Neler Yeni

Ryzen 5 5600x mi İ7 10700 mü?

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,961
İsim
Enver Eryalçın
1800 liraya Z490 Tomahawk var
Bir şey soracağım Dragon Center problemleri düzel dimi ? Call of Duty Warzone 4.3GHz overclock yapılsa bile kendi kendine frekans'ı otomatiğe çevirmesi, RGB aydınlatmasında droplanmalar csgo girerken mystic ligth kapatma veya senkonize çalışmaması gibi?

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,602
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Bir şey soracağım Dragon Center problemleri düzel dimi ? Call of Duty Warzone 4.3GHz overclock yapılsa bile kendi kendine frekans'ı otomatiğe çevirmesi, RGB aydınlatmasında droplanmalar ve senkonize çalışmaması gibi?
İşlemci frekansı olarak hiçbir sıkıntı yok çünkü zaten bios kontrol ediyor onu Dragon Center değil. RGB’de drop yok. Dragon Centerın şuan bence en kötü yanı RGB efektlerinin az ve kötü ve özelleştirilemiyor olması

Rennes

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,139
İsim
Umut Dağ
5600X+B550 anakart al daha iyi olur.

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,961
İsim
Enver Eryalçın
İşlemci frekansı olarak hiçbir sıkıntı yok çünkü zaten bios kontrol ediyor onu Dragon Center değil. RGB’de drop yok. Dragon Centerın şuan bence en kötü yanı RGB efektlerinin az ve kötü ve özelleştirilemiyor olması
Valla beni aşırı sinir etmişti MSI x570 Gaming Edge WIFI ben BIOS tan sabit 4.3GHz 1.35v değer veriyordum bi anda oyuna girince Ryzen 5 3600 işlemcimi 4.2Ghz turbolamya çalışıyordu MSI Support yazdığımda bunun nasıl yaptığını onlarda çözemiyordu :D
Mystic Light sekmesine tıklayıp anakart, anakart'a bağlı ledler ve ram'i senkonize Rainbow Wave mod seçtiğimde 10 FPS gibi takılmalar oluyordu ve Corsair ramlerinde aşağıdan yukarı rainbow akması buna yön ekleyin dediler öyle bir şey yapamarız demeleri idi :D Eski mystic ligth o özellik vardı bunda nasıl yok anlayamıyorum :D Asus Rog Strix geçtim kurtuldum hat da cpu performansını daha da göstermeye başladı şaşırtıcı bir şekilde :D

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,602
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Valla beni aşırı sinir etmişti MSI x570 Gaming Edge WIFI ben BIOS tan sabit 4.3GHz 1.35v değer veriyordum bi anda oyuna girince Ryzen 5 3600 işlemcimi 4.2Ghz turbolamya çalışıyordu MSI Support yazdığımda bunun nasıl yaptığını onlarda çözemiyordu :D
Mystic Light sekmesine tıklayıp anakart, anakart'a bağlı ledler ve ram'i senkonize Rainbow Wave mod seçtiğimde 10 FPS gibi takılmalar oluyordu ve Corsair ramlerinde aşağıdan yukarı rainbow akması buna yön ekleyin dediler öyle bir şey yapamarız demeleri idi :D Eski mystic ligth o özellik vardı bunda nasıl yok anlayamıyorum :D Asus Rog Strix geçtim kurtuldum hat da cpu performansını daha da göstermeye başladı şaşırtıcı bir şekilde :D GIGABYTE ürünlerini de çok merek ediyorum yazılımını.
X570 Gaming EDGE WIFI zaten berbat bir anakart iyi ki satmışsın

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,961
İsim
Enver Eryalçın
X570 Gaming EDGE WIFI zaten berbat bir anakart iyi ki satmışsın
Yok RGB sorunu tüm anakartların da var PC build MSI yazıp tüm corsair ile toplanan sistemlerin ilk açılışlarına baktım aşağıdan başlıyor rainbow modu ve csgo girince rgb lerin kapanmasını sormuştum yazılımsal bir sorun var demişlerdi tüm anakartlarımızda bir sonraki sürümde bunu halledecez demişlerdi ben satana kadar çözülmemişti :D Bence bu kadar yayıncılara MSI ekran kartı veya anakartlarını beleşe vermesini şaşırmamalı her dağıttıklarında aradan 6 ay geçince bazı oyunlarda crash veriyordu sonra 30K-50K PC KEKW diyorlardı chatlerin de, ya hiç ben GIGABYTE veya ASUS beleşe yayıncılara boldan boldan dağıttığını görmedim veya alanların oyunlarda crash yediğini :D

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,602
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Yok RGB sorunu tüm anakartların da var PC build MSI yazıp tüm corsair ile toplanan sistemlerin ilk açılışlarına baktım aşağıdan başlıyor rainbow modu ve csgo girince rgb lerin kapanmasını sormuştum yazılımsal bir sorun var demişlerdi tüm anakartlarımızda bir sonraki sürümde bunu halledecez demişlerdi ben satana kadar çözülmemişti :D Bence bu kadar yayıncılara MSI ekran kartı veya anakartlarını beleşe vermesini şaşırmamalı ve her dağıttıklarında aradan 6 ay geçince bazı oyunlarda crash veriyordu sonra 30K-50K PC KEKW diyorlardı, ya hiç ben GIGABYTE veya ASUS beleşe yayıncılara boldan boldan dağıttığını görmedim veya alanların oyunlarda crash yediğini :D
çaktırma şşş

benim ramler mystic light ile aşırı buglu çalışıyor ballistixin kendi rgb yazımını kullanıyorum ama msi fanboyuyum çaktırma

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,961
İsim
Enver Eryalçın
çaktırma şşş

benim ramler mystic light ile aşırı buglu çalışıyor ballistixin kendi rgb yazımını kullanıyorum ama msi fanboyuyum çaktırma
Bende MSI fanboy'u idim msi a68hm gaming kullandım 6 sene boyunca yazılımsız anakart o kadar tatlı çalışıyor duki overclock yapmak için amd overdrive dan hız aşırtıp kullanıyordum malum a88x olmadığı için hız aşırtma yapamıyordum. Sonra 6 senenin sonunda MSI x570 alana Cooler Master 240mm sıvı soğutma bedava diyince aldım. Diğer firmalar bunu hiç yapmadı bi kere Asus para iadesi yapıyordu o kadar oda 200-300TL, 3-4 ay sıkıntısız kullanıyordum bazen gözümü ayıramıyordum anakart dan 5-6 ayından sonra bir şey oldu hiç ilk gün gibi çalışmıyordu haftada 1 saçma sapan problemlerle karşılaşıyordum zaten 11 ayında iyice warzone da frekans düşürmesini de görünce sinirlenerek sevdiğim bir markayı satmak durumunda kaldım hat da bu durumdan sıvı soğutmayı da vererek zararlı çıktım. Sonra para birleştirip tekrar anakart almaya geldiğinde acaba bu sefer sıkıntısız yazılıma sahip Asus Rog Strix x570 mi B550-E Gaming mi alsam diye forumda bir çok kez sordum adamlar ben senin yerinde olsam x570 Unify alırdım falan dediler ESS Dac, kaliteli birleşenlerle kaplı fakat yine aynı sorunu yaşayacağımı bildiğim için bir değişiklik olsun dedim Asus aldım bu zamana kadar 1 kere Asus support ile görüştüm o da Razer mouse BIOS da yavaş haraket etmesi idi. Bu sorunu MSI da da yaşamıştım Deathadder V2 mouse dan dolayıdır diye iade etmiştim meğer sem Razer ile alakalıymış hala yeni aldığım Viper Mini yi kullanıyorum. "Bazen kaliteli olan marka diye güveniyorsun fakat büyük bir hüsrana kapılabiliyorsun."

EMREG

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,420
İsim
Emre Güleryüz
İlgilendiği Kategoriler
AYT Matematik
Instagram
no
Steam
no
Twitter
yok
Facebook
no
Discord
no
Reddit
yok
Bende MSI fanboy'u idim msi a68hm gaming kullandım 6 sene boyunca yazılımsız anakart o kadar tatlı çalışıyor duki overclock yapmak için amd overdrive dan hız aşırtıp kullanıyordum malum a88x olmadığı için hız aşırtma yapamıyordum. Sonra 6 senenin sonunda MSI x570 alana Cooler Master 240mm sıvı soğutma bedava diyince aldım. Diğer firmalar bunu hiç yapmadı bi kere Asus para iadesi yapıyordu o kadar oda 200-300TL, 3-4 ay sıkıntısız kullanıyordum bazen gözümü ayıramıyordum anakart dan 5-6 ayından sonra bir şey oldu hiç ilk gün gibi çalışmıyordu haftada 1 saçma sapan problemlerle karşılaşıyordum zaten 11 ayında iyice warzone da frekans düşürmesini de görünce sinirlenerek sevdiğim bir markayı satmak durumunda kaldım hat da bu durumdan sıvı soğutmayı da vererek zararlı çıktım. Sonra para birleştirip tekrar anakart almaya geldiğinde acaba bu sefer sıkıntısız yazılıma sahip Asus Rog Strix x570 mi B550-E Gaming mi alsam diye forumda bir çok kez sordum adamlar ben senin yerinde olsam x570 Unify alırdım falan dediler ESS Dac, kaliteli birleşenlerle kaplı fakat yine aynı sorunu yaşayacağımı bildiğim için bir değişiklik olsun dedim Asus aldım bu zamana kadar 1 kere Asus support ile görüştüm o da Razer mouse BIOS da yavaş haraket etmesi idi. Bu sorunu MSI da da yaşamıştım Deathadder V2 mouse dan dolayıdır diye iade etmiştim meğer sem Razer ile alakalıymış hala yeni aldığım Viper Mini yi kullanıyorum.
Adam o anakartın yorumuna gddr5 işlemci takılır mı yazmış.

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,961
İsim
Enver Eryalçın

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,602
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Bende MSI fanboy'u idim msi a68hm gaming kullandım 6 sene boyunca yazılımsız anakart o kadar tatlı çalışıyor duki overclock yapmak için amd overdrive dan hız aşırtıp kullanıyordum malum a88x olmadığı için hız aşırtma yapamıyordum. Sonra 6 senenin sonunda MSI x570 alana Cooler Master 240mm sıvı soğutma bedava diyince aldım. Diğer firmalar bunu hiç yapmadı bi kere Asus para iadesi yapıyordu o kadar oda 200-300TL, 3-4 ay sıkıntısız kullanıyordum bazen gözümü ayıramıyordum anakart dan 5-6 ayından sonra bir şey oldu hiç ilk gün gibi çalışmıyordu haftada 1 saçma sapan problemlerle karşılaşıyordum zaten 11 ayında iyice warzone da frekans düşürmesini de görünce sinirlenerek sevdiğim bir markayı satmak durumunda kaldım hat da bu durumdan sıvı soğutmayı da vererek zararlı çıktım. Sonra para birleştirip tekrar anakart almaya geldiğinde acaba bu sefer sıkıntısız yazılıma sahip Asus Rog Strix x570 mi B550-E Gaming mi alsam diye forumda bir çok kez sordum adamlar ben senin yerinde olsam x570 Unify alırdım falan dediler ESS Dac, kaliteli birleşenlerle kaplı fakat yine aynı sorunu yaşayacağımı bildiğim için bir değişiklik olsun dedim Asus aldım bu zamana kadar 1 kere Asus support ile görüştüm o da Razer mouse BIOS da yavaş haraket etmesi idi. Bu sorunu MSI da da yaşamıştım Deathadder V2 mouse dan dolayıdır diye iade etmiştim meğer sem Razer ile alakalıymış hala yeni aldığım Viper Mini yi kullanıyorum. "Bazen kaliteli olan marka diye güveniyorsun fakat büyük bir hüsrana kapılabiliyorsun."
Sen neden işlemci frekansını Dragon Center’dan ayarlamaya çalışıyorsun ki zaten ben onu anlamadım adam akıllı bios’dan yapsaydın olması gerekriği gibi 🤭
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kim yazmış knk anlamadım :D

Ekler

• 487B5570-3CE1-4B73-8963-96B2AEC9EB0B.jpeg
    487B5570-3CE1-4B73-8963-96B2AEC9EB0B.jpeg
    664.6 KB · Hit: 41

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,961
İsim
Enver Eryalçın
Sen neden işlemci frekansını Dragon Center’dan ayarlamaya çalışıyorsun ki zaten ben onu anlamadım adam akıllı bios’dan yapsaydın
Ben ayarlamıyorum Dragon Center içindeki Gaming MODE var o ayarlıyormuş otomatik malum ordaki mode otomatik oyunlarını yüklediğinde tanıyıp ses ayarlarını oyun fps ise fps için parlaklık ayarlarını ve cpu frekans veya fan ayarlarını değiştiriyor. MSI ekibi onun tikini kapatıp gir dedi warzone o zaman denedim hiç bir sıkıntı olmadı peki bunun için bir şey yaparmısınız önceden bu böyle değil idi dedim oyuna girmeden önce tikini kapatın gir dediler şaka gibi önceden böyle bir şey olmazken verdikleri yanıt o kadar saçmaki üşeniyorlar bunu yazılımla ayarlamasını :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çok basit çok şirin ve tatlı anakart dı hala unutamıyorum çok anılarım oldu 95 dereceleri bile gördüğüm oldu üstündeki 860k işlemciyle :D
v2-84211-2_large.jpg

Birde MSI ile iletişime mi geçtin 3 iş günü bekliyorsun ben Razer ile o sorunumu anlatmak istedim Asus'a 1 iş gününde cevap aldım şaşırdım ayrıca canlı destek hattı var tabi 10 ile 16 saatleri arasında türk bir çalışan olması lazım.

Screenshot_4.png

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,055,368
Üyeler
167,643
Son üye
halilcosdu
Top Bottom