Neler Yeni

Ryzen işlemcili laptop alınır mı?

MysLL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Hüseyin Demirci
Selamlar, laptop alacağım ve amd mi intel mi karar veremiyorum. Normalde AMD almak istiyordum, çünkü fiyat/performans olayını güzel yakaladıklarını düşünüyorum. Fakat birkaç forumda "amd işlemcili laptoplar ısınıyor, amd almayın intel alın." tarzı yorumlar gördüm ve bu yorumlar nedeniyle arada kaldım. Yani sonuç olarak laptop alınacaksa ryzen işlemcili mi, intel işlemcili mi almalıyım?

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Selamlar, laptop alıcağım ve amd mi intel mi karar veremiyorum. Normalde AMD almak istiyordum, çünkü fiyat/performans olayını güzel yakaladıklarını düşünüyorum. Fakat birkaç forumda "amd işlemcili laptoplar ısınıyor, amd almayın intel alın." tarzı yorumlar gördüm ve bu yorumlar nedeniyle arada kaldım. Yani sonuç olarak laptop alınacaksa ryzen işlemcili mi, intel işlemcili mi almalıyım?
Segmenti ve modeli de önemli cihazın. Ryzen işlemciler daha az ısınır ama bazı üreticiler buna güvenip cihaza leş soğutma sistemleri koyup işlemciyi sıcak çalıştırıyor.

Güç olarak 11800H ile 5800H veya 5600H ile 11400H gibi kıyaslamalar yapıyorsan eşit gibiler ama başka kıyaslamalara göre durum değişir.

MysLL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Hüseyin Demirci
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Segmenti ve modeli de önemli cihazın. Ryzen işlemciler daha az ısınır ama bazı üreticiler buna güvenip cihaza leş soğutma sistemleri koyup işlemciyi sıcak çalıştırıyor.

Güç olarak 11800H ile 5800H veya 5600H ile 11400H gibi kıyaslamalar yapıyorsan eşit gibiler ama başka kıyaslamalara göre durum değişir.

açıkcası bu modeli gördüm ve düşünmüyor değilim, nasıl bir model acaba? alınır mı?

Top Bottom