Cevdet Sunay
80+ Platinum
Dahası
Ryzen 6000 ZEN4 ile mi gelecek yoksa ZEN 3+ İlemi?
Hani amd 5NM'ye inmeyecekti? Technopat 6NM veya 7NM+ diyordu.Zen 4 ile gelecek.
First AM5 socket details get leaked: AMD consumer solutions switching to LGA
Looking at previous consumer platform sockets, AMD has mostly been sticking with PGA designs. However, according to the latest leaks, AMD is making the jump to LGA with the upcoming Zen 4 CPUs, transfering all pins from the processor to the motherboard socket. AM5 will also feature dual-channel...www.notebookcheck.net
Bilmiyorum artık. Technopat hatalı galiba.Hani amd 5NM'ye inmeyecekti? Technopat 6NM veya 7NM+ diyordu.
Bilmiyorum artık. Technopat hatalı galiba.
Alıntıyı görüntüle
Makaleyi okuyun hocam. Orada zen 4'den bahsedilmiş.
PCI-E 5.0 verilmeyecek, o sızdı bana 5NM gibi gelmiyor.
Neyse hocam görecez de bazı kaynaklarda 6NM veya 7NM++ ile geleceğini söylüyor.Makaleyi okuyun hocam. Orada zen 4'den bahsedilmiş.
Ryzen 6000 Ä°Ålemciler Yüzde 25 Performans ArtıÅı Ä°le Gelebilir
Zen 4 tabanlı AMD Ryzen 6000 serisi iÅlemcilerin ciddi bir performans artıÅı ile karÅımıza çıkması bekleniyor. AMD, Zen mimarisi ile önemli bir baÅarıwww.technopat.net
PCI-E 5.0'ı da notebook check de yazmamış zaten. Zen 4'ün PCI-E 4'de kalacaklarını belirtmişler.
Hocam o çok pahalıya gelmeyecek mi? L3 üretmek bile pahalı.5000 için vcache modeller gelecek zen3+ dan vazgeçtiler heralde
Direk 5nm ile gelecek hocam. 6nm veya 7nm++ iddiaları asılsız. AMD'nin kendisi de bunu doğruluyor zaten.Neyse hocam görecez de bazı kaynaklarda 6NM veya 7NM++ ile geleceğini söylüyor.
Cacheyi daha küçük üretmek problem üstüne ekleme teknolojisini ayarlayınca bellek üretmek kolay zen3 chiplet yapısı zaten eklemeye müsaitHocam o çok pahalıya gelmeyecek mi? L3 üretmek bile pahalı.
Yok hocam maliyet için dedim, yani çekirdeğin 2.3 kat daha fazla statik ram ekliyorlarya.Cacheyi daha küçük üretmek problem üstüne ekleme teknolojisini ayarlayınca bellek üretmek kolay