Neler Yeni

Ryzen 5 5600x sıcaklık değerleri

raguee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
123
İsim
Burak Berk Kaya
Instagram
buraakberkk
Twitter
Shkilacci
Merhaba sistemimi alalı 1.5 yıl olmuştur. Asus Dual Rx6700xt Asus Tuf B550 Plus Wifi Ryzen 5 5600x sistemimde ısı değerlerim ilk aldığım dönemde 70 dereceyi bile görmüyordu yükteyken. 1 yıl sonra sıcaklıklarım 95lere çıkmaya başladı, kasa temizliği macun değişimi yaptım bundan da bir kaç ay sonra yine aynı sorun oldu ve geçtiğimiz haftalarda tekrar kasa temizliği ve macun (arctic mx4) değişimi yaptım. Bir kaç hafta geçmesine rağmen örneğin Valorant'da 80 derecelere ulaşıyor işlemci sıcaklığı. Sorunun ne olduğunu bulamadım gerçekten macun ve montajla ilgili bir sorun olduğunu sanmıyorum. Soğutmam ise Lian Li Galahad AIO 360mm sıvı soğutma. Yardımcı olursanız sevinirim. Dün occt üstünden yaptığım stress testini de paylaşıyorum.

Lian Li Galahad AIO 360
Lian Li Galahad AIO 360
Lian Li Galahad AIO 360
Lian Li Galahad AIO 360
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merhaba sistemimi alalı 1.5 yıl olmuştur. Asus Dual Rx6700xt Asus Tuf B550 Plus Wifi Ryzen 5 5600x sistemimde ısı değerlerim ilk aldığım dönemde 70 dereceyi bile görmüyordu yükteyken. 1 yıl sonra sıcaklıklarım 95lere çıkmaya başladı, kasa temizliği macun değişimi yaptım bundan da bir kaç ay sonra yine aynı sorun oldu ve geçtiğimiz haftalarda tekrar kasa temizliği ve macun (arctic mx4) değişimi yaptım. Bir kaç hafta geçmesine rağmen örneğin Valorant'da 80 derecelere ulaşıyor işlemci sıcaklığı. Sorunun ne olduğunu bulamadım gerçekten macun ve montajla ilgili bir sorun olduğunu sanmıyorum. Soğutmam ise Lian Li Galahad AIO 360mm sıvı soğutma. Yardımcı olursanız sevinirim. Dün occt üstünden yaptığım stress testini de paylaşıyorum.

Lian Li Galahad AIO 360
Lian Li Galahad AIO 360
Lian Li Galahad AIO 360
Lian Li Galahad AIO 360
Eklemeyi unutmuşum kasam ise Asus GT-501.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2022-04-26 032258.png
    Ekran görüntüsü 2022-04-26 032258.png
    169.5 KB · Hit: 76

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,519
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Galahad 360 modeli performanslı modellerden biri, bu işlemciye çok rahat yetmesi gerek. Sıvı soğutmanda arıza olabilir mi? Ya da anakart yüksek voltaj veriyor olabilir işlemcine.

Erimtan

80+ Bronze
360mm sıvı soğutucu kullanmana rağmen ısı değerleri çok yüksek geldi bana soğutucudamı sorun var acaba.

raguee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
123
İsim
Burak Berk Kaya
Instagram
buraakberkk
Twitter
Shkilacci
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Nasıl bir sorun olabilir sizce ve durup dururken olmasını da anlayamadım açıkçası.

Galahad 360 modeli performanslı modellerden biri, bu işlemciye çok rahat yetmesi gerek. Sıvı soğutmanda arıza olabilir mi? Ya da anakart yüksek voltaj veriyor olabilir işlemcine.
Verdiği voltajın normali ne olmalı ve bunu nereden takip edebilirim?

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,519
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Nasıl bir sorun olabilir sizce ve durup dururken olmasını da anlayamadım açıkçası.

Verdiği voltajın normali ne olmalı ve bunu nereden takip edebilirim?
PBO ve CPB açıksa duruma göre 1.30 küsür voltaj veriyor anakart.

raguee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
123
İsim
Burak Berk Kaya
Instagram
buraakberkk
Twitter
Shkilacci
Bir de ek
PBO ve CPB açıksa duruma göre 1.30 küsür voltaj veriyor anakart.
Her şey default ayarlarda ekstra bir şey yapmadım aldığımdan beri bunları nereden kontrol edip öğrenebilirim? Bir de ek olarak kasanin içi genel olarak serin fakat sıvı soğutma borusunun radyatöre yakın olan kısmı genel olarak ısınıyor bu normal mi?

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,519
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Bir de ek

Her şey default ayarlarda ekstra bir şey yapmadım aldığımdan beri bunları nereden kontrol edip öğrenebilirim? Bir de ek olarak kasanin içi genel olarak serin fakat sıvı soğutma borusunun radyatöre yakın olan kısmı genel olarak ısınıyor bu normal mi?
BIOS güncellemesi yapıldı değil mi? Sıvı soğutma kurulumunu ne şekilde yaptınız kasadan bir görüntü yollarsan iyi olur.

bana beko derler

80+ Silver
En İyi Cevap
2
pek cok nedenden dolayi olabilir
  • macunu duzgun surmemissen pump-out yapmis olabilir
  • bulundugun ortamin sicakligi degismisse kasa ici sicakligin da dogal olarak degisir, yaz aylarina girmeye basladik sicakliklar yukselir illaki
  • radyatorde bulunan fan hizlarini ve pompa hizini kontrol et
  • kasan cok havadar bir kasa degil, yasadigin durumla alakasi yok ama ortalama 5600x + galahad 360 kullanicilarindan sicak calisma sebeplerinden birisi de bu
bunlarin disinda, islemcinin power limitini kaldirdin mi? power limit kalkiksa normal denebilir, cunku power limit kalkikken 150w cekiyor 5600x

raguee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
123
İsim
Burak Berk Kaya
Instagram
buraakberkk
Twitter
Shkilacci
BIOS güncellemesi yapıldı değil mi? Sıvı soğutma kurulumunu ne şekilde yaptınız kasadan bir görüntü yollarsan iyi olur.
Aldığımda güncel biosla gelmişti bir daha ellemedim açıkçası. Yeni bir sürümü varsa bilmiyorum. Eve geçtiğimde kasanin görüntüsünu paylaşacağım.

pek cok nedenden dolayi olabilir
  • macunu duzgun surmemissen pump-out yapmis olabilir
  • bulundugun ortamin sicakligi degismisse kasa ici sicakligin da dogal olarak degisir, yaz aylarina girmeye basladik sicakliklar yukselir illaki
  • radyatorde bulunan fan hizlarini ve pompa hizini kontrol et
  • kasan cok havadar bir kasa degil, yasadigin durumla alakasi yok ama ortalama 5600x + galahad 360 kullanicilarindan sicak calisma sebeplerinden birisi de bu
bunlarin disinda, islemcinin power limitini kaldirdin mi? power limit kalkiksa normal denebilir, cunku power limit kalkikken 150w cekiyor 5600x
Macunun düzgün sürüldüğüne eminim. Ortam sıcaklığından olmadığına da eminim. Radyatörde bulunan fan hizlarini nasil kontrol edebilirim Al suite ile standart modda kullaniyorum genellikle eger dediginiz bu ise. Hava alışverişi güzel duruyor dışarıdan dediğiniz dogru olabilir tabi ki. Islemci default sekilde power limit nasil kaldırılır bilmiyorum kurcalarken yaptıysam da bilmiyorum nasil kontrol edebilirim?

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,519
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Aldığımda güncel biosla gelmişti bir daha ellemedim açıkçası. Yeni bir sürümü varsa bilmiyorum. Eve geçtiğimde kasanin görüntüsünu paylaşacağım.
1.5 yıl diyorsunuz, onun üzerine onlarca BIOS update gelmiştir muhtemelen.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,519
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
En guncelini nereden nasil bulup kurabilirim?

raguee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
123
İsim
Burak Berk Kaya
Instagram
buraakberkk
Twitter
Shkilacci
Yuvarlak içine aldığım yer işlemci ısındığında sıcaklığın olduğu bölge.

Ekler

• asd.jpg
    asd.jpg
    2.2 MB · Hit: 68
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,112
Üyeler
166,154
Son üye