abcdefg1234
80+ Silver
80 watt çekiyor ama 3.9 Ghz. Garip ciddenİnternetteki aynı sistemlerde hep 4650 Mhz, bende ise bu...
80 watt çekiyor ama 3.9 Ghz. Garip ciddenİnternetteki aynı sistemlerde hep 4650 Mhz, bende ise bu...
CPU normalde standart olarak 65W çekiyor. (Bu benim bilgimi aşıyor.) DLSS kalite modunda açık mı? 1080P Ultrada ise bir sorun yok. Bilgisayarında performans ayarlarını yaptın dimi? Chipset sürücünü kurdun mu?İnternetteki aynı sistemlerde hep 4650 Mhz, bende ise bu...
Hepsi yapılı hocam, performans modunda bilgisayar. DLSS kalitedeydi evet işlemciye yük binsin diye açtım fakat kapalıyken de frekans düşüktü.CPU normalde standart olarak 65W çekiyor. (Bu benim bilgimi aşıyor.) DLSS kalite modunda açık mı? 1080P Ultrada ise bir sorun yok. Bilgisayarında performans ayarlarını yaptın dimi? Chipset sürücünü kurdun mu?
İnternetten karşılaştırma videosuna baktım DLSS kalite açık 1080P de adamla aynı FPS'i alıyorsun. DLSS kapalı iken frekans düşmesi normal, frekansın artması için sistemin zorlanması gerek.Hepsi yapılı hocam, performans modunda bilgisayar. DLSS kalitedeydi evet işlemciye yük binsin diye açtım fakat kapalıyken de frekans düşüktü.
Hocam çokça araştırdım ve sorunu öğrendim. İşlemcide yolunda gitmeyen bir şeyler olduğu belliydi zaten. Düşük frekans ve voltaj alıyordum, bunu B450M S2H anakartımda PBO özelliğini açarak çözdüm.İnternetten karşılaştırma videosuna baktım DLSS kalite açık 1080P de adamla aynı FPS'i alıyorsun. DLSS kapalı iken frekans düşmesi normal, frekansın artması için sistemin zorlanması gerek.
windows arama yerine güç planı seçin yazıp açın, ek planları gizleyi açıp yüksek performansa alıp deneyin.İyi forumlar, yeni işlemcimi bugün taktım ve öncesinde BIOS sıfırladım. Bilgisayar ilk açıldıktan sonra XMP açtım ve testler yapmaya başladım fakat fark ettim ki ne stres testlerin de ne de oyunlarda işlemcimin frekansı yükselmiyor. Hep 3.8 Ghz civarlarında ama testlerde en yüksek 4.6 Ghz çıkmış olarak gözüküyor bu da 1-2 saniye falan. Oyunlarda da hep 3.8 Ghz civarlarında. BIOS ayarlarını hiç ellemedim sadece XMP açtım. Yardımınızı bekliyorum. Ekran görüntülerini paylaştım.
Sistem: Gigabyte B450M S2H | Ryzen 5 5600X | Zotac RTX 3060 Twin Edge | G Skill RipjawsV 2x8 3600Mhz
O ayarı duymuştum ama bilgim yoktu kusura bakma. Sorun çözülmüş hayırlı olsun hocam o zaman.Hocam çokça araştırdım ve sorunu öğrendim. İşlemcide yolunda gitmeyen bir şeyler olduğu belliydi zaten. Düşük frekans ve voltaj alıyordum, bunu B450M S2H anakartımda PBO özelliğini açarak çözdüm.
Ne kusuru hocam yardımcı oldunuz, teşekkür ederim.O ayarı duymuştum ama bilgim yoktu kusura bakma. Sorun çözülmüş hayırlı olsun hocam o zaman.