Neler Yeni

Rehber Sapphire Ekran Kartları

T.P.G.

80+ Titanium
Arkadaşlar bu konuya bir açiklık getirmek istedim.

Sapphire kartlar sorunlu degildir. Sorun Sapphire in fazla O.C. yapması. Boyle olunca da ne oluyor WattMan hataları oluyor. Bilmeyenler var bilenler var. Bilmeyen kaliyor bilen yola devam.

WattMan: Kartın frekansını ayarlayamayıp yanıt vermeyi kesmesi.

Ve Pulse modellerde yaşanan bir sorun genellikle. Sorun bu modelde yaşanınca millet zannediyor ki Pulse sorunlu. Hayır arkadaslar Pulse sorunlu degil. Pulse modeline gore frekanslar çok yüksek. Frekans dalgalı oluyor O.C. fazla olduğu için sonra kart yanıt vermeyi kesiyor WattMan hatası oluyor.

Peki cözümü nedir diye sorarsanız çözüm şudur.

Kartin saat hizını örnegin 1600 ise 1500 e çekmek yani 100MHz azaltmak.

Bunu nasıl yapacagız?
Radeon Yazılımı>Oyunlar>Global ayarlar>Global Wattman kısmından frekansi 100MHz kadar aşagı çekiyoruz.

Su an yanımda PC yok o yüzden görüntülü anlatamıyorum ama internetten arastirıp bulabilirsiniz saat hizlarının nasıl düşecegini.

Son düzenleme:

Eminertekin

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,562
İsim
Emin Ertekin
Arkadaşlar bu konuya bir açiklık getirmek istedim.

Sapphire kartlar sorunlu degildir. Sorun Sapphire in fazla O.C. yapması. Boyle olunca da ne oluyor WattMan hataları oluyor. Bilmeyenler var bilenler var. Bilmeyen kaliyor bilen yola devam.

Ve Pulse modellerde yaşanan bir sorun genellikle. Sorun bu modelde yaşanınca millet zannediyor ki Pulse sorunlu. Hayır arkadaslar Pulse sorunlu degil. Pulse modeline gore frekanslar çok yüksek. Frekans dalgalı oluyor O.C. fazla olduğu için sonra kart yanıt vermeyi kesiyor WattMan hatası oluyor.

Peki cözümü nedir diye sorarsanız çözüm şudur.

Kartin saat hizını örnegin 1600 ise 1500 e çekmek yani 100MHz azaltmak.

Su an yanımda PC yok o yüzden görüntülü anlatamıyorum ama internetten arastirıp bulabilirsiniz saat hizlarının nasıl düşecegini.
çok faydalı bir rehber olmuş

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Sapphire in kalitesiz kompanentler kullanması ile alakalı, bende Sapphire Pulse OC RX 580 kullanıyorum kartın çekşrdek hızı 1366MHz ve MSI ile Asus un giriş sevyiesi modellerindede aynı çekirdek hızları mevcut. Niye onlar da böyle sorunlar olmuyor ?
Elinde hiç bir kanıt olmadan böyle bir rehber yapman yanlış.

T.P.G.

80+ Titanium
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
@KaanCK ksrdedim gördüğün gibi Pulse sorunlu degil :).
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sapphire in kalitesiz kompanentler kullanması ile alakalı, bende Sapphire Pulse OC RX 580 kullanıyorum kartın çekşrdek hızı 1366MHz ve MSI ile Asus un giriş sevyiesi modellerindede aynı çekirdek hızları mevcut. Niye onlar da böyle sorunlar olmuyor ?
İşte dostum sorun burada. Kartladın MHz si yüksek oluyor bazı kartlar kaldiramıyor. Bende ilk aldıgımda WattMan yedim böyle düzeldi. Cogu kisininki de boyle düzeldi. Bu yüzden yaptım.

FreakyXd

80+ Silver
Sapphire iyide nitro+ baya iyi ya

mein

80+
Arkadaşlar kartınızın orjinal clock hızına çekiniz böyle durumlarda.Kartınızın orjinal max. boost frekansını Amd'nin sitesinde bulabilirsiniz.
Rx 570 1286 o.c versiyonunu kullanıyorum ama fabrika çıkışlı max 1244 ayarlanmış gidip 1244 çektim ve en güncel driverlardan kurulum yaptım daha sorun yaşamadım.

Sapphire taş gibi ekran kartı soğutucusu üretir.

T.P.G.

80+ Titanium
Fakat eğer yararsız ya da yanlış bilgi olduğunu düşünüyorsan raporlayabilirsin :).

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
@KaanCK ksrdedim gördüğün gibi Pulse sorunlu degil :).

İşte dostum sorun burada. Kartladın MHz si yüksek oluyor bazı kartlar kaldiramıyor. Bende ilk aldıgımda WattMan yedim böyle düzeldi. Cogu kisininki de boyle düzeldi. Bu yüzden yaptım.

Benim demek istediğim, aynı çekirdek hızlarına veys bellek hızlarına sahip olan Asus ve MSI ın giriş seviyesi kartlarında böyle sorunlar yok. Bunun sebebi Sapphire nin kalitesizliği. Ama Wattman hatası genelde Radeon ayarlarını kurcalayınca olan bir şey.

Fakat eğer yararsız ya da yanlış bilgi olduğunu düşünüyorsan raporlayabilirsin :).

Hayır öyle bir şey yapmam, ama konuyu güncelleyip güzel bir hale getirebilirsin :).

Arkadaşlar kartınızın orjinal clock hızına çekiniz böyle durumlarda.Kartınızın orjinal max. boost frekansının Amd'nin sitesinde bulabilirsiniz.
Rx 570 1286 o.c versiyonunu kullanıyorum ama fabrika çıkışlı max 1244 ayarlanmış gidip 1244 çektim ve en güncel driverlardan kurulum yaptım daha sorun yaşamadım.

Sapphire taş gibi ekran kartı soğutucusu üretir.

Evet soğutması harika o yüzden Pulse modeli RX 580 kartım uzay montajda bike 75 derece :d.

T.P.G.

80+ Titanium
Benim demek istediğim, aynı çekirdek hızlarına veys bellek hızlarına sahip olan Asus ve MSI ın giriş seviyesi kartlarında böyle sorunlar yok. Bunun sebebi Sapphire nin kalitesizliği. Ama Wattman hatası genelde Radeon ayarlarını kurcalayınca olan bir şey.
İşte bende bunu diyorum. Sapphire kart modellerine göre MHz si yüksek. Duşürünce sorun düzeliyor. Bunu anlatmaya çaliştım ama dedigin doğru tabii ki. Mesela nasıl bir şey eklemem gerekli?

Hayır öyle bir şey yapmam, ama konuyu güncelleyip güzel bir hale getirebilirsin :).

Evet soğutması harika o yüzden Pulse modeli RX 580 kartım uzay montajda bike 75 derece :d.
Fazla güç çekiyor :D. UV denedin mi?

Bu rehberi dene.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
İşte bende bunu diyorum. Sapphire kart modellerine göre MHz si yüksek. Duşürünce sorun düzeliyor. Bunu anlatmaya çaliştım ama dedigin doğru tabii ki. Mesela nasıl bir şey eklemem gerekli?

Benim Sapphire konusu dursaydı örnek verirdim ama nedense kaldırılmış :), hemde olumlu tepkiler almasına rağmen, neyse. Yabancı forumlarda aynı sorunu yaşiyan kişilerin forum konuşmalarının linki koyabilirsin, yaptığın işlemlerin öncesini ve sonrasını gösterebilirsin. Yani şenlendir biraz konuyu :D.

Looper

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,839
İsim
Ege
Oyunlarda özellikle CSGO da bir anda donuyor ve 1 saniye içinde değerler yüklenıyor.
Bazen sadece işlemci kullanımı düşüyor bazen ikisi de düşüyor bu wattman mıdır?

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2

Fazla güç çekiyor :D. UV denedin mi?

Bu rehberi dene.

Pek fabrikasyon ile oynamayı sevmem çok umurumda değil o durum :D.

Oyunlarda özellikle CSGO da bir anda donuyor ve 1 saniye içinde değerler yüklenıyor.
Bazen sadece işlemci kullanımı düşüyor bazen ikisi de düşüyor bu wattman mıdır?

Hayır Wattmanda baya baya uyarı geliyor.

FreakyXd

80+ Silver
Sapphire güzel orda sıkıntı yok neden ? arıza oranı çok fazla

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,050,563
Üyeler
166,781
Son üye
Bilinmeyencevaplar