Neler Yeni

Saç derimde pullanma var ne yapmam lazım ?

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,577
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Evet burası sağlık forumu değil, zaten çok da teknik bilgi gerektiren soru sormayacağım.

Bundan 1 sene önce saç derimde pullanma benzeri rahatsızlık çıkmıştı, sonrasında headen shoulders'ın özel bir şampuanını kullanmaya başladım,
bu pullanmayı zamanında geçirdi. Ancak aynı şampuanı halen kullandığım halde tekrar başladı.
3 gün önce kafamda tekrar belirmeye başladı belki yine geçer diye beklemeyi düşünüyorum.

o zamandan bu yana saçlarımın tek farkı uzamış olması, saçlarımı 2 yıldır kestirmiyorum kırıklar hariç.

Bu hastalığın tekrar başlamasının saçımın uzunluğu ile sizce bir alakası olabilir mi ? her şekilde çözüm için nasıl bir yol izlemeliyim ?
Uzun saç seviyorum bundan ötürü de saçımı kestirmeden bir çözüm yolu izlemek istiyorum,

Randevu çıksa zaten doktora gideceğim, gidemedim sizlere danışıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

@DOGANALPASLAN hocam tüm tuşlara basıp bölümü geçmeye çalışıyorum, bu konuda hiç bilginiz var mıdır acaba ?

Samaeldrazi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,540
İsim
Alp
Steam
https://steamcommunity.com/id/alpdrazi/
Discord
Alp "drazi"#5123
Saç derisinin yeterince hava almaması nemsiz ve kuru kalması saç diplerinde kabuklanmanın en yaygın nedenlerindendir. Aynı zamanda psikolojik nedenler, mantar, sedef, egzama, saç kıran ve zona hastalıkları da saçlarda kabuklanmayı tetikleyen nedenler arasındadır.

Doktora gittiğinde bunlar için özel şampuanlar var onlardan verir.

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,577
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Saç derisinin yeterince hava almaması nemsiz ve kuru kalması saç diplerinde kabuklanmanın en yaygın nedenlerindendir. Aynı zamanda psikolojik nedenler, mantar, sedef, egzama, saç kıran ve zona hastalıkları da saçlarda kabuklanmayı tetikleyen nedenler arasındadır.

Hocam okulda yanımda oturan arkadaşın da kafasında ve yüzünde aynı rahatsızlık var ondan bana sıçrayıp tekrar bu rahatsızlığın başlamasına sebebiyet vermiş olabilir mi ?

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,305
İsim
Yiğit Aralim
Seboreik Dermatit yani yağlı egzama sorunu gibi duruyor. Eğer bu sorundan müzdaripsen geçmiş olsun. Kesin bir çözümü yok malasef çünkü sorunun ne olduğu kesin olarak bilinmiyor. Bir mantar türü olarak biliniyor. Head and Shoulders'ın 200TL civarlarında bir şampuanı var onu kullanıyorsun büyük ihtimal. Onun bu soruna yardımcı olduğunu söyleyen de var hiçbir fark olmadı diyen de var kişiden kişiye farklılık gösteriyor bu tür şampuanlar. Doktora falan da boşuna gitme sana Ketoral şampuan yazar gönderir. Gene bi görün yada sorunun belki başka bir şeydir belli olmaz.
Neyse sana bikaç önerim var;
1- Şuan kullandığın Head and Shoulders'a devam edebilirsin. Normalde işe yarasa da bir süre sonra etkisini kaybedebiliyor 1 hafta ara verip tekrar kullanmayı deneyebilirsin.
2- Ketoral şampuan var o da işine yarayabilir onu deneyebilirsin. 20TL gibi bir fiyatı var eczanelerde satılıyor. Şahsen ben 2 seneden fazladır bunu kullanıyorum baya geçiriyor ama kalıcı değil. Bıraksam 1 haftaya gene çıkıyor. Bazen şampuanı düzenli olarak kullanmama rağmen çıkıp 1-2 gün sonra geçtiği de oluyor. Head and Shoulders'da da öyle olmuş olabilir. Gene kullan bir süre baktın geçmiyor bunu dene.
3- Johnson's Baby şampuan veya herhangi bi bebek şampuanı ile (Johnson's Baby tavsiyemdir) bastırmadan yumuşak bir şekilde yıkamayı deneyebilirsin. Bazı kişiler bebek şampuanlarının iyi geldiğini söylüyor.
4- Çok sıcak su ile yıkama. Duşta da çok durma saç derin yumuşamasın. Terlememeye özen göster derin yumuşarsa kendini daha çok bırakıyor daha kötü duruyor.
5- Sakın oynama saç derinle. Tecrübeyle sabit oynayınca çok daha beter oluyor.
6- Saçını kısa kestirmeyi deneyebilirsin. Saç derin daha iyi hava alırsa azalabilir. Şahsen ben saçımı baya bi kısa kestirdim üstüne Ketoral şampuanımı kullanmaya devam ettim yok denicek seviyede şuan benim ki.

Özet geçersek bu sorundan müzdaripsen geçmiş olsun kesin bir çözümü yok dediğim gibi. Bu yazdıklarımı uygulayıp geçiçi de olsa kurtulmayı deneyebilirsin bu sorundan. Bulaşıcı bir şey değil bu arada kronik bir sorun diye biliyorum ben.

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,577
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
@yigitrocks hocam şampuan tahmininiz doğru 1 sene öncesinden kafamda bu rahatsızlık çıkmaya başladığından beri hep bu şampuanı kullanmaktayım.

ki halen de kullanıyorum.
kendime uzun saçı yakıştırdığımdan saçımı kesmeyi en en en son çare olarak görüyorum şu an saç kestirmek dışında her yönteme açığım.
peki bu rahatsızlık saçkırana vesaire dönüyor mu ? yoksa sadece bu kabuk gibi olan etkisini mi gösteriyor.

Annem ile doktora gideceğiz, kendisi saçıma bi hayli takıntılı. Doktor saçımı kesilmesini gerek görürse illa ki kestireceksin diyor, doktorun böyle bir şey deme ihtimali var mıdır ?

@yigitrocks

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,242
İsim
Taha Efe

Medikal Sampuan var ever bende var Kırmızı benimki

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,305
İsim
Yiğit Aralim
@yigitrocks hocam şampuan tahmininiz doğru 1 sene öncesinden kafamda bu rahatsızlık çıkmaya başladığından beri hep bu şampuanı kullanmaktayım.

ki halen de kullanıyorum.
kendime uzun saçı yakıştırdığımdan saçımı kesmeyi en en en son çare olarak görüyorum şu an saç kestirmek dışında her yönteme açığım.
peki bu rahatsızlık saçkırana vesaire dönüyor mu ? yoksa sadece bu kabuk gibi olan etkisini mi gösteriyor.

Annem ile doktora gideceğiz, kendisi saçıma bi hayli takıntılı. Doktor saçımı kesilmesini gerek görürse illa ki kestireceksin diyor, doktorun böyle bir şey deme ihtimali var mıdır ?

@yigitrocks
Hayır, saçını kesmeni söylemez büyük ihtimal. Çok bir alakası yok çünkü saçının uzunluğuyla. Dediğim gibi bir mantar çeşidi bu aslında. Büyük ihtimal şampuan veya saç losyonu yazar. Bazı dönemler alevlenen, bazı dönemler de hiç yokmuş gibi olan değişik bir deri hastalığı bu. Sen gene istersen bi süre ara ver şuan kullandığın şampuana, sonra tekrar başla. Bu arada saçkırana döndüğünü hiç duymadım da görmedim de. Ben de 6-7 senedir falan çekiyorum bu sorunu bende öyle bir durum yok açıkçası. Bu arada sakın elleme saçının diplerini vs. kazıma falan aman diyim çok daha beter oluyor. Psikolojik olarak sanki kazıyıp temizleyince geçiyor gibi gelebilir ama dediğim gibi çok daha kötü oluyor başka bir şey değil. Umarım bilim dünyası en kısa sürede bu soruna bir çözüm bulur. Çok yaygın bir sorun çünkü.

MehmetV2

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,232
İsim
Mehmet emre börekçi
Seboreik Dermatit yani yağlı egzama sorunu gibi duruyor. Eğer bu sorundan müzdaripsen geçmiş olsun. Kesin bir çözümü yok malasef çünkü sorunun ne olduğu kesin olarak bilinmiyor. Bir mantar türü olarak biliniyor. Head and Shoulders'ın 200TL civarlarında bir şampuanı var onu kullanıyorsun büyük ihtimal. Onun bu soruna yardımcı olduğunu söyleyen de var hiçbir fark olmadı diyen de var kişiden kişiye farklılık gösteriyor bu tür şampuanlar. Doktora falan da boşuna gitme sana Ketoral şampuan yazar gönderir. Gene bi görün yada sorunun belki başka bir şeydir belli olmaz.
Neyse sana bikaç önerim var;
1- Şuan kullandığın Head and Shoulders'a devam edebilirsin. Normalde işe yarasa da bir süre sonra etkisini kaybedebiliyor 1 hafta ara verip tekrar kullanmayı deneyebilirsin.
2- Ketoral şampuan var o da işine yarayabilir onu deneyebilirsin. 20TL gibi bir fiyatı var eczanelerde satılıyor. Şahsen ben 2 seneden fazladır bunu kullanıyorum baya geçiriyor ama kalıcı değil. Bıraksam 1 haftaya gene çıkıyor. Bazen şampuanı düzenli olarak kullanmama rağmen çıkıp 1-2 gün sonra geçtiği de oluyor. Head and Shoulders'da da öyle olmuş olabilir. Gene kullan bir süre baktın geçmiyor bunu dene.
3- Johnson's Baby şampuan veya herhangi bi bebek şampuanı ile (Johnson's Baby tavsiyemdir) bastırmadan yumuşak bir şekilde yıkamayı deneyebilirsin. Bazı kişiler bebek şampuanlarının iyi geldiğini söylüyor.
4- Çok sıcak su ile yıkama. Duşta da çok durma saç derin yumuşamasın. Terlememeye özen göster derin yumuşarsa kendini daha çok bırakıyor daha kötü duruyor.
5- Sakın oynama saç derinle. Tecrübeyle sabit oynayınca çok daha beter oluyor.
6- Saçını kısa kestirmeyi deneyebilirsin. Saç derin daha iyi hava alırsa azalabilir. Şahsen ben saçımı baya bi kısa kestirdim üstüne Ketoral şampuanımı kullanmaya devam ettim yok denicek seviyede şuan benim ki.

Özet geçersek bu sorundan müzdaripsen geçmiş olsun kesin bir çözümü yok dediğim gibi. Bu yazdıklarımı uygulayıp geçiçi de olsa kurtulmayı deneyebilirsin bu sorundan. Bulaşıcı bir şey değil bu arada kronik bir sorun diye biliyorum ben.

aynı sorunu bende yaşıyorum bende aynı şeyleri tavsiye ederim

Umarım bilim dünyası en kısa sürede bu soruna bir çözüm bulur.
Aslında sebebi yağlanma ve saç derisinin hava almaması (vb) ama bunu geçirecek bir ilaç yok

Lee-Mi-Hyun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
254
İsim
ömer
egzama tek çaresi saç sakalı kısa tutup saç derisinin nemli kalmasını engellemek nemli iklimde yaşıyorsanız bu illet geçmeyecek sadece azaltabilirsiniz tecrübeyle sabittir ayrıca temizlikte önemli az ve sabunlanmadan yıkanırsanız mantar azalmayacak şampuanlar sadece güçlenmesine neden oluyor mantar şampuana karşı savunma geliştiriyor daha da güçlü dönüyor tek çaresi yazdıklarım.

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,305
İsim
Yiğit Aralim
Aslında sebebi yağlanma ve saç derisinin hava almaması (vb) ama bunu geçirecek bir ilaç yok
Yağlı Egzama'nın sebebi direkt olarak budur diyemeyiz. Bilim dünyası bile henüz tam olarak sebebini bilmiyor. Bir mantar türünün buna sebep olunduğu söyleniyor.

egzama tek çaresi saç sakalı kısa tutup saç derisinin nemli kalmasını engellemek nemli iklimde yaşıyorsanız bu illet geçmeyecek sadece azaltabilirsiniz tecrübeyle sabittir ayrıca temizlikte önemli az ve sabunlanmadan yıkanırsanız mantar azalmayacak şampuanlar sadece güçlenmesine neden oluyor mantar şampuana karşı savunma geliştiriyor daha da güçlü dönüyor tek çaresi yazdıklarım.
Saçım bir dönem uzundu. O zamanlar da belli zamanlarda çıkıyor, belli zamanlarda yok oluyordu bu lanet sorun. Şuan kısa, gene dönem dönem çıkıyor, dönem dönem çıkmıyor. Saçı kısa tutmanın kesin bir çözüm olduğu söylenemez. Ha daha rahat hava aldığı ve terletmediği için saçın çok nemlenmiyor bu da hastalığın azmasına engel oluyor bi nebze de olsa dersen eyvallah ama direkt olarak çaresi, çözümü bu demek yanlış olur.

Samaeldrazi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,540
İsim
Alp
Steam
https://steamcommunity.com/id/alpdrazi/
Discord
Alp "drazi"#5123
Hocam okulda yanımda oturan arkadaşın da kafasında ve yüzünde aynı rahatsızlık var ondan bana sıçrayıp tekrar bu rahatsızlığın başlamasına sebebiyet vermiş olabilir mi ?
O kadar bilmiyorum ama babamdada egzema artık saç derisinde olan pullardan var kimseye sıçramadı

Lee-Mi-Hyun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
254
İsim
ömer
Yağlı Egzama'nın sebebi direkt olarak budur diyemeyiz. Bilim dünyası bile henüz tam olarak sebebini bilmiyor. Bir mantar türünün buna sebep olunduğu söyleniyor.

Saçım bir dönem uzundu. O zamanlar da belli zamanlarda çıkıyor, belli zamanlarda yok oluyordu bu lanet sorun. Şuan kısa, gene dönem dönem çıkıyor, dönem dönem çıkmıyor. Saçı kısa tutmanın kesin bir çözüm olduğu söylenemez. Ha daha rahat hava aldığı ve terletmediği için saçın çok nemlenmiyor bu da hastalığın azmasına engel oluyor bi nebze de olsa dersen eyvallah ama direkt olarak çaresi, çözümü bu demek yanlış olur.
çözümü yok çözüme en yakın olanları dediklerim

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,577
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler

Hocam vücuda yayılma ihtimali var mıdır ? Yani şu an önerilerinizi dikkate alıp şu an kullandığım şampuana devam edip bu hastalığın azalmasını mı beklemeliyim ?

Yani saçımı kestirmeye gerek yok değil mi ?
doktora yine giderim tabii de merak ettim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,104
Üyeler
164,779
Son üye
Zeynepkaraves
Top Bottom