Ryzen 5 5600 overclock için soğutucu önerisi

Reaksiyon skoru
1
Bütçe
1000

Videodaki gibi overclock yapmayı düşünüyorum. Stok fan ile sıkıntı çıkacağı için bir soğutucu almayı düşünüyorum. Çok abartı rakamlara girmeden, maksimum 1000tl'yi aşmadan overclock için kaliteli soğutucular önerebilir misiniz?

oc yapma sebebiniz nedir
yeni aldığınız ekran kartına mı yetmiyor işlemciniz
yoksa şu anki performansa daha fazla performans mı eklemek istiyorsunuz

anakart modeliniz nedir (tam model)

oc yapma sebebiniz nedir
yeni aldığınız ekran kartına mı yetmiyor işlemciniz
yoksa şu anki performansa daha fazla performans mı eklemek istiyorsunuz

anakart modeliniz nedir (tam model)
Gigabyte B550M ds3h rev 1.5 olmalı.
oc yapma sebebim de şu anki performansımdan daha fazla performans almak istiyorum bu işlemci ile o yüzden. daha fazla performans her zaman iyidir.

Gigabyte B550M ds3h rev 1.5 olmalı.
oc yapma sebebim de şu anki performansımdan daha fazla performans almak istiyorum bu işlemci ile o yüzden. daha fazla performans her zaman iyidir.
daha fazla performans her zaman iyi ise
verin parayı daha iyi bir işlemci alın

daha anakartınızı bilmiyoruz
anakartınız oc destekli olsa bile her anakartta oc önermiyoruz

adam laf olsun diye kullanılan değil kaliteli bir sıvı soğutma ile testlerini yapmış
sen koyacan 700-800 tl lik soğutucu
zaten o işlemci için standart kullanımda bile 700-800 tl lik kule tipi öneriyoruz
oc de ne kadar işine yarayacak o soğutucu

bazen imkan var diye o imkanı kullanmak iyi değilidr

işlemcin ekran kartına yetişmekte zorlanıyorsa eyvallah

ve şu tarz ortamlarda neden sorulan soruların cevabını tam vermek yerine soru seçilir

adam laf olsun diye kullanılan değil kaliteli bir sıvı soğutma ile testlerini yapmış
zaten o işlemci için standart kullanımda bile 700-800 tl lik kule tipi öneriyoruz

ve şu tarz ortamlarda neden sorulan soruların cevabını tam vermek yerine soru seçilir
ben başından beri stok fan ile kullanıyorum işlemciyi hiçbir şey de olmadı. daha kaliteli bir fan alıp overclock yapmayı düşünüyorum ne var bunda? herkes sıvı soğutma almak zorunda değil lükse kaçıyor zaten. kaliteli kule tipi bir soğutucu ile gayet de overclock yapılır?

ben başından beri stok fan ile kullanıyorum işlemciyi hiçbir şey de olmadı. daha kaliteli bir fan alıp overclock yapmayı düşünüyorum ne var bunda? herkes sıvı soğutma almak zorunda değil lükse kaçıyor zaten. kaliteli kule tipi bir soğutucu ile gayet de overclock yapılır?
hala daha sorduğum sorunun cevabını vermeden ukala ukala cevap veriyorsun

madem bu kadar biliyorsun herşeyi ne diye ahkam kesiyorsun

ben hiç bir şekilde yapmayın asla yapmayın mı dedim

hala daha sorduğum sorunun cevabını vermeden ukala ukala cevap veriyorsun

madem bu kadar biliyorsun herşeyi ne diye ahkam kesiyorsun

ben hiç bir şekilde yapmayın asla yapmayın mı dedim
Ben size tüm gereken cevabı verdim. Ekran kartım da güçlü 4060ti'dan memnunum. Sadece videodaki performans artışını beğendim ve 1000tl'lik bir harcama yaparak işlemcimi daha verimli kullanmak istiyorum. Anakart bilgisini verdim zaten ne cevabını istiyorsunuz?

bütçenin biraz daha üstüne çıkabilirseniz
rgb de önemli değilse

Thermalright Assassin X 120 V2 Plus öneririm

bütçenin biraz daha üstüne çıkabilirseniz
rgb de önemli değilse

Thermalright Assassin X 120 V2 Plus öneririm
Önerdiğiniz fan işlemciyi çok serin tutacak bir şey mi? Ben daha önce oc yapmadım ve fanın oc üzerindeki etkisini bilmiyorum. Yani 500 tl'lik bir fan ile oc yapmak ve 1000tl'lik attığınız fan ile yapmak arasındaki farkı bilmiyorum tam olarak anlatabilir misiniz? Fanın daha kaliteli olması neyi etkiliyor? Çok yüksek sıcaklıklara ulaşmasını engellemez mi orta halli bir fan da?

Burst Assassin

phantom spirit kampanyalarla alırsanız 950 tl ye falan gelir. Her işlemciyi de soğutur.

Yapılacak işlemler

1. Parolapara hesabı açıp dogruluyoruz, kampanyaya katılıyoruz. buradan ilk alışverişe 800TL'ye 400TL cashback veriyor.
2. Sonra İyzico yeni müşteri kampanyasına katılıyoruz, 1000 TL'ye 300TL cashback veriyor.
3. Gene İyzico uygulamasından Gaming gen %10 iade kampanyasına katılıp %10 daha iade alıyoruz.
4. Gaming gen ödeme ekranında İyzico ile öde seçip Parolapara kartımızı giriyoruz ve cashbackler geliyor.

Videodaki gibi overclock yapmayı düşünüyorum. Stok fan ile sıkıntı çıkacağı için bir soğutucu almayı düşünüyorum. Çok abartı rakamlara girmeden, maksimum 1000tl'yi aşmadan overclock için kaliteli soğutucular önerebilir misiniz?
soğutucu yetmez, iyi bir anakart ve silikon şansıda lazım. anakartın iyi değilse işllemci belli bir seviyenin üstüne çıkmaz ve kapanmalar yaşarsın. silikonun iyi değilse zatewn belli bir frekansın üstünde stabilite yakalayamazsın.
zaten buz gibi çalışan bir işlemci değil orta seviye bir anakarta sahipsen şansın kadarına bu soğutucu ile çıkabilirsin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

anakartın D tier çokda umutlanma derim. ayrıca o frekanslara 1.35v üzerine çıkarıcaksan işlemcin degrade olucak ve zamanla performans kaybedip bozulacak
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

açık konuşmak gerekirse abdullah abinin anlatımı ve içeriği senin onu basitçe yapabileceğin anlamına kesinlikle gelmez. mesele birkaç oyun oynayıp birkaç test yapana kadar stabil olması değil genelde sıkıntılar orta vadede çıkmaya başlar

Son düzenleme:
Geri