Çözüldü✓ Ryzen 7 9800x3d 4060ti 16gb sistem toplama önerisi ve yorum

İndirimden topladım demişsin geç farkettim hayırlı olsun. İşlemci 9700x olabilir eğer almadıysan.
Ekran kartı düşük kalmış ama anakartta pcı 5.0 varsa sorun olmaz 5000 serisinde yada 6000 de yenilersin
PCI Express 5.01 x PCI Express 5.0 x4
PCI Express 4.02 x PCI Express 4.0 x16

Anakart giriş seviyesimi? diye sorulmuş anakart gayet yeterli. Sadece işlemci çok yüksek olmuş ekran kartı ona göre düşük kalmış. İlerde bütçe oldu mu, 5070 ti /5080 veya amd 9000 serisi güçlü bir kart alınarak sistem dengelenebilir.

Anakart giriş seviyesimi? diye sorulmuş anakart gayet yeterli. Sadece işlemci çok yüksek olmuş ekran kartı ona göre düşük kalmış. İlerde bütçe oldu mu, 5070 ti /5080 veya amd 9000 serisi güçlü bir kart alınarak sistem dengelenebilir.
Anakart için peki x870 chipsetli bir kart ne fark eder ama gerek yok sanırım yeterli dediğinize göre anakart meselesini de kapatmak istiyorum kendimce o yüzden tekrarladım

Anakart için peki x870 chipsetli bir kart ne fark eder ama gerek yok sanırım yeterli dediğinize göre anakart meselesini de kapatmak istiyorum kendimce o yüzden tekrarladım
Ekran kartını 5000 ve 6000 serilerinde yükseltme niyetindeysen 5.0 destekli anakart modellerine bak b650 x670 x870 b850 farketmez

tufdan örnek

bide bu var biraz fark var ama herkes öneriyor

düzelttim

Son düzenleme:
Evet ileride ekran kartını mutlaka revize edeceğim fakat sisteme start verebilmek adına minimum bu ekran kartını tercih ettim asıl merak ettiğim fps ve mmorpg oyunlarında sorun yaşar mıyım ya da genel olarak sistem performansı olarak?
Sorun olmaz 4060ti yi maksimum düzeyde kullanabilirsniz.

4060ti veya 4060 ekran kartları düşük kalıyor o sisteme bence, en az 4070 olmalıydı aldıysan güle güle kullan almadıysan bütçe ayarlayıp minimum 4070 düşünmelisin.

Ben de markada corsaire takıntılı olduğum için özellikle seçtim açıkçası daha önce işlemcim giriş seviyesi ekran kartım 1080ti idi ve fps oyunlarında istediğim performansı alamıyordum hatta wowda bile örnek vermek gerekirse droplar yiyordum o yüzden 1080p çoğunlukla yeterli diye ve bütçeden dolayı seçtim şimdilik ama asıl kuşkum bu haliyle start verince sorun yaşar mıyım?
Hocam bu sistemle herhangibir oyunda sorun yaşama ihtimaliniz yok, sadece 4060ti düşük kalmış, yani o da paranız olunca hertürlü daha iyisine update edersiniz. BU SİSTEMDE HERHANGİBİR OYUNDA PROBLEM YAŞAMA İHTİMALİNİZ YOK, birdaha belirteyim.

He mesela Alane wake 2 , 4k oynayayım derseniz tabii zorlar, baya zorlar.

4060ti veya 4060 ekran kartları düşük kalıyor o sisteme bence, en az 4070 olmalıydı aldıysan güle güle kullan almadıysan bütçe ayarlayıp minimum 4070 düşünmelisin.

Hocam bu sistemle herhangibir oyunda sorun yaşama ihtimaliniz yok, sadece 4060ti düşük kalmış, yani o da paranız olunca hertürlü daha iyisine update edersiniz. BU SİSTEMDE HERHANGİBİR OYUNDA PROBLEM YAŞAMA İHTİMALİNİZ YOK, birdaha belirteyim.

He mesela Alane wake 2 , 4k oynayayım derseniz tabii zorlar, baya zorlar.
vatan indirimiyle ileriye dönük anakartı revize ettim ama sanırım 4070 serisine zorlayacağım tavsiyeler üzerine. Bu haliyle yorumunuz için teşekkürler en azından emimin artık sistemden.

vatan indirimiyle ileriye dönük anakartı revize ettim ama sanırım 4070 serisine zorlayacağım tavsiyeler üzerine. Bu haliyle yorumunuz için teşekkürler en azından emimin artık sistemden.
Meraktan soruyorum, ne oynuyorsunuz? FPS demişsiniz ya hani. CS, Valo, Rainbow Six, BattleField için baya fazla bir sistem.

4060 ve 4060ti giriş kartı diyebilirim hocam, işlemci güçlü bi işlemci en azından 4070 gibi 2k ekran kartını tercih etmen senin yararına olur hocam, ona göre ayarlamanı tavsiye ederim :) hayırlı akşamlar hocam :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,360
Üyeler
185,081
Son üye
Lynx_tr
Geri