Neler Yeni

RYZEN 5 7600 6.8GHZ ÇALIŞMASI (HİÇBİR ŞEY ELLEMEDİM)

burzzyfps

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Burak Özveren
Ben yaklaşık iki hafta önce bir hazır sistem aldım ve sistem şöyle;

-RYZEN 5 7600 3.8GHZ (TURBO 5.1)

-ASUS B650M-A WIFI II

-RTX 3060 12GB OC V2

-KINGSTON FURY BEAST 5200MHZ CL36

-ADATA 750 LEGEND

-COOLER MASTER LIQUID 240MM

normalde hiçbir ayar yapmadan oynuyordum fakat daha sonradan işlemci hızımı arttırabileceğimi öğrendim; cpu ratio'dan 5.1GHZ yaptım ve kullanmaya başladım ve bugün bilgisayarı açtığımda 6.8GHZ sabit çalıştığını gördüm; ve fake olabileceğini düşünüp benchmark testi yaptım ve işlemci maksimum 65 derece oldu, şu anda bu GHZ'de nasıl çalışıyor bilmiyorum ama zararı olur mu ve nedenini bilen var mı, bunu sormak istedim!..
-g05iaz.jpg

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
O ne la öyle 12900K'yı geçmiş skorda. Sıcaklık sorunun yoksa kullan böyle ne güzel işte.

Coretemp değerleri bug'lı desem CPU-Z skoru da çok yüksek ama 88W ile bu değerleri vermesi imkansıza yakın.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Ben yaklaşık iki hafta önce bir hazır sistem aldım ve sistem şöyle;

-RYZEN 5 7600 3.8GHZ (TURBO 5.1)

-ASUS B650M-A WIFI II

-RTX 3060 12GB OC V2

-KINGSTON FURY BEAST 5200MHZ CL36

-ADATA 750 LEGEND

-COOLER MASTER LIQUID 240MM

normalde hiçbir ayar yapmadan oynuyordum fakat daha sonradan işlemci hızımı arttırabileceğimi öğrendim; cpu ratio'dan 5.1GHZ yaptım ve kullanmaya başladım ve bugün bilgisayarı açtığımda 6.8GHZ sabit çalıştığını gördüm; ve fake olabileceğini düşünüp benchmark testi yaptım ve işlemci maksimum 65 derece oldu, şu anda bu GHZ'de nasıl çalışıyor bilmiyorum ama zararı olur mu ve nedenini bilen var mı, bunu sormak istedim!..Alıntıyı görüntüle
Çarpan 51 normalde ama Bus hızı gereksiz fazla artmış gözüküyor. Saçma bir durum.

burzzyfps

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Burak Özveren
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
O ne la öyle 12900K'yı geçmiş skorda. Sıcaklık sorunun yoksa kullan böyle ne güzel işte.

Coretemp değerleri bug'lı desem CPU-Z skoru da çok yüksek ama 88W ile bu değerleri vermesi imkansıza yakın
şu anda hiçbir şekilde ısı problemi yaşamıyorum, işlemci buz gibi hatta 37 derece boşta ve soğumanın ardından benchmark yaptığımda 52 derece oluyor
IMG-20230722-WA0000.jpeg

Dahası  
Reaksiyon skoru
162
İsim
Beratta
HWMonitör ile oyun oynarken arka planda çalışsın bakalım max. kaç ghz e çıkacak bende merak ettim Bana uygulama hatalı gibi geliyor ya bakmak lazım.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Baya bildiğin 6.8 GHZ'de çalışıyor ve öyle skor veriyor. Sıcaklık problemi yoksa kullan böyle bir sorun olmaz. BIOS'ta yaptığın işlemlerin de bir fotoğrafını at bakalım aynısını uygulamak isteyen olur belki :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet uygulama ile alakalı değil gibi Sanırım bios sürümü işlemciyi tam anlamıyla tanıyamıyor yanlış bilgi veriyor. Bu ghz de bu sıcaklık ta çalışması mümkün değil.
CPU-Z testinde 12900K'dan yüksek puan vermiş. Yani işlemci tanımama ya da yanlış gösterme değil gibi.

Cinebench R23 indirip multicore testi yapar mısın ekran görüntüsüyle birlikte? Hwinfo64 programını da indir o da görünsün ekranda. @burzzyfps

Singlecore testi de yap.

burzzyfps

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Burak Özveren
Evet uygulama ile alakalı değil gibi Sanırım bios sürümü işlemciyi tam anlamıyla tanıyamıyor yanlış bilgi veriyor. Bu ghz de bu sıcaklık ta çalışması mümkün değil.
oyun içi fps artışım +200 oldu ama ve bende ilk başta fake sanıyordum/ şu anda internetim olmadığı için giremiyorum pc'yi kapatmayacağım ve internet geldiği zaman kayıt alacağım
IMG-20230722-WA0002.jpeg

Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Ömer Halit Cömert
Baya bildiğin 6.8 GHZ'de çalışıyor ve öyle skor veriyor. Sıcaklık problemi yoksa kullan böyle bir sorun olmaz. BIOS'ta yaptığın işlemlerin de bir fotoğrafını at bakalım aynısını uygulamak isteyen olur belki :D

CPU-Z testinde 12900K'dan yüksek puan vermiş. Yani işlemci tanımama ya da yanlış gösterme değil gibi.

Cinebench R23 indirip multicore testi yapar mısın ekran görüntüsüyle birlikte? Hwinfo64 programını da indir o da görünsün ekranda. @burzzyfps
İşlemcinin dış tarafı 5600'ken içinde 7950X3D yatıyor mu diyeceğim, bu sefer bilgisayarı soba olarak kullanmalıydı arkadaş bu GHZ'de. İnanılmaz

İşlemcinin dış tarafı 5600'ken içinde 7950X3D yatıyor mu diyeceğim, bu sefer bilgisayarı soba olarak kullanmalıydı arkadaş bu GHZ'de. İnanılmaz
*7600

Top Bottom