PBO ayarlarının hepisini kapatıp deneyince işlemci max 60 derece görüyor fakat çok fazla frekans kısıyor şu şekilde görselde ekleyeyim. Açıkçası bu şekilde kullanmak istemiyorum. Ama eğer derseniz genede stok ayarlarda kullan soğutucu alınca açarım.Zarar vermezde sınırda. 90+ sıkıntı. O soğutucu iyi değil 5600'un 1-2 nesil önceki işlemcilere uygun bir soğutucu. İyi bir soğutucu şart.
Zarar verecek bir sıkıntı yok dediğim gibi yapmasanızda olur ama bariz bir şekilde o soğutucu zayıf kalıyor işlemci için.PBO ayarlarının hepisini kapatıp deneyince işlemci max 60 derece görüyor fakat çok fazla frekans kısıyor şu şekilde görselde ekleyeyim. Açıkçası bu şekilde kullanmak istemiyorum. Ama eğer derseniz genede stok ayarlarda kullan soğutucu alınca açarım.
Alıntıyı görüntüle
En yakın zamanda soğutucu alacağım. Hocam bir de PBO ve CO sonrası işlemcinin daha fazla güç tüketmesi normal mi? pbo öncesi 78w tüketirken sonra 110w falan çekmeye başladı. Çünkü işlemciye negatif voltaj veriyorumZarar verecek bir sıkıntı yok dediğim gibi yapmasanızda olur ama bariz bir şekilde o soğutucu zayıf kalıyor işlemci için.
Oyunlarda bu kadar ısınmaz . Sürekli render almıyorsanda sorun olacağını sanmam 90 dereceye kadar yolu varAlıntıyı görüntüle
PBO ve CO ayarı yaptım işlemci prime95 testinde 84 derecede kaldı. Snowman m200 soğutucuya sahibim ve bu sıcaklık işlemciye zarar verir mi?
Stok halinde r23 testinde 9500 puan alırken şuan 10800 puan alıyor. Ekran kartım rtx 4060 tiOyunlarda bu kadar ısınmaz . Sürekli render almıyorsanda sorun olacağını sanmam 90 dereceye kadar yolu var
Cinebench R23 R24 gibi sentetik testleride yap. Kaç puan aldığına bak. Tekli ve çoklu çekirdekte stok haline göre fark yoksa overclock yapmak gereksiz olur.
Ekran kartın ne ?