Sapphire ekran kartları hakkında konu açılmış yïllardqn beri Sapphire kullanıcı olarak 8 yıldır. Ekran kartıma O.c denedim, Gpu hızını yükseltmeyi denedim. En fazla sorunu oyundayken sistemi kilitlemesi oldu sonradan düzeldi. O.c Fazla mı geldi haber ediyordu pikseller siliniyor karıncalanma falan oluyor hic beğenmedi mi oyundan atıyor çalışmayı durduruyor eee tabii ki kartta haklı 720p için tasarlanmış kartla 1080p oynamaya kalkarsan. Isınma kasa kapağı kapalı eğzoz fan da yok kartın fan hızı otomatik ayarda,ets2 de oc de yok 90 derece olmuştu fark edinceye kadar.Sonradan bunuda vsync ve oc ile cözdum macunuda yeniledim. 75 dereceyi gecmez oldu. ( Uzun yıllar kullanmak için gpu kullanımın %85 i gecmemesi daha iyi bence tahmin sadece)
Geleyim son söze arkadaşın yaptığı rehber belirttiği modele sahip olanların sorun yaşarsa nasıl çözeceğine yönelik iyi bir rehber olmuş. Sapphire arızalı sorunlu vs diyenlere cevap vermiş. Kartın kartların dilinden anlamak lazım. Msi afterburner bu noktada işe yarıyor. Aldığınız parça hangi marka model olursa olsun. Ona iyi bakın iyi davranın fazla zorlamayın.