S/PDIF Nedir, ne işe yarar, avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Wilot

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
179
Merhaba, sabah sabah yeni uyanmışken aklıma anakartlardaki S/PDIF çıkışı kafama takıldı. Bir miktar araştırmaya çalıştım YouTube üzerinden fakat aradığım teknik bilgilere tam olarak ulaşamadım. Bu pin ne işe yarar? Ne için kullanılır? Avantajı nedir dezavantajı nedir? Alternatiflerinden farkı nedir?

Bu işine yarar galiba.
Açıkçası aradığım bu tarz bir şey değil daha çok bir kıyaslama gibi ve kullanım alanları ile ilgili şuanda günümüzde ne için kullanılıyor ve gibi durumlarda tercih edilmeli veya edilebilir gibi. Kaç bit vs gibi şeyleri genel olarak YouTube videolarından da görmüştüm zaten ama yinede teşekkürler

Bilgisayardan gelen dijital sinyalleri analoga çevirmeden doğrudan aktarıma yarıyor , buraya herhangi bir dac , amfi vs taktığınızda dijital sinyalleri doğrudan ileterek ses kalitesindeki bozulmalar minimize edilir.

Bilgisayardan gelen dijital sinyalleri analoga çevirmeden doğrudan aktarıma yarıyor , buraya herhangi bir dac , amfi vs taktığınızda dijital sinyalleri doğrudan ileterek ses kalitesindeki bozulmalar minimize edilir.
O zaman bir ses kartı, hoparlör, monitör gibi ses elemanları alınırken S/PDIF girişli olması daha iyi sanırım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,031
Üyeler
183,048
Son üye
eeeee78
Geri