Neler Yeni

Sarma bizim yemeğimizdir gibi ifadelerin saçmalığı

Excator23cm

80+ Gold
Bu yemeklerin hepsi Türkiyeye aittir aksini iddia eden yunandur

erny

80+ Bronze
ghhg.JPG
https://tr.wikipedia.org/wiki/Osmanlı_İmparatorluğu_kuruluş_dönemi
Burayı okursan Türklerin kurduğunu anlarsın.

robin

80+ Silver
Anlamak istemiyorsun galiba. Bazı şeyler vardır ortaktır. Dediklerinin bir mantığı yok. Ne kadar düşmanlık seviyorsunuz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eskiden aynı ülkeydik, ülke. Bunun Türk, Yunan ile alakası yok. Aynı coğrafyayı paylaşıyoruz. Sahilden açılsan zaten Yunanistan'a varıyorsun. Böyle bir coğrafyada yemeklerin karışmaması, ortaklaşmaması mantıklı mı?

erny

80+ Bronze
Anlamak istemiyorsun galiba. Bazı şeyler vardır ortaktır. Dediklerinin bir mantığı yok. Ne kadar düşmanlık seviyorsunuz.
1. Anlamak istemiyorum değil. Sadece düşüncen bana mantıklı gelmiyor.
2. Bazı şeyler ortak olabileceklerini biliyorum.
3. Bence senin dediklerinin bir mantığı yok.
4. Düşman olmayı sevdiğim falan da yok.
Eskiden aynı ülkeydik, ülke. Bunun Türk, Yunan ile alakası yok. Aynı coğrafyayı paylaşıyoruz. Sahilden açılsan zaten Yunanistan'a varıyorsun. Böyle bir coğrafyada yemeklerin karışmaması, ortaklaşmaması mantıklı mı?
"Yüzyıllarca aynı topraklarda birlikte yaşadığımız için yemek kültürlerimizin benzemesi normal" ilk yazdığım mesajda bu yazdıklarına hak veriyorum zaten fakat Osmanlıyı kuran ırk olarak Türklerin Osmanlı mutfağını sahiplenmesi normal geliyor.

BurakBrllr

80+ Silver
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
En İyi Cevap
1
İnternette görüyorum bazı insanlar sarma Türk yemeğidir, kebap türk yemeğidir vs. vs. diyorlar. Arkadaşlar öyle bir şey yok.
Alıntıyı görüntüle
Bu kadar büyük alanlara hükmetmiş bir imparatorluğun devamı olan bir ülkeyiz. Siz cidden böyle bir imparatorlukta çıkan yemeği sadece Türkiye'ye özgün diyebilir misiniz? Bu yemekler coğrafyamızın bir parçasıdır. Ortak bir kültür mirasımızdır. Lütfen sosyal medyada böyle paylaşımlarla komik duruma düşmeyim. (aynısı yunan ve ermeni arkadaşlar içinde geçerli, bu tarz şeyler için gerginliğe hiç gerek yok)
Yemek sahiplenene kadar ülkeye sahip çıksalardı keşke.

MR EE

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,198
İsim
Emre
Sarma bizimdir efendiler. Mütevazi olmaya gerek yok. Sen sahip çıkmazsan seve seve sarmana yoğurduna sahip çıkarlar, her yerde de Greek Yoghurt diye satarlar.

robin

80+ Silver
Sarma bizimdir efendiler. Mütevazi olmaya gerek yok. Sen sahip çıkmazsan seve seve sarmana yoğurduna sahip çıkarlar, her yerde de Greek Yoghurt diye satarlar.
Yoğurdun MÖ. 5000 yıllarında keşfedildiği düşünülüyor haberin olsun.

MR EE

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,198
İsim
Emre
Yoğurdun MÖ. 5000 yıllarında keşfedildiği düşünülüyor haberin olsun.
Kültürel bir sahiplikten bahsediyorum. Tapulu tahsisli sahiplik değil. Hint sineması da Hindistan tarafından keşfedilen kamera ile çekilmiyor. Kameranın mucidi Fransızlar. Özünde Hint sineması Fransız işidir diyebilir miyiz?

robin

80+ Silver
Kültürel bir sahiplikten bahsediyorum. Tapulu tahsisli sahiplik değil. Hint sineması da Hindistan tarafından keşfedilen kamera ile çekilmiyor. Kameranın mucidi Fransızlar. Özünde Hint sineması Fransız işidir diyebilir miyiz?
Adam direkt yoğurttan bahsetmiş. Aynı suyu bir devletin keşfetmesi gibi dediği şey

Alfha13

80+ Silver
Sarma Türk yemeğidir, sarmaki yunan yemeğidir. Böyle söyleyince sorun çıkmıyor:)

Top Bottom