MufoTr
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 61
- İsim
- Muaffak Alagöz
RAM: Corsair Vengeance dual 8 gb 3.6 Ghz Clock Latency 16
Ekran kartı: Zotac RTX 3080 Trinity LHR
Anakart: Gigabayte b450 s2h v2
İşlemci: Ryzen 5 5600
Merhaba arkadaşlar,
Bir süre önce Ryzen 5 5600 işlemcimi overclock yapmaya başladım ve test sonuçlarıyla ilgili birkaç konuya takıldım. Bu konuda sizlerden öneri almak istiyorum.
sorularım:
Overclock yapma sebebim RTX 3080 ekran kartına sahibim ama 1080p oynayabiliyorum şu anlık bu yüzden Max. Verim için yapıyorum.
Ekran kartı: Zotac RTX 3080 Trinity LHR
Anakart: Gigabayte b450 s2h v2
İşlemci: Ryzen 5 5600
Merhaba arkadaşlar,
Bir süre önce Ryzen 5 5600 işlemcimi overclock yapmaya başladım ve test sonuçlarıyla ilgili birkaç konuya takıldım. Bu konuda sizlerden öneri almak istiyorum.
- Soğutma: Cooler Master Master Liquid V2 240mm RGB.
- PSU: Sharkoon 650W Silver.
- Frekans: 4.6 GHz sabit (PBO kapalı)
- Voltaj: 1.188 v (anlık)
- Test süresi: 1 saat.
- Anlık güç çekişi: 172 watt (CPU)
- Max sıcaklık: 89°c işlemci, 92°c VRM.
sorularım:
- İşlemcinin 89°c'ye çıkması, stabiliteyi etkilemez mi? bu sıcaklık seviyeleri benim için güvenli mi, yoksa soğutma çözümleri ile daha da düşürmem mi gerekir?
- Voltaj düşürmeyi denesem, stabiliteyi kaybetmeden sıcaklıkları düşürme şansım var mı?
- Sistemimi daha verimli hale getirebilmek için başka önerileriniz var mı?
- Oyunlarda işlemcinin tam yükte çalışmaması nedeniyle, bu seviyelerde kullanmamda uzun vadede bir sıkıntı olur mu? yani, genellikle oyunlarda %100 yük görmeyeceğim için bu seviyede bir kullanım bana zarar verir mi?
- 4.8 Ghz 4.9 Ghz gibi hedeflerim var, sanırım işlemcimin silikon kalitesi vasat ama bir şekilde çıkarmak istiyorum Pbo ayarlarından hiç anlamıyorum olaydan anlatan varsa bana yardımcı olabilir mi?
Overclock yapma sebebim RTX 3080 ekran kartına sahibim ama 1080p oynayabiliyorum şu anlık bu yüzden Max. Verim için yapıyorum.