Neler Yeni

Yardım S.T.A.L.K.E.R 2 Oynayabilir Miyim?

Dahası  
Reaksiyon skoru
746
İsim
Yunus
laptop'ın en kralından bile gaming pc olmaz....
Buna katılıyorum ama laptop almak zorundaydım kral üni okuyodum alırken. Ki ben aldığımda ucuz da bir cihazdı aldığım ama dediğin gibi gaming pc olmaz hiç bir laptop.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kardeşim sen yükle düşük ayarda olsa oyna keyfine bak
Tamamdır birazdan indirmeye başlayacğaım torrentten.

Musa00.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
Musa
VRAM yetmezse 3050 olmasının anlamı kalmıyor. Yine kasar.
Düşük ayarda oynar gene 580 den daha iyi fps alır Rx 580 de 8gb 3070 de 8gb vramleri aynı o zaman oda kasar mantıken kas gücü artı sonra VRAM gelir

-Annatar-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,297
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, ekran kartı, işlemci
Kral birde video da adam rx580 4GB ile 20 FPS almış bende ki RTX 3050Ti modeli. FSR ve DLSS açsam 50-60FPS alabilir miyim sence?
30 alırsan kendini şanslı say. VRAM yetmezse 30 fps bile zor iş.

Düşük ayarda oynar gene 580 den daha iyi fps alır Rx 580 de 8gb 3070 de 8gb vramleri aynı o zaman oda kasar mantıken kas gücü artı sonra VRAM gelir
VRAM yetmeyince 3060 3070den fazla fps alıyor. Bunun testleri çok yapıldı. 3060 Ti dengi 6700 XT var mesela. Videodan göstereyim.

Musa00.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
Musa

VRAM yetmeyince 3060 3070den fazla fps alıyor. Bunun testleri çok yapıldı. 3060 Ti dengi 6700 XT var mesela. Videodan göstereyim.

Teşekkür ederim annatar hocam forever orta dünya

A.Arif

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
516
İsim
Arif
Kral birde video da adam rx580 4GB ile 20 FPS almış bende ki RTX 3050Ti modeli. FSR ve DLSS açsam 50-60FPS alabilir miyim sence?
FSR açıp yanına da FG açarsan oynatır diye düşünüyorum. Oyunun o kadar garip bi grafik optimizasyonu var ki low ile high arasında ki farkı benim gözüm anlayamadı. Low'a çek oyna yani.

The Semih

80+ Gold

Bu attığın videoda bir gariplik var, normalde VRAM FPS farkı bu kadar olamaz. VRAM droplara sebep olur en fazla FPS olarak birbirlerine yakın olmaları gerekiyor, örnek görsel koyuyorum.

Ek olarak VRAM yetmediği oyunlarda RAM takviye yapar, görselde 512MB Vram de Ram kullanımı 20GB, 8GB Vram kullanımında Ram kullanımı 14GB.

Senin videoda FPS farkı %120 neredeyse bu değer anormal. Jedi sorvivor görselindeki gibi fark olması gerekiyor, Vram yetmediği yerde %0.1 FPS değeri düşer sadece.

1732237715025.png

1732238082286.png

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
746
İsim
Yunus
FSR açıp yanına da FG açarsan oynatır diye düşünüyorum. Oyunun o kadar garip bi grafik optimizasyonu var ki low ile high arasında ki farkı benim gözüm anlayamadı. Low'a çek oyna yani.
Kral en düşükte fsr açık frame generation açık bazen 60 fps oluyor ama nedense direkt 5-9 fps arasına geri iniyor. Üstüne dedim birde lossles açayım onunla bile en falza 19 fps gördüm sen düşün. Boşuna indirdim oyunu keşke uyusaydım. Ama daha kaliteli oyunlarda en azından 40 fps rahat alıyordum düşükte bunda o da yok.
Ek olarak VRAM yetmediği oyunlarda RAM takviye yapar, görselde 512MB Vram de Ram kullanımı 20GB, 8GB Vram kullanımında Ram kullanımı 14GB.
Kral bende bu hesapla 24GB ram var diye girdim ama nanay ya oyun yeni çıktığı için böyle ya da cidden VRAM 8GB üstü istiyor anlamadım.

A.Arif

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
516
İsim
Arif
Kral en düşükte fsr açık frame generation açık bazen 60 fps oluyor ama nedense direkt 5-9 fps arasına geri iniyor. Üstüne dedim birde lossles açayım onunla bile en falza 19 fps gördüm sen düşün. Boşuna indirdim oyunu keşke uyusaydım. Ama daha kaliteli oyunlarda en azından 40 fps rahat alıyordum düşükte bunda o da yok.
Hocam bu ani 10fps civarına olan düşüşler oyunun bir problemi. Geçen Enis Kirazoğlunun videosunda bundan bahsedildiğini duymuştum ve bu gün 2 kere benimde başıma geldi. Yani sizlik bi sorun yok. Oyun sıkıntılı.

The Semih

80+ Gold
Kral bende bu hesapla 24GB ram var diye girdim ama nanay ya oyun yeni çıktığı için böyle ya da cidden VRAM 8GB üstü istiyor anlamadım.
Testleri optimize oyunlarda yapmak gerekiyor kanka, STALKER 2 inanılmaz sorunlu çıktı, aylarca patch alması lazım toparlanması için. 4090 da bile anormal FPS veriyor oyun, insanlarda DLSS FG açarak oyun akıcı diyor öyle test yapılmaz, DLSS kapalı native fps değeri ile oyunlar optimizemi değilmi anlaşılır. Zaten kapattığın zaman anlıcaksın demek istediğimi oyun çöp.

Dahası  
Reaksiyon skoru
746
İsim
Yunus
Hocam bu ani 10fps civarına olan düşüşler oyunun bir problemi. Geçen Enis Kirazoğlunun videosunda bundan bahsedildiğini duymuştum ve bu gün 2 kere benimde başıma geldi. Yani sizlik bi sorun yok. Oyun sıkıntılı.
Teşekkürler harbi üzülmüştüm tamam vram düşükte kral cyberpunk-cod ww2 vb gibi bir çok oyunda akıcı oynuyorum bunda böyle yapması şaşırtmıştı.
Zaten kapattığın zaman anlıcaksın demek istediğimi oyun çöp.
İşin garip tarafı şu kral oyunu açınca 20dk falan düzgün oynadım 60FPS de ki FPS sabitledim birde ben üstüne çıkmasın diye. Bi ara dedim orta ayarlardan üste mi çeksem diye sonra 5-9 fps arası oldu. Düşüğe aldım yine bi 20dk 50-60 fps oynadım drop yemeden 20dk sonra yine aynı oldu. DLSS+FRame generation kapatınca da aynı değişen bir şey yok. Işın izlemeyi kapattım yine bi 20dk ya yakın 50-60 fps stabil gitti. Devamında yine 5-9 fps olunca kızdım sildim oyunu komple. İndirirsem de 4-5 ay sonra oturursa bir kere daha denemek için indiririm yoksam yok yani.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,397
Üyeler
160,843
Son üye
Foxaz
Top Bottom