Neler Yeni

Android Samsung Galaxy Tab 8.9 GT-P7300 Rom Tavsiyesi (Rom kurdum)

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,859
İsim
Emre Zengin
Merhaba arkadaşlar elimde 2014 yılında aldığım Samsung Galaxy Tab 8.9 GT-P7300 bir tablet var. İlk bana geldiğinde Android 3.1 vardı. O zamanlar tablet üstünden güncelleme denetleyince bulmuyordu ve onun dışında başka güncellemeyi nerden yapacağımı bilmiyordum ama yaptığım bazı araştırmalar sonucu Samsung Kies üzerinden Android 4.0.4 yapabilmiştim. Şimdi ise tablet artık internet tarayıcısı bile çalıştıramıyor eski sürüm olduğu için hata veriyor. Ben buna özel Rom kurucam. Eğer bu modele Rom atmış arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi? Aşağıdaki videodan Rom atmayı düşünüyorum.

NeonPeekr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
154
İsim
Efe Benzil
rom atıyorsan güvenilir bir yapımcının ör: lineageos vs olduğuna emin ol yoksa tableti yakarsın tecrübeyle sabit

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,859
İsim
Emre Zengin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar şu an tablet eskisinden iyi oldu uygulama desteklemeleri geldi. Android 7.1.2 (gapps'lerle beraber kurdum gapps hata vermedi.) Kurdum başta tablet yuvarlak Home tuşu, kare tuşu, ekran kilidi bugu vb. saçma sorunlarla karşılaştım düzgün çalışmadı. Bende başta düşünmedim Gapps'lerden kaynaklı olacağını. Sonra gittim Android 5.1.1 kurdum bunu da Gapps'lerle beraber kurdum ama kurulum sihirbazında Google Play hizmetleri çalıştırmayı durdurdu hatası veriyordu ek olarak kurulumun sonunda kurulum sihirbazı tamamlanamadı hatası verip kuruluma tekrar atıyordu ve çalışmadı. Sonra tekrar Android 5.1.1 kurulumu yaptım ama başta sadece Android'i kurdum Gapps'leri kurmadım. Tablet kasmadan sıkıntısız çalışıyordu. Ondan sonra Gapps'leri kurdum ve gene Google Play hizmetleri çalışmayı durdurdu hatası veriyordu. Evvelsi akşam aklıma şey geldi Gapps'leri kurmadan düzgün çalışıyorsa belki de Android 7.1.2'yi buga sokan bunlardır dedim ve dediğim oldu.
Çözüm:
Başta Android 7.1.2'yi kurdum. Sonra tablet açıldı (gapps hizmetleri olmadığı için kasması yoktu şu anlık.) Ardından biraz bekledim ve Gapps'leri kurdum. Google Play, Google Play hizmetleri hepsi kusursuz çalışıyor. Benim gibi bu tablet için bu problemi yaşamış arkadaşlara sesleniyorum, bu yolu uygulasınlar 4 gün uğraştım bunu çözmekle. Gapps'leri kurduktan sonra tablet çok akıcı değildi donmalar oluyordu ben de geliştirici seçeneklerini aktif hale getirip animasyonları kapadım ve çok akıcı olmasa da akıcı hale geldi. 10 yıllık tablet için şu an performansı bence gayet iyi.

Elimde tableti GT-P7310 için de Android 7.1.2 ROM var isteyen olursa gönderirim.

Top Bottom