olduğunu düşünmüyorum açıkçasıMerhaba hocam, aslında şöyle yaptım, Curve Optimizer ayarlarım bu şekilde. CPU Core Ratio'yu 47 ye çıkardım. Advanced/Motherboard. PBO Scaler 10x te. 5. sonuç 4650mhz bahsettiğin şekilde ki +200mhz ile yapmışış Cinebench testi. Prime95 testi yapmadım fakat şuanlık bir sıkıntı yok.
Güç tüketimi ve sıcaklık artışı oldu 71 dereceden 75 civarına çıktı. Güç tüketimi de 90-100 wattan 106 watta çıktı çok bir fark yok şuanlık yarın 4800 deneyeceğim.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
4.8 denedim boot etmedi Prime 95' e sokayım bir.İşte hocam sıkıntı olup olmadığını prime 95 small fft sokmadan anlamak pek mümkün değil . All core 4.7 çok iddiali değer stabil olduğunu düşünmüyorum açıkçası
Eğer all core 4.7 ise 150 watt a yakın çekmesi lazım o yüzden dedim stabil değil bence diye4.8 denedim boot etmedi Prime 95' e sokayım bir.
Aynen 3 ve 4. çekirdek patladı 125w çekti de gerisi göremedik. Tek tek nasıl ayarlayabiliriz ki?Eğer all core 4.7 ise 150 watt a yakın çekmesi lazım o yüzden dedim stabil değil bence diye
Bence direk core ratio oto bırakıp sadece curve optimizer +200 ver hiç uğraşma değmez. Single core da 4650 ye vurur oyunlarda da 4650 takılır. Multi core gerektiren işlerde de 4.5 civarı takılır ben de bu şekil kullanıyorum. https://forum.donanimarsivi.com/kon...ayarlarini-yapma-asus-anakartlar-icin.407744/Aynen 3 ve 4. çekirdek patladı 125w çekti de gerisi göremedik. Tek tek nasıl ayarlayabiliriz ki?