Neler Yeni

SAPPHIRE RX 570 MAVİ NOKTA VE MOZAİK SORUNU

CesarVialpando

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
729
İsim
CesarVialpando
Büyük bir sorun var. Bu sorunu ilk kez geçen sene şubat mart aylarında yaşamaya başlamış ve sonrasında ekran kartını ve ne olur ne olmaz güç kaynağını da aldığım yer olan vatan bilgisayara götürmüştüm. 2 haftalık bir bekleyişin ardından bana her iki parçayı epey test ettiklerini ve bir sorun bulamadıklarını söylediler. Tabi bu benim çok tuhafıma gitmişti. Daha tuhaf olansa o zamandan beri bu sorunu bir daha hiç yaşamamıştım. Ta ki yaklaşık 3 hafta öncesine kadar. Fakat ne alametse bunu oyunlarda değil de hiçbir uygulama açık değilken veya chromeda gezinirken yapıyordu. Son 1 haftadır bilgisayar açılır açılmaz da yapıyor artık.
Oturduğum oda epey bir soğuk ve nemli. Şaka yapmıyorum 2-3 derece vardır. Sizce sorun bundan kaynaklı olabilir mi? Düşük sıcaklık ve aşırı nem böyle bir soruna yol açabilir mi? Oyunlarda herhangi bir fps düşmesi veya drop yok. Çok tuhafıma gidiyor bu durum. Garantiye versem bu beni iki hafta gibi bekletecek ve muhtemelen bir sorun yok deyip geri gönderecekler.
Finallerim bu hafta bitecek ve üç haftalık bir tatile gireceğim. Tam kafa dağıtırım diyordum bu geldi başıma. Çok canım sıkıldı bu duruma. Ne yapmamı önerirsiniz? Aşağıya fotoğraf ekleyeceğim geçen seneden. Eğer ki destan niteliğindeki bu yazımı okuduysanız çok teşekkür ederim. Çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Ekler

• IMG_20210205_160810.jpg
    IMG_20210205_160810.jpg
    2.7 MB · Hit: 70

arisaka

80+ Bronze
Kartın bellekleri mefta gibi.

CesarVialpando

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
729
İsim
CesarVialpando
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

arisaka

80+ Bronze
Garantisi devam ediyorsa servise göndermeni öneririm ama kartın sorunu ile ilgili bir video al onu da gönder çünkü bu tarz sorunlar genelde random şekilde meydana gelir yani adam orada kartı sisteme takar 30dk çalıştırır hatta furmarka sokar hiç bir sorun yok diye geri gönderir böyle uğraşmak istemiyorsan derdini güzelce açıklayacak şekilde video ile beraber servise gönder.

Ayrıca şöyle bir sıkıntı da var RX570 bildiğim kadarıyla sıfır olarak piyasada satılmıyor o yüzden çakallık yapıp para iadesi yapmak isteyebilirler ki muhtemelen fatura tutarı şuan ki 2.el fiyatından bile çok çok düşüktür yani mağdur olma ihtimalin çok yüksek. Tabi para iadesi istememe hakkına sahipsin fakat bu sefer firma da o kartın yerine sana muadil bir kart vermeyi istemeyeceği için muhtemele THH yolu gözükecek.

CesarVialpando

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
729
İsim
CesarVialpando
Garantisi devam ediyorsa servise göndermeni öneririm ama kartın sorunu ile ilgili bir video al onu da gönder çünkü bu tarz sorunlar genelde random şekilde meydana gelir yani adam orada kartı sisteme takar 30dk çalıştırır hatta furmarka sokar hiç bir sorun yok diye geri gönderir böyle uğraşmak istemiyorsan derdini güzelce açıklayacak şekilde video ile beraber servise gönder.

Ayrıca şöyle bir sıkıntı da var RX570 bildiğim kadarıyla sıfır olarak piyasada satılmıyor o yüzden çakallık yapıp para iadesi yapmak isteyebilirler ki muhtemelen fatura tutarı şuan ki 2.el fiyatından bile çok çok düşüktür yani mağdur olma ihtimalin çok yüksek. Tabi para iadesi istememe hakkına sahipsin fakat bu sefer firma da o kartın yerine sana muadil bir kart vermeyi istemeyeceği için muhtemele THH yolu gözükecek.
Ayvayı yedik o zaman. Acaba soğuktan mı diyorum. Çünkü durduğum oda epey soğuk ve nemli. Yoksa ben kendimi mi avutuyorum?

arisaka

80+ Bronze
Ayvayı yedik o zaman. Acaba soğuktan mı diyorum. Çünkü durduğum oda epey soğuk ve nemli. Yoksa ben kendimi mi avutuyorum?
Soğukla alakası yok. Çok büyük ihtimal kartın belleklerinden biri sorunlu. Fazla alternatifin yok zaten servis yolu gözüküyor.

CesarVialpando

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
729
İsim
CesarVialpando
Soğukla alakası yok. Çok büyük ihtimal kartın belleklerinden biri sorunlu. Fazla alternatifin yok zaten servis yolu gözüküyor.
Şikayetvar'a şikayet oluşturayım belki oradan bakarlar ve ilgilenirler. Vatan'a götürsen 2 hafta bekletecekler; sonra da sorun yok deyip bırakacaklar.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Şikayetvar'a şikayet oluşturayım belki oradan bakarlar ve ilgilenirler. Vatan'a götürsen 2 hafta bekletecekler; sonra da sorun yok deyip bırakacaklar.
Kartın resmi garantisi yoksa bile bir tamirciye versen düzeltebileceği bir sorun gibi duruyor

CesarVialpando

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
729
İsim
CesarVialpando

arisaka

80+ Bronze
Valla şu zamanda zor bir süreç dostum. Kartın sıfır olarak satılsa hiç sorun değil ama üretimi bile durdu diye biliyorum yani kalkıp da sana yeni ürün vermezler, bir dünya paraya satılan muadil ürün de vermek istemezler haliyle fatura tutarını verip olayı kapatmak isteyecekler ve hakkını aramak istiyorsan THH şart o da bazen 1-2 yıl sürebiliyor.

Bir diğer seçenek de istanbulda tamir yapan yerler var onlara sorabilirsin. Fazla bir şey tutmazsa yaptır kafan daha az ağrır.

CesarVialpando

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
729
İsim
CesarVialpando
Kartın resmi garantisi yoksa bile bir tamirciye versen düzeltebileceği bir sorun gibi duruyor
Kaldı ki bu işi doğru dürüst yapacak bir bilgisayarı var mı onu da bilmiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Valla şu zamanda zor bir süreç dostum. Kartın sıfır olarak satılsa hiç sorun değil ama üretimi bile durdu diye biliyorum yani kalkıp da sana yeni ürün vermezler, bir dünya paraya satılan muadil ürün de vermek istemezler haliyle fatura tutarını verip olayı kapatmak isteyecekler ve hakkını aramak istiyorsan THH şart o da bazen 1-2 yıl sürebiliyor.

Bir diğer seçenek de istanbulda tamir yapan yerler var onlara sorabilirsin. Fazla bir şey tutmazsa yaptır kafan daha az ağrır.
İzmir'de yaşıyorum buralarda var mıdır yaptırabileceğim bir yer?

arisaka

80+ Bronze
Kaldı ki bu işi doğru dürüst yapacak bir bilgisayarı var mı onu da bilmiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İzmir'de yaşıyorum buralarda var mıdır yaptırabileceğim bir yer?
İzmir de olmayabilir. İstanbulda teknik takip diye bir youtube kanalı var adam neredeyse piyasada ki tüm 570 leri tamir etti ona gönderebilirsin.

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,469
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Aynı sorunu arkadaşım yaşamıştı, anakarta bağlandığı pinler temassızlık yapıyordu. Ekran kartı kaldırıcı, tutucu gibi bir aparatla ekran kartının aşağı eğilmesini engelleyip temassızlığı çözmüştü. Sizde de temassızlık varsa bu belki sorununuzu çözebilir

Top Bottom