Neler Yeni

Saniyelik takılmalar

BurakHalil

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
367
İsim
Burak Halil
Arkadaşlar bilgisayarımda bazen oyun oynarken (LoL gibi hafif oyunlar) bazense sadece masaüstündeyken takılmalar yaşıyorum. Nedenini bilemiyorum aşağıya sistem bileşenlerini bırakıyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Amd Athlon II x4 620
4GB 1333 mhz Ram
Geforce 9800GT
MSI 770c45 Anakart
320gb hdd
win7 işletim sistemi
Ben sorunun hdd'den kaynaklandığını düşünüyorum başka bir forumda öyle okumuştum patriot burst sipariş ettim kargoda geliyor ssd bağlayacağım.
Aynı forumda aynı sorunu yaşayan başka bir arkadaşa ssdye geçmesini ve işletim sistemini yükseltmesini söylemişler. Bu sistemi win8 yada win10'a yükseltmem ne kadar doğru olacaktır sonuçta bileşenler antik bu konuda da görüş belirtirseniz sevinirim.
Ayrıca yeni sisteme geçmek için ekran kartı stoğu bekliyorum. Stoklar düzelene kadar beni idare etmesini istiyorum şimdiden teşekkürler.

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Ben de takılmalar yaşamaya başlamıştım 1 Dakika arayla 3 Tane 1 Saniyelik takılma oluyor du.
Sorun HDD imiş elimde eski Laptop HDD vardı onu taktım ve Windows kurdum şu an sıkıntı yok.

Pompake

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Arkadaşlar bilgisayarımda bazen oyun oynarken (LoL gibi hafif oyunlar) bazense sadece masaüstündeyken takılmalar yaşıyorum. Nedenini bilemiyorum aşağıya sistem bileşenlerini bırakıyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Amd Athlon II x4 620
4GB 1333 mhz Ram
Geforce 9800GT
MSI 770c45 Anakart
320gb hdd
Ben sorunun hdd'den kaynaklandığını düşünüyorum başka bir forumda öyle okumuştum patriot burst sipariş ettim kargoda geliyor ssd bağlayacağım.
Aynı forumda aynı sorunu yaşayan başka bir arkadaşa ssdye geçmesini ve işletim sistemini yükseltmesini söylemişler. Bu sistemi win8 yada win10'a yükseltmem ne kadar doğru olacaktır sonuçta bileşenler antik bu konuda da görüş belirtirseniz sevinirim.
Ayrıca yeni sisteme geçmek için ekran kartı stoğu bekliyorum. Stoklar düzelene kadar beni idare etmesini istiyorum şimdiden teşekkürler.
Takılmalar ram den kaynaklı ssd takmanızın katkısı olacaktır ( önerim ) ve işletim sisteminizi yükseltmenizi önermem.

BurakHalil

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
367
İsim
Burak Halil
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
2x4gb 1333'lük ram alsam sorunumu çözecek midir ssd ile birlikte?

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
2x4gb 1333'lük ram alsam sorunumu çözecek midir ssd ile birlikte?
Sorunun kaynağını öğren bi ondan sonra bakarsın sorun neydeymiş.
SSD gelince HDD çıkar ve SSD tak , Windows'u kur bak bakalım takılma devam ediyor mu.
Devam ediyor ise ram'i denersin.

BurakHalil

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
367
İsim
Burak Halil
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tamamdır önce ssd ile test edeceğim çözülmezse Ram temin edeceğim teşekkürler

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3

Pompake

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Nasıl emin oldun sorunun Ram olduğuna ?
Her takılma Ram yüzünden olmuyor ben HDD ile çözdüm.
Kesin bir şey söylemedim öyle anladıysan affola genelde bu sorunlar ram den kaynaklı olduğundan söyledim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Nasıl emin oldun sorunun Ram olduğuna ?
Her takılma Ram yüzünden olmuyor ben HDD ile çözdüm.
Ki bakarsak ram az geliyor günümüze göre.

BurakHalil

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
367
İsim
Burak Halil
Arkadaşlar hortlatıyorum konuyu kusura bakmayın. Hem ssd değiştim hemde ram takviyesi yaptım ekran kartını dx11 desteklediği için 9800gt den hd5870'e yükselteceğim bir haftaya ama o saniyelik donmalar değişmedi acaba win7 kullanmamla ilgisi olabilir mi eski bir işletim sistemi sonuçta

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,034,039
Üyeler
163,928
Son üye
404ur4s
Top Bottom