Sabiha Gökçen'den Pegasus yurt dışı uçuşu powerbank sınırı?

omerk_k

80+
Reaksiyon skoru
5
Merhaba iyi günler iyi sosyaller.
Cuma gecesi İstanbul Sabiha Gökçen üzerinden pegasus ile yurt dışına uçuş gerçekleştireceğim.
Ancak aklımda çok önemli bir soru var. Baseus marka 22.5W 20.000MAh'lik bir powerbankim var bunu uçağa sokabiliyor muyum yasak mı değil mi?
Bana kesin net tecrübe ya da önemli kaynak lazım ona göre yanımda götürmeyeceğim.

neden böyle bir sınırlama var

• Powerbank’ler, lityum iyon piller içerdiği için yangın riski taşır. Bu nedenle, sadece el bagajında taşınmasına izin verilir. Kargo bölümünde bulundurulamaz.
  • Çoğu havayolu, 100 Wh’ye kadar (yaklaşık 27.000 mAh) olan powerbank’lere izin verir. 100-160 Wh arasında bir kapasiteye sahipseniz, havayolundan özel onay almanız gerekebilir. 160 Wh’nin üzerindeki powerbank’ler ise genellikle yasaktır.
  • Yolcular genellikle en fazla iki büyük powerbank taşıyabilir.

• Powerbank’ler, lityum iyon piller içerdiği için yangın riski taşır. Bu nedenle, sadece el bagajında taşınmasına izin verilir. Kargo bölümünde bulundurulamaz.
  • Çoğu havayolu, 100 Wh’ye kadar (yaklaşık 27.000 mAh) olan powerbank’lere izin verir. 100-160 Wh arasında bir kapasiteye sahipseniz, havayolundan özel onay almanız gerekebilir. 160 Wh’nin üzerindeki powerbank’ler ise genellikle yasaktır.
  • Yolcular genellikle en fazla iki büyük powerbank taşıyabilir.
kısıtlamayı biliyorum da sebebini bilmiyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,100,234
Üyeler
175,007
Son üye
amedan
Geri