Dostlar herkese merhaba. Bir sistem toplamayı düşünüyorum. Fakat sistemi intel mi amd mi çok arasındayım. İntel dizdiğim taktirde KF yani entegre gpusuz bir işlemci seçmek amacım. Amd’nin çoğu cpusunda igpu da var. Benim sorunum; laptopdaki gibi igpuyu kısıtlı mı kapatabiliyoruz? Özellikle benim isteğim ekran kartı alana kadar igpudan iş görebildikten sonra ekran kartı da aldıktan sonra tamamen kapatmak istiyorum. Windowsu dahi igpu ile başlatmasını istemiyorum. Böyle bir seçenek sunabiliyor mu? Oyuna girince harici ekran kartıyla başlar biliyorum fakat bazı eski oyunlar harici ekran kartını tanımayıp varsa dahili ile açıyor. (Kullandığım laptop bu şekilde). İşin özü dostlar amd ryzen 9 serisinde dahili grafik birimini kullanmayacağım zaman komple kapatabiliyor muyum? Dediğim gibi windowsu dahi harici ekran kartıyla çalıştırsın.
Yazacak olanlar olursa diye ekliyorum Enerji verimliliği gibi bir düşüncem yok öneriniz için teşekkürler.
Yazacak olanlar olursa diye ekliyorum Enerji verimliliği gibi bir düşüncem yok öneriniz için teşekkürler.