Sanal ram pek bir işe yaramaz zaten. Fiziksel bellek kullanımını düşürmeye bak sen.Windows 11 kullanıyorum yaklaşık 3 aydır bu sorun var sanal ram çabucak doluyor ram temizleme uygulaması bile müdahele edemiyor bir çözümü var mı ?
Alıntıyı görüntüleSadece google açık o da bu konuyu yazıyorum .
sanal ram sistem ram ının 1.5x kadar olması gerek miyormu yoksa bn mi yanlış hatırlıyorumkonuyu anlamadınız galiba sanal ram bende bozuk format attım düzelmedi sanal rami silmeme rağmen kendisi otomatik biraz alıyor ama o yetmiyor ve uygulamalar kapanıyor tamemen dolduğunda ise bilgisayar kullanılamaz hale geliyor
Doğru biliyorsun ve o miktaarı verince hem discord hemde oyun açık olunca bile salan ram yetersiz bellek hatası veri bütün uygulamaları kapatıyor şu anda çözümü 52 gb vererek buldum ama o da 3 saat sonra dolmaya başlıyorsanal ram sistem ram ının 1.5x kadar olması gerek miyormu yoksa bn mi yanlış hatırlıyorum
En basit çözüm Windows 10a dönmek bence. Windows 11 de garip sorunlar var hala. Böyle bir sorunu ilk kez duydum mesela.Doğru biliyorsun ve o miktaarı verince hem discord hemde oyun açık olunca bile salan ram yetersiz bellek hatası veri bütün uygulamaları kapatıyor şu anda çözümü 52 gb vererek buldum ama o da 3 saat sonra dolmaya başlıyor
bn 24gb verdim normalde 16gb ram var gameloop pubg m le aynı anda gta v açıyorum her ikiside ultrada tarayıcıda youtube ve forum bellek hatası vermiyor sen aşırı bellek tüketen uygulamamı kullanıyorsun w11 pro dayım bnDoğru biliyorsun ve o miktaarı verince hem discord hemde oyun açık olunca bile salan ram yetersiz bellek hatası veri bütün uygulamaları kapatıyor şu anda çözümü 52 gb vererek buldum ama o da 3 saat sonra dolmaya başlıyor
Sen yazınca fark ettim az önce sildim ve sorun tamamen çözüldü hatta açılışta bilgisayar 10 saniye boyunca kendine gelemiyordu o bile düzeldi çok teşekkür ederim.Armoury Crate yüklü ise sanırım sorununuzu biliyorum.
Armoury Crate (asus) kullananlar bunu kontrol etsin
Son zamanlarda PC'mde bir süreden sonra sürekli yetersiz RAM hataları alıyordum ve programlar ve oyunlar çöküyordu. Birkaç saatlik bir araştırmadan sonra sorunun kaynağı belli oldu. LightingService.exe (ASUS Armoury Crate'in RGB LED ışıklandırma kontrolü için kullandığı bir uygulama) 1 milyon...forum.donanimarsivi.com