Ryzen işlemci vs İntel işlemci

Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar selamlar

Autocad Netcad Civil3d ve yeni cod mw3 fc24 tarzı oyunlar için laptop alacağım fakat ryzen ve intel işlemciler arasında kalıyorum bütçe olarak

30000 50000 arası düşünüyorum makas biraz açık ama önerileri her şekilde dikkate alacağım

çok bilgim yok yardımcı olursanız çok sevinirim, sanırım bir watt muhabbeti var tam olarak anlayamadım aydınlatan olursa ayrıca memnun olurum ona bakarak alayım en azından daha doğrusu nasıl bakacağımı öğreneyim

İşlemci değil ekran kartı önceliğiniz olsun.
Amd olarak 7840hs işinizi fazlasıyla görür.

Arkadaşlar selamlar

Autocad Netcad Civil3d ve yeni cod mw3 fc24 tarzı oyunlar için laptop alacağım fakat ryzen ve intel işlemciler arasında kalıyorum bütçe olarak

30000 50000 arası düşünüyorum makas biraz açık ama önerileri her şekilde dikkate alacağım

çok bilgim yok yardımcı olursanız çok sevinirim, sanırım bir watt muhabbeti var tam olarak anlayamadım aydınlatan olursa ayrıca memnun olurum ona bakarak alayım en azından daha doğrusu nasıl bakacağımı öğreneyim
Amd işelmciler daha düşük nm ile üretiliyor buda bize performans, daha az ısı ve az watt olarak geri dönüyor az watt demek az güç tüketmek demek.
+olarak amd işlemcilerde (laptop) bazılarında gömülü yapay zeka var bu da çok büyük bir artı.

Yani ryzen her şekilde şuan intelden 10 gömlek daha üst hem pc de hem laptop da

hocam genel olarak msı asus bakıyorum o zaman ağırlığı asusa vermeliyim sanırım amd işlemci kaynaklı, peki intelde şuan aktif 12650 görüyorum yaklaşık değer olarak hangi amd işlemcili laptoplar işimi görebilir saydığınız özellikleri bana verebilir bu 1. sorum

2. olarak 4050 60 70 arasında hem fiyat performans olarak hemde pratikte daha iyidir,
soru saçma gelmesin şuan 4050 ile 3060 yakın değer tutuluyor forum yazılarında gördüğüm kadarıyla o yüzden böyle bir soru sorma gereğinde bulunuyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İşlemci değil ekran kartı önceliğiniz olsun.
Amd olarak 7840hs işinizi fazlasıyla görür.
hocam bildiğim kadarıyla benim çizimlerim mesleğim için kullanacağım programlar işlemci ağırlıklı o yüzden orası kafamı karıştırıyor, bundan 5 yıl önce intel dışı kimse yüzüne bakmıyordu amdnin o şekilde hafızama kazınmış

hocam genel olarak msı asus bakıyorum o zaman ağırlığı asusa vermeliyim sanırım amd işlemci kaynaklı, peki intelde şuan aktif 12650 görüyorum yaklaşık değer olarak hangi amd işlemcili laptoplar işimi görebilir saydığınız özellikleri bana verebilir bu 1. sorum

2. olarak 4050 60 70 arasında hem fiyat performans olarak hemde pratikte daha iyidir,
soru saçma gelmesin şuan 4050 ile 3060 yakın değer tutuluyor forum yazılarında gördüğüm kadarıyla o yüzden böyle bir soru sorma gereğinde bulunuyorum

hocam bildiğim kadarıyla benim çizimlerim mesleğim için kullanacağım programlar işlemci ağırlıklı o yüzden orası kafamı karıştırıyor, bundan 5 yıl önce intel dışı kimse yüzüne bakmıyordu amdnin o şekilde hafızama kazınmış
intel işlemciler biraz daha performanslı. ben olsam direkt bunu alırdım:

Senin verdiğin fiyat aralığında 12650 alınmaz zaten. Çünkü 13.Nesiller var o paralara.
İkinci sorunu pek anlamadım ama 4050 3060'a göre daha mantıklı niye çünkü rtx,dlls, üretim süreci watt değerleri ben olsam 4000 serisi tercih ederim.

Önceden dediğiniz gibi intel daha iyiydi taki amd atak yapana kadar. İntel halen aynı işlemcileri overclook atıp önmüze sunuyor hiç bir yenilik yok.
Örnek vereiym yeni nesillerde 300w+ güç çekiyor intel 3 tane rx6600 ekran kartı demek bu. Amd ye bakıyorsun 65w+ ile intelden daha iyi performans veriyor. 3d işlemciler, nm düşük işlemciler, sam ve sav deskteli işlemciler intel çok geri de kaldı. Ha intel halen iyi performans veriyor ama çok fazla ısınıyor ve çok fazla güç tüketerek yapıyor. Amd aynı işi serin ve az güç tüketerek ve işlemcilereine yenilik getirerek yapıyor.

Arkadaşın attığı laptop iyi + O işlemcide gömülü yapay zeka var işinize yarayabilir.

verdiğiniz öneriler için teşekkürler hocalarım

verdiğim fiyat aralığında bakmaya devam ediyorum şuan için hem fiyat performans olarak hemde belirttiğiniz işlemci olarak alternatif şunu gözüme kestirdim

HP VİCTUS S0047NT

önerir misiniz

@MrCodeX hocam gömülü yapay zeka için bakmam gereken bir yer var mı hani özellik olarak ne olarak geçiyor ona göre karıştırayım çok soruyorum bilmediğimden kusuruma bakmayın

verdiğiniz öneriler için teşekkürler hocalarım

verdiğim fiyat aralığında bakmaya devam ediyorum şuan için hem fiyat performans olarak hemde belirttiğiniz işlemci olarak alternatif şunu gözüme kestirdim

HP VİCTUS S0047NT

önerir misiniz

@MrCodeX hocam gömülü yapay zeka için bakmam gereken bir yer var mı hani özellik olarak ne olarak geçiyor ona göre karıştırayım çok soruyorum bilmediğimden kusuruma bakmayın
Sizin attığınızda iyi ilk başta pahalı gibi geldi ama hem 1tb hemde 32gb ram varmış güzel 👍

Ryzen5 7640u, ryzen7 7840u, Ryzen5 7640hs, ryzen7 7840hs, Ryzen9 7940hs Bu işlemciler de yapay zeka var.

Sizin attığınızda iyi ilk başta pahalı gibi geldi ama hem 1tb hemde 32gb ram varmış güzel 👍

Ryzen5 7640u, ryzen7 7840u, Ryzen5 7640hs, ryzen7 7840hs, Ryzen9 7940hs Bu işlemciler de yapay zeka var.
hocam sizi yakalamışken bir soru daha sormak istiyorum

şuan aktif monster kullanıcısıyım (a7 7.2 2018de aldım) hani az çok teknik servisiydi vs. kullandım bildiğim marka, sesi fanı sorun yaşattı onlarda aklımda

HP ile alakalı çok bilgim yok eski zamanlarından kötü kalmış aklımızda MONSTER ve attığım HP arasındayım alma arefesindeyim daha doğrusu

MONSTER T7 20.6.2 - HP VİCTUS S0047NT

fikir alabilirsem çok iyi olur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,174,849
Üyeler
186,549
Son üye
mcquen
Geri